Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Znám, ale znám i takové typy, co mají více zodpovědnosti v 17ti než jiní ve 40ti ![]()
@Saatine píše:
@martina.se Věřím, že v některých ohledech bych také neprošla
@rokris Ono jak na co. Bohužel pro některé mladistvé by trestní zodpovědnost mohla platit i od jejich 10 let.
Když si vzpomenu sama na sebe, tak bych rovněž ne všemi testy prošla - záleží v čem by spočívaly
Ale je fakt, že jsem se srovnala docela brzy.
A jak píše @martina.se někdo by neprošel ani ve 30 letech, to je holá pravda. Jen nevím jestli se to dá pojat nevážně. Poněvadž s plnoletostí jde ruku v ruce mnoho životních rozhodnutí, která ne každý dokáže promyslet až do konce a obvykle to nejsou úsměvné věci.
Zbytečné půjčky, exekuce, zbytečně nevydařené vztahy…, těžké autonehody…
Ale rozhodně nechci prudit
když to má být odlehčené…
@Trojlístek tak nějak jsem to myslela aji já.. celkem mazec u některých.. odpovědnost nula, když konečně přijdou k rozumu, tak do konce života platí za svoje stará rozhodnutí (nejen finančně, že)---
@martina.se Přesně tak. Dá se mnoho zásadního pokazit na celý život. Kdyby se hranice plnoletosti šoupla někam ke třicítce, bylo by to jistější. ![]()
@Saatine píše:
No a jaké by to mělo být testování?
To já právě ještě úplně přesně nevím. Bych musela popřemýšlet. ![]()
@Kotatko03 píše:
znám i takové typy, co mají více zodpovědnosti v 17ti než jiní ve 40ti
Ano, taky takové znám.
Já například jsem dnem mých osmnáctin nepocítila žádnou „dospělost“. Že jsem už fakt dospělá mi došlo o hodně později. Ale průšvihy jsem nedělala. Myslím, že takový ten mezník je doba, kdy se člověk odstěhuje od rodičů.
@Premek_Orac píše:
Pche…
@Russet @rokris Pokud budu soudit podle sebe, tak dospělý se člověk stává teprve, když je nejen schopný se sám o sebe postarat, ale fakticky to i dělá. Tedy bydlí ve svém, domácí ráce jsou na něm a žije ze svého příjmu. Pak je člověk dospělý, ale ještě nemá zkušenosti. Je zdravé si pak párkrát,,nabít hubu," aby člověk věděl, co je opravdu důležité, co má mít prioritu.
Zdravím všechny
Jak tak dlouhodobě pozoruju, je hranice plnoletosti podle mě vážně nízká a může to nadělat fakt hodně škody - občas.
Je to ale individuální, takže by možná neškodilo nějaké testování, kdo může být v osmnácti puštěn mezi dospělé. Taky znáte takové, kteří by nejspíš neprošli? Založeno opravdu pro pobavení.