Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A proč bys nemohla? Tyhle kaše jsou od 4. měsíce věku - což je ostatně napsané na krabici.
Asi by to chtělo vědět, jaký konkrétní důvod máš pro tak brzké zavádění kaše - jestli dítě nepřibírá, doporučil to pediatr nebo proč vlastně.
Názory na přikrmování dětí se různí. Já osobně bych tak brzo kaši nedávala.
A z jakého důvodu přecházíte na láhev?jestli máš mlíčka dostatek,rozhodně bych jen kojila a kaši bych taky nechala na později ![]()
A proč anonymně? ![]()
kecačka píše:
A z jakého důvodu přecházíte na láhev?jestli máš mlíčka dostatek,rozhodně bych jen kojila a kaši bych taky nechala na pozdějiA proč anonymně?
Zrovna jsem to chtěla napsat,kvůli kaši anonym?Spíš se zase někdo baví ![]()
co je na kaši tak choulostivého???? ![]()
proč bys nemohla, můžeš.
No nebavím se, ptám se. No přecházím na láhev, protože mě beruška camruje třeba po hodině, takže večer u televice sedím skoro pořád nahá. no jen chci vědět jestli jí to třeba víc zasytí, jak flaša na noc. A anonym, asi jsem to tam klepla omylem, pardoooon. Doktorka mi říkala, že příkrmy až od příští návštěvy a ta je dva dny před Vánocema. Jen se ptám, jsem tak trochu nováček.
Když Ti doktorka říkala, že „příkrmy od příště“, tak se tím řiď.
Pokud přibírá, nevidím důvod ji nijak zaplácávat. Kaše na noc, na zaplácnutí, ve většině případů od nočního buzení nepomůže.
Krom toho, přecházet na flašku, protože dítě chce pít po hodině, tomu fakt nerozumím - ale na to ses samozřejmě neptala, takže do toho nebudu šťourat.
Ahoj nevím,jaký máš důvod dávat miminku kaši, Nepřibírá,máš málo mléka? Já bych s tím tedy ještě notnou chvilku počkala a pokud to chceš pouze na noc,aby ti mimčo spalo,tak dej UM na noc to se dělá. Kaše temuje a nevíš,jestli nebude mít zácpu. pokud ti nepřibírá a ví o tom i pediatr,tak by ti určitě doporučil UM a né kaši ani se to moc nedoporučuje ono vůbec příkrmy od 4 měsíce my přijde moc uspěchané a počkej si do 6 měsíce a pokud mlíčka máš dost,krm dokud to jde
Mam to od buzeni rozhodne nepomahalo… zacala jsem s kasickama v pul roce, presne z toho sameho duvodu,ale v te dobe uz se zacina i a jinymi prikrmy, nenahrazovala jsem kojeni, jen jsem ji dala kasi a i prso a stejne se budila,. budi se porad a je ji rok. kojim stale kolem trei rano. uz toho mam ale dost
uz by mohla zacit spat… jinak ja jsem absolutni zastence kojeni co to jen jde
)
Zdravím, asi je to na tvém rozhodnutí, já vše konzultovala s mudr. kaši jsme začali dávat až od 8. měsíce a stylem až do teď že v pět kaše a v 19:15 mlíko… spaní mu to nikdy neprotáhlo, myslím si že čím prcek bude starší, spánek by se mu mohl pomalu protahovat ![]()
Pokud si nejsi jistá tak zavolej lékaři a domluv se
odpověď Chatrnce: Náš malý mě tahá taky po hodině a navíc večer tak raplíkuje, chytá prs a pouští pořád dokola, jako by se nemohl dopít… že dnes jsem dala poprvé malinečko řídké kaše, a to jsou mu teprve tři měsíce, vypadá to, že na velký hlad to pomohlo, jinak kojím od rána do noci, někdy jedno kojení zabere i třičtvrtě hodiny… vlastně kojím pořád…, ale naditá prsa nemám ani náhodou, asi všechno stihne zkonzumovat… myslím,že neuděláš nic špatného, když trošičku kaše dáš, nebo UM (já musela taky ze začátku dávat uměl.mléko, protože po porodu císařem jsem neměla hned MM)… ale jen si dej pozor, někdy se mléko ženě ztratí, když nekojí častěji…je dobré věřit miminku, ono si vlastně vždycky řekne, co chce, zdravím ![]()
Ahoj, malé jsou 4 měsíce a týden, ráda bych věděla, jestli ji můžu zkusit udělat kaši (od nutrilonu). Zatím kojím, ale pomalu přecházíme na flašku, ráno a večer před spaním ji dávam flašku, 180 ml zmákne jak nic
Děkuji za odpovědi.