Sklep ano či ne?

21
9.5.11 19:42

Sklep ano či ne?

Ahoj je tu někdo kdo stavěl domeček se sklepem a může mi prosím říct na kolik ho vyšel sklep?? Pořád přemýšlíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
9.5.11 19:54

Vyšel nás stejně draho jako stejně velké nadzemní patro (všude se totiž píše, že podzemní patra jsou dražší, ale kecaj) nestavěli jsme to tedy na klíč. A jsem moc ráda, že ho máme, v létě je tam prima chládek, v zimě teplo, ideální na potraviny, akorát tam přítel chce v části vybudovat saunu, tak se bojím, aby mi nepokazila klima, co tam teď je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
9.5.11 19:59

Si hodná že si napsala. Dík

Gina108 píše:
Vyšel nás stejně draho jako stejně velké nadzemní patro (všude se totiž píše, že podzemní patra jsou dražší, ale kecaj) nestavěli jsme to tedy na klíč. A jsem moc ráda, že ho máme, v létě je tam prima chládek, v zimě teplo, ideální na potraviny, akorát tam přítel chce v části vybudovat saunu, tak se bojím, aby mi nepokazila klima, co tam teď je.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
9.5.11 20:24

Ahojky,
nemám zkušenost se stavbou sklepu, ale myslím si, že je to užitečný. Na skladování potravin, jak zmiňuje Gina108 a co se týče starších staveb, není díky sklepu tak studená podlaha. Stavějí se i domy, které jsou podsklepeny jenom zčásti, nemusí být podsklepen celý dům. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.5.11 20:31

Sklep se určitě hodí :mrgreen: My stojíme rozpočtu na krku, tak jsme ho zrušili, protáhli střechu a uděláme pod ní radši kůlnu - vyjde nás to levněji. Ale mít peníze, tak určitě jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
9.5.11 20:31

Zalezi na prostredi, kde budete sklep stavet. Ja teda osobne sklep moc nemusim, ale ma i sve vyhody!
Urcite se poptejte na spodni vodu a pozor na velke deste, muze se tam drzet voda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.5.11 20:33

Jináč my jsme počítali tak 300 tisíc, že by nás asi ten sklep vyšel… Ale může se vyskytnout i něco, co ho prodraží (nějaké spodní vody a bůhví, co ještě :roll: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
9.5.11 20:41

No právě ja si tak říkal že do těch 300 tisíc by to šlo, ale jak by to mělo být víc tak to nevim nevim:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
9.5.11 20:47

My teprv stavíme, právě nám dokončili základovou desku sklepa a začíná se zdít. Budeme mít podsklepenou polovinu domu a vypočetli nám ho na cca 500-600 tis. Ale stavíme na klíč, takže těm 300 tis jinak bych věřila, že se to dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
9.5.11 20:55

My jsme taky uvažovali pod pulkou sklepa, ale prej to není dobrý. Praskají zdi atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
9.5.11 21:04

No nestraš mě, projektantka mi přišla rozumná, vyvazovat se to bude nějak postupně (jestli to správně píšu), doufám, že problémy nebudou :think: V domě, kde jsme dosud, je taky podsklepeno částečně, problémy nikdy nebyly a to je dům z 30. let a dost šizený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
9.5.11 21:07

Nás vyšel hodně draho, chce to předem dobře počítat, ale jsem ráda, že ho máme, možná při splácení budeme pak brečet. Napíšu víc v SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
9.5.11 21:08

Nevím, já mám vše jen načtené. Zkušenost žádná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
9.5.11 21:17

taky máme sklep a bohužel i dost silnou spodní vodu, která se při výstavbě vůbec neukázala. Doteď s ní bojujeme, zvedá nám to podlahu. Takže bacha na ní. Taky na podloží, my postavit sklep v druhé části domu, tak bychom museli odstřelovat kvůli skále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
9.5.11 21:27

chci stavět svépomoci tak si říkam že to se taky trošku ta cena stáhne. no nevim nevim. Potřeboval bych nějakýho architekta kterej by mi poradil. ale všechno je tak drahy že na to kašlu a raději to nějak vymyslim. jsme trochu ve svahu takze by se sklep nemusel hloubit tak uplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová