Operace tříselní kýly - miminko 3 měsíce

190
2.8.16 07:56

Operace triselniy kýly u tříměsíčníhi mimnka .

Ahojky, mého chlapečka ceka operace oboustranný triselny kyly ve trech mesicich na Lochotíne v Plzni. Chtela bych se zeptat jak to Vaše miminka snášely a jak to všechno probihalo? Msm z toho sileny nervy a strach. Slysea jsem, ze bejakou dobu muso byt o hladu, ale malej mi breci kazdy dve hodiny hlady :( tak jak to mame vydržet? A do toho ještě uspavsm kocarkem pres prah večer, myslíte ze bych si ho tam mohla vzit? Moc dekuji za reakce, rady a postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2621
2.8.16 08:46

My absolvovali akutni operaci uskrinite triselne kyly u 7mi tydenniho miminka v Motole. Mimina to snaseji celkem v pohode, jak jesze nelitaji a neni problem je udržet v klidu.

Jedl v 6 vecer. V 8 jsme objevili bouli a jeli do Motola. V 10 vecer byl na sale. Operace trvala asi 30 min, davali mu narkozi ve forme spinalu, aby nezatezovali mozek. Pak ho privezli, dali neco na uklidneni. Trochu cucnout dovolili kolem pul treti rano. Pokud nezvraci, za 30 min jsem mohla plne nakojit. V 10 uz nas vykopli domu. Asi chteli na vikend klid. Stehy mel samovstrebavaci.

Neboj se toho. Pokud kojis, je to jednodušší a nechaji te kvuli lepsi stravitelnosti kojit driv. A jinak holt bude brecet, to se neda nic delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
2.8.16 09:00

Bohuzel nekojim :( a to vás takhle brzo vykopli domu? My si tam polezime od ctvrtka az do pondělka pry..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
2.8.16 09:50

Já byla s tříměsíčním na Lochotíně na kýle taky. Hele a mladej to zvládl naprosto v pohodě. Už si tedy úplně přesně nepamatuju ty postupy, jak dlouho byl bez jídla atd., vím, že sem se taky bála hrozně, ale nakonec v pohodě.
Myslím, že byl malej „ohladu“ od noci, ráno ho operovali, během dne dostal nějakou kapačku s výživou a večer už sme mohli dát napřed nějakého „kulíška“, vodu a pak i kojit. Honzík to zvládl bravurně, skoro neplakal. Ono jak byl trochu zblblej po té narkoze, tak skoro celou dobu prospal.
Pak už sem mohla kojit normálně, byli sme tam asi tři nebo čtyři dny, sestry zlaté, kočárek je tam k dispozici (převáží jimi prcky na sál atd), ale netuším, kolik jich tam mají, to si radši zjisti dopředu, pokoje dobře vybavené, opravdu sem čekala bůhvíco, ale nakonec to byla taková trochu dovolená, nemusela sem se starat o nic krom prcka :lol:, večer, když mladej usnul, tak sem si přetáhla křeslo do koupelny (abych malýmu nesvítila) a četla si až do noci…
Jediné, co tam bylo naprd je, že tam je pořád vidět - mají nad dveřmi okna, kudy jde do pokoje světlo z chodby (oni to potřebují, protože první noc po zákroku chodili často na kontroly), takže jsem si nechala druhý den z domova přivést deku (takovou tu slabou larisu), kterou jsem přidělala na šprušle od postýlky, aby to tam malýmu nesvítilo celou noc do obličeje. A já spala jakoby ve stínu té postýlky, takže to nesvítilo do očí ani mě :palec: sestřičky neřekly ani pumpa :palec:

Příspěvek upraven 02.08.16 v 09:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
2.8.16 09:54

Jo, a jestli se něco nezměnilo, tak se připrav, i nadstandardy jsou na dětské chýře po dvou na pokoj, takže záleží, koho tam chytneš ;)
Jinak mají rozdělenou kojeneckou chýru a dětskou chýru, takže se nemusíš bát, že byste byli na pokoji s nějakými většími dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
2.8.16 10:06

U takhle malého miminka zkušenost nemám, v Brně se operují děti nejdříve v 1,5 roce.
Dřív se do toho nikomu hrabat nechce, pokud to není uskřinuté. Mám po operaci oba kluky.

Starší syn se operoval až ve 4 letech, nejhorší na tom bylo čekání. Chvíli před tím, než měl jít syn na sál, přivezli akutku a čekali jsme další dvě hodiny. Syn byl od předešlého večera bez jídla, bez pití. Oblbovák dávno přestal fungovat a tím pádem byl už neuvěřitelně vzteklej. Ovšem po 15 hodinách bez jídla a pití bych byla taky. Zákrok trval 30 minut i s anestezií, já si akorát odskočila pro kafe a byl zpátky. Po operaci asi 45 minut spal, pak se vzbudil a všechno v pohodě. Koukal na pohádky, normálně večeřel, do večera lítal jak poděs. Měli jsme to v rámci jednodenní chirurgie, takže druhý den ráno nás v 7h. propustili. Týden klidový režim (ha, ha), 14 dní byl doma a pak už zase chodil do školky.

Mladšímu synovi se objevila v 9 měsících a hned po 14 dnech se uskřinula. Reponovali mu ji zpět do břicha, ovšem dva dny před 1.narozeninami se uskřinula podruhé. Chtěli mu to opět reponovat, ale nedařilo se a tak šel akutně v 1h. ráno na sál. Do rána ležel na JIPu, během dopoledne ho převezli na chirurgii a po obědě jsem nastupovala za ním. Měl teda vysoké horečky, ale řádil jak tajfun a udržet ho v klidu bylo naprosto nemožné. Druhý den ráno, ještě s horečkou, nás propustili domů.

Stehy tahali nějaký 8-10 den po operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.1.20 15:08

triselna kyla novorozenec

Chci se take podelit o nemilou zkusenost. V 39. tydnu se nam narodil chlapecek a mel 2,6 kg a 45 cm. Hned byla patra triselna kyla + nesestouple varlatko. Jelikoz byla vetsi, tak sel broucek na operaci hned 4. den zivota. Rodila jsem u Apolinare a operace delal skvely pan doktor Pycha v Motole. Nastesti nemusel mit celkovou anestezii ale jen epidural. Ve 3 rano dostal naposledy najist a v 7 rano ho odvazeli na operaci, ktera trvala 45 min. protoze byla kyla oskliva, jinak pry trva 15 min. se vsim vsudy. Po operaci spinkal a odpoledne uz jsme byli spoli - dalsi 3 dny v porodnici. Po propusteni jsme byli na kontrole jizvy 3× u Apolinare. Prelepovali jsme sterilnimi ctverecky cca 10 dnu. Stehy se samy vstrebaly az na jednu vetsi smycku, tu pak doktorka snadno vytahla. Z me strany nikdo kylu nemel ale z manzelovi mel jeho bratr v cca 3 letech. Pry kdyz je kyla v detskem veku, tak je vzdy vrozena (akorat se ta neuzavrena brisni stena muze projevit pozdeji) a u dospelych se jedna pouze o povoleni brisni steny. Vsem koho tahle zkusenost potka drzim palce at jsou drobeckove statecni a nejzdravejsi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová