Mlaská u prsa

2195
16.9.12 22:47

Mlaská u prsa

Holky poraďte malá mi při kojeni z prsu mlaská a jako kdyby ji ta bradavka utekla při každým nasati, je špatná technika? Nedávno se mi udělala i ragada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12921
16.9.12 22:53

@Luciet2 Ten náš mlaská, protože nemá hlad a jenom si hraje s prsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
16.9.12 22:59

No mala mi to děla prave kdyz pije a pak ji to z toho i vlastně občas zaskoči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.9.12 23:08

Řekla bych, že špatná technika. Zkontroluj, zda není přisátá málo - v pusince by měla být celá bradavka a kus dvorce nebo i celý dvorec, někdo má menší. Nosík klidně víc zabořený do prsu - neboj, neudusí se. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
16.9.12 23:11

Gina: taky mám ten pocit ale myslím ze uz to takhle ma nějak naučené kojim j už 3 mesice. Možna nám tu techniku zkazil dudlik :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.9.12 23:14

Spousta dětí má dudlík a kojí se dobře, no těžko říct. A dokrmuješ jí ještě UM, nebo jen čistě kojíš? Ona si asi i takhle něco vytáhne, ale je to velká rasovina na prsa. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
16.9.12 23:17

Nene jen kojim plně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
16.9.12 23:22

@Luciet2 zkoušela jsi jinou polohu na kojení?
Při jaké poloze nějčastěji malou kojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
16.9.12 23:27

Zkoušela sem všechny děla to u všech, nejraději kojite v leze. Ale zkoušela sem uz i fotbalistu i klasiku v sedě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
16.9.12 23:32
@Luciet2 píše:
Zkoušela sem všechny děla to u všech, nejraději kojite v leze. Ale zkoušela sem uz i fotbalistu i klasiku v sedě

Tak jen zkusit dát větší kus dvorce do pusy.
Jiinak mě momentálně nic nenapadá :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
16.9.12 23:34

No ona si to stejně chytne podle sebe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
16.9.12 23:37
@Luciet2 píše:
No ona si to stejně chytne podle sebe :-)

To sice jo, ale čím větší kus jí nabídnete tím víc veme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
16.9.12 23:52

Mlaskat by u prsa neměla. To vypadá na špatnou techniku, kojení bych hned přerušila, učili nás to tak v porodnici. Nabízej jí prs tak, že ho celý jakoby zmáčkneš, aby byl placatý. Tak má dítě možnost se pěkně „zakousnout“. Palec máš při tom nahoře, ostatní prsty máš dole. A nabídnout celou bradavku, jak už tu bylo řečeno. Nevadí, když je nosánek zabořený. Pokud je třeba, drž prs u celého kojení. Alespoň ze začátku, než se malá naučí chytnout si ho hezky sama.
Taky se prs poškozuje při vytahování z pusinky, když je tam podtlak. Ten se zruší tak, že dáš malé do koutku pusinky prst tak, aby se zrušil podtlak.
Snad jsem pomohla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.9.12 06:21

Nachystej prso do jedné ruky, hlavu mimča do druhé, až začne otvírat pusu - tak až bude pusa dokořán, „přiraz“ ji na to prso - hýbej miminem, ne prsem. :think:
Správně přisáté mimino podle mě nemá „kudy“ mlaskat, má plnou pusu prsa a je fakt přicucnuté, kdyby mlaskalo, při každém mlasknutí se vlastně odcucne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
17.9.12 07:11

@Luciet2 mlaskání je specialita dudlíkářů, způsobuje jej špatná technika. Když dudlík úplně odebereš, tak z mé zkušenosti se většinou sání za pár dní upraví

@Gina108 má dudlík, ale většinou se dudlíkáři předčasně odstavují, taky většina těch pověr, že maminka neměla mléko, nebo ho měla slabé a nepřibírání dětí, je dílo dudlíku, maminky to však odůvodní jinak… a místo sebrat dudlík dají umělinu a je kojení konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová