Jak sladit UM s koupáním?

24
16.9.12 21:57

Jak sladit UM s koupáním?

Ahoj holky, možná je to naprosto stupidní otázka, ale já vážně nevím. Jak to děláte s koupáním když UM se má dávat každou třetí hodinu (my máme většinou interval čtyři hodiny neboť pijeme 120ml) a večerní krmení Vám vychází třeba až na devátou? V pět nebo v šest mě přijde na koupání moc brzo, protože máme zavedený rituál, že po koupání máme krmení a pak večerní usínání. Vůbec nevím jak to mám udělat. Třeba dneska. Krmení jsme měly v pět odpoledne, další nás čekalo v devět, takže koupat jsme se měly cca v půl devátý, ale holka mi dost tvrdě usla a neměla jsem tu sílu jí vzbudit. Řídíte se názorem, že by miminko mělo mít zavedenou pravidelnou hodinu na koupání, např. v sedm? Mě to takhle vyšlo snad jen jednou a obávám se, že když např budu koupat dvě hodiny po krmení, tak se mi nejen poblinká, ale bude i vyžadovat znova krmení. Je sice pravda, že jsem to nezkoušela, ale bojim se že jí ten rituál (koupání=papání=spinkání) přeruším a pak bude problém… Snad jsem to napsala aspon trochu zřetelně. Předem děkuji za napsání Vašich zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101748
16.9.12 22:02

Mě přijde, že dokud baští mimčo po 3 hodinách, tak bych neřešila koupání na určitou hodinu, prostě jak to vyjde tak vykoupat, nabaštit a spát. A my tedy koupali až po najedení, protože malý se budil se strašným hladem a koupat hladové řvoucí mimčo se nedá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.9.12 22:06

Kolik je malé?
Přiznávám, že u synka jsem to dlouho neřešila (nějaké přesné časy) a koupala, kdy to vyšlo (třeba v devět). Pokud spal, tak jsem ho nechala a koupal se třeba až další den. Mimčo se neumaže (pokud neblije).
Přesné časy máme teď (mezi sedmou a osmou), protože už spí celou noc a je už přece jen trošku starší (10 měsíců)

• Citovat
  • Upravit
215
16.9.12 22:13

My koupeme kolem 20hod. a spinkat chodí okolo 20:30 a to si jde lehnout s mlíčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.12 22:13

Díky Nutrilonu papá malá v pravidelném intervalu a poslední jídlo jí v 19 hodin, takže koupeme předtím…Ale chvíli trvalo, než se režim stal pravidelným. Takže se neboj, srovná se to časem :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
16.9.12 22:18

@hellemax Nevim, jak máš staý dítě, ale já doted nejsem schopná zavíst žádný ritual. Koupeme okolo 7-8 a jí tak v 9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
16.9.12 22:20

Není důležitá přesná hodina, ale zavedenej režim, tzn. vykoupat, najíst, pomazlit a spát. A přizpůsobit to podle situace. Jestli ti jednou koupání vyjde na 7 a druhý den na osmou je celkem fuk. Navíc se to těm dětem každou chvilku mění, takže za měsíc to u vás může být zase úplně jinak ;)
My nikdy neměli pevnej režim „na hodinu“, to až teď kolem 10. měsíce se to začíná ustalovat, plus mínus hodinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
16.9.12 22:26

@hellemax ahoj, taky jsem to řešila. Nevím teda, ale my nekoupeme každý den, koupeme obden a striktně nedodržujeme hodinu, protože to prostě nejde, vždycky si to dám fakt tak tu půl hodinu až třičtvrtě před krmením-malýmu bude půl roku, takže ve vaně vydrží řádit i půl hodiny :) A někdy to vyjde na sedmou, někdy na osmou. Když mi usne v blbou dobu, tak ho prostě vykoupu až druhej den a nelámu to přes koleno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
16.9.12 22:41

Jeeeeje, tohle jsem řešila, když mi holka přestala v noci vstávat a vyžadovat mlíko. Tím pádem se vzbudila v 6 a jí po čtyřech hodinách a vycházelo to 6-10-14-18-22. 18h je na večeři moc brzo, 22h je moc pozdě. Nakonec to dělám tak, že ty intervaly trošičku šoupu, já o půlhodinu, ty bys mohla třeba o čtvrthodinu, a tím by ses dostala na osmou večer. I to by bylo na tvé dítko brzy? Jinak znám holku (možná sem taky napíše), která nakrmí, po čase vykoupe a dítě jde opravdu spát bez flašky, tu mu dá až třeba v deset, že ho probudí. Já to neriskla a radši se držela pravidla koupel-jídlo-spánek.

Držím se toho i za cenu, že bych v noci dítě budila, aby se mi vzbudilo až v osm a večeře vyšla taky na osm večer. Jinak plus mínus hodina u nás nehraje roli, jednou večeří v osm, jednou v devět, jednou v půl osmé, je jí to fuk. Jen ví, že po koupání je flaška a pak spát. Problémy s tím nemá.

Edit: Ale pevné časy se snažíme držet - přesněji řečeno: pokud se v noci vzbudí, je denní režim 8-12-16-20. Pokud ne, tak 6-9:30-13-17-20:30. A toho se snažím držet, ale ne kvůli ní, ale kvůli sobě. Jsem pak klidnější :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1065
16.9.12 22:50

Dokud byla malá hodně malinká (asi do 2m) tak jsem koupala po jídle. Budila se hladová a koupání by prořvala a neužila si ho. Pak už zůstávala častěji vzhůru tak jsem začala koupat těsně před. Taky jsem to řešila, ale šlo to úplně samo, v podstatě si ten režim upravila sama. Dneska má v 7 koupačku a pak do hajan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
16.9.12 22:51

Já koupu pravidelně v půl osmý a poslední týdny konečně po koupání i usíná, až na vyjímky. Ale to si časem nějak ustálíte. Nám se to snad každý měsíc měnilo. Já jsem teda od začátku koupala v těch půl osmý a když to nevyšlo s kojením, tak nevyšlo. Jeden čas mi usínala až ve dvě ráno (první tři měsíce trpěla hoodně na prdíky), pak se to snižovalo. Docela dlouho mi usínala mezi devátou a desátou. Řid se podle svýho pocitu. Já jsem zastávala názor, že zavedu rituál koupání v pravidelnou hodinu a ten zbytek se k tomu postupně sám upraví. A ted opravdu v šest ji dám kaši, v půl osmý koupu, pak kojení a většinou hned spánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
16.9.12 23:22

Já teda koupala kolem pul 8 vždycky a i když mě mělo vyjít pití třeba až na 9 tak jsem to mléko stejně udělala..nečekám až na tu hodinu…:)všechno se ustálí mimčo si řekne a ty v tom budeš víc zajetá..já to taky tak měla a vše se ustálilo ani nevím jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
16.9.12 23:45

Tak to asi já jedině bojuju s malým :D je to dítě bez režimu, pokusy ho nastolit už byly ale bez úspěchu…večer jsem chtěla zavést koupání, jídlo a pak spát, ale ten neřád prostě spát nebude a usne až kdesi o půlnoci…no snad se to upraví časem…má 6.měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
17.9.12 06:20

A to ho musíš koupat každý den?
Já takhle malá miminka koupala tak jednou týdně, samozřejmě prdelku jsem jim omývala pravidělně. A vůbec jsem nekoupala ve stejný čas, dělala jsem to třeba v osm ráno když se mi zrovna chtělo. Děti sice mají rády režim, ale zase takhle hystericky se na něm trvat nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
17.9.12 06:54

My koupeme mezi 17-17/30h a v pohodě. Malej většinou už okolo 18h, nejdýl v 19h už spí. Jako fakt by se mi nechtělo tu mít dítě ještě v devět. proč si myslíš, že je to okolo 17h brzo? jestli ti pak usíná, proč ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová