Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, dneska jsem se od manžela dověděla, že jednomu klukovi, kterého doučuje, se prý postupně ztrácejí ručně psané texty ze sešitů, prostě mizí.
Neslyšeli jste o tom někdy něco? Prý měl nějaké „speciální“ superpero, které jim doporučovala učitelka, texty šlo gumovat gumou na druhém konci, bylo z těch dražších a možná bylo i ergonomicky tvarované. Setkali jste se s tím někdy? Já zírala jak puk, když mi to říkal, nechápu to ještě teď. Ty texty tam byly a teď prostě nejsou, jen prázné stránky ![]()
nevím, ale začalo to mizet hromadně prý až po delší době, neztrácí se to hned
To pero jsem taky měla, mizí to na základě tepla, které vzniká, když se tu šudlá tím koncem. Takže tipuju, že to ze sešitu taky mizí na základě teploty, asi jako když ti časem vybledne účtenka tisklá na termotiskárně nebo jak dřív bledly faxové zprávy, též termopapír. Může to otestovat – ať dá popsaný papír třeba pod žárovku nebo položí na topení…
Takže řešení je jediné – okopírovat a schovat kopie.
ivuska.h píše:
To pero jsem taky měla, mizí to na základě tepla, které vzniká, když se tu šudlá tím koncem. Takže tipuju, že to ze sešitu taky mizí na základě teploty, asi jako když ti časem vybledne účtenka tisklá na termotiskárně nebo jak dřív bledly faxové zprávy, též termopapír. Může to otestovat – ať dá popsaný papír třeba pod žárovku nebo položí na topení…Takže řešení je jediné – okopírovat a schovat kopie.
Jeiš, to by mě naštvalo, kdybych něco pracně psala a pak to samo zmizelo ![]()
editace - nj, ono je dobrý, že vygumovaná část jde hned přepsat, ale stejně ![]()
![]()
Příspěvek upraven 10.05.11 v 16:43
Toto bylo to moje http://www.prochytrehlavicky.cz/…ke-pero.html .
http://kulickova-pera.heureka.cz/…specifikace/#…
Třeba něco takového? Píšou tam o teple a mizení textu.
ivuska.h píše:
Toto bylo to moje http://www.prochytrehlavicky.cz/…ke-pero.html .
příhodný název stránek
![]()
Nainuva píše:ivuska.h píše:Jeiš, to by mě naštvalo, kdybych něco pracně psala a pak to samo zmizelo
To pero jsem taky měla, mizí to na základě tepla, které vzniká, když se tu šudlá tím koncem. Takže tipuju, že to ze sešitu taky mizí na základě teploty, asi jako když ti časem vybledne účtenka tisklá na termotiskárně nebo jak dřív bledly faxové zprávy, též termopapír. Může to otestovat – ať dá popsaný papír třeba pod žárovku nebo položí na topení…Takže řešení je jediné – okopírovat a schovat kopie.![]()
a co kdyby to teprve byly poznámky z přednášek, třeba ![]()
Limutka píše:Nainuva píše:a co kdyby to teprve byly poznámky z přednášek, třebaivuska.h píše:Jeiš, to by mě naštvalo, kdybych něco pracně psala a pak to samo zmizelo
To pero jsem taky měla, mizí to na základě tepla, které vzniká, když se tu šudlá tím koncem. Takže tipuju, že to ze sešitu taky mizí na základě teploty, asi jako když ti časem vybledne účtenka tisklá na termotiskárně nebo jak dřív bledly faxové zprávy, též termopapír. Může to otestovat – ať dá popsaný papír třeba pod žárovku nebo položí na topení…Takže řešení je jediné – okopírovat a schovat kopie.![]()
no právě
by mě zajímalo kdo a proč si takové pero pořídí
Nainuva píše:Limutka píše:no právěNainuva píše:a co kdyby to teprve byly poznámky z přednášek, třebaivuska.h píše:Jeiš, to by mě naštvalo, kdybych něco pracně psala a pak to samo zmizelo
No podle mě to za normální pokojové teploty mizet nemá, ale zjevně se někde stala chyba
Třeba si kluk skladuje aktovku na topení nebo tak něco, možná mu na to někde svítilo slunko, možností je hodně.
Nainuva píše:Limutka píše:no právěNainuva píše:a co kdyby to teprve byly poznámky z přednášek, třebaivuska.h píše:Jeiš, to by mě naštvalo, kdybych něco pracně psala a pak to samo zmizelo
to jo
no ale vem si, že to nevíš, pořídíš, píšeš, píšeš, jednoho dne otevřeš sešit, a kde nic, tu nic
![]()
A je to způsobené materiálem pera nebo tím inkoustem..... Vždycky ve vývoji inkoustů byla naopak snaha o co největší trvanlivost.
ivuska.h píše:Nainuva píše:No podle mě to za normální pokojové teploty mizet nemá, ale zjevně se někde stala chybaLimutka píše:no právěNainuva píše:a co kdyby to teprve byly poznámky z přednášek, třebaivuska.h píše:Jeiš, to by mě naštvalo, kdybych něco pracně psala a pak to samo zmizelo
Třeba si kluk skladuje aktovku na topení nebo tak něco, možná mu na to někde svítilo slunko, možností je hodně.
asi je to takové motivační pero, aby se dětičky i v teplých letních dnech učily poctivě ze dne na den ![]()
ja jsme mela pero kde teda text normalne sam nemizel - aspon jsem si nevsimla ale vygumovat se dal - byla k nemu speci guma ![]()