Mluvení, komolení slov ve třech letech - nechat volný průběh?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1837
22.7.13 20:00
@Bervidka píše: :roll: Linda
Ahojky maminy,potřebovala bych poradit.Mám 3 letou dceru,je hrozně
chytrá, ale vůbec jí nejdou některá písmenka,takže hrozně komolí slova
/veverka=jejerka,kolo=kojo,místo F říká š)Když jí opravuji a chci aby to po mě zopakovala, tak řekne,že to neumí a víc z ní nedostanu.Nejde to ani hrou ani vyhrožováním,že třeba nedostane žvejku,ani slibováním.Na logopedii je asi ještě brzo,před cizíma tuplem nic neřekne.Máte někdo zkušenosti?Mám tlačit na pilu, nebo tomu mám nechat volný průběh?
Jinak blbá není.Díky za každou radu.Linda

Já mám zkušenost, nech to chvíli uzrát a potom navštiv logopedku, to je odborník a poradí ti. Nech si doporučit nějakou dobrou :) Akorát se obrň proti případným debilním kecům okolí, jako „jéjej té není rozumět“ a blá blá. Tohle dělali moji synovci… mandarinka byla dindilinka… no rozhodně teĎ kecaj až moc a písmenka si nepletou… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
22.7.13 20:01

Jo a ještě: zavolej na logopedii třeba hned a popiš, jak malá mluví, a logopedka ti už řekne, zdali máte přijít hned nebo ještě počkat. Ale nijak zvlášť se tím netrap… hlavně ji neporovnávej s ostatními. Já učila kluka, který snad ještě v první třídě neuměl některá písmenka… to mi říkala jeho matka. Já ho učila na střední a byl to skoro nejchytřejší kluk ve třídě, krásné vyjadřování a slovní zásoba… je to ještě prcek, tak zavolej a oni ti povědí víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
22.7.13 20:06

@Zlatuska ale to odpovídáš na dotaz z roku 2005 :mrgreen: ;) diskuze byla oživená a paní nemluví čtyřleté dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
22.7.13 20:43

Tak to určitě není v pohodě. To vám učitelky nic neříkají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fialovaaaa
23.7.13 06:05

No pediatr zetimnic nejak neresi s logopedem sem uz mluvila tak nas poslala na neurologii, mame vysetrenisluchu, tamnamrekli ze slysi velice dobre, on je totiz takovej flegmos, tak nevim no.mam jeste starsiho syna byl nam tom stejne, ale tem uz chodil od tri let do skolky a nakonec se rozmlivil, vim ze je kazdej jinej, brebenti vechno doma komentuju cteme, nevim cim mu pomoct, bylteda dvakrat na operacipry to muze mitna vliv, takhle je uplne zdravej

• Citovat
  • Upravit
3396
23.7.13 07:33

To je dobře, že to řešíte. A pokud se i starší rozmluvil později, tak bych se tak nebála. Kluci jsou holt línější a ve školce se rozmluví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
23.7.13 07:46

Je pravda že od znamý kluk se rozmluvil až v pěti letech a byl uplně zdravej. Tak to je dobře že máte za sebou vyšetření tak to vypadá jen na lenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
23.7.13 07:48

@lynč souhlas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
23.7.13 19:31
@Banny píše:
@Zlatuska ale to odpovídáš na dotaz z roku 2005 :mrgreen: ;) diskuze byla oživená a paní nemluví čtyřleté dítě.

ups :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
23.7.13 19:35

Nooo… však ono to bude podobný, nakonec jak koukam. Když je čtyřleťák po vyšetření, tak se mu prostě nechce :D kamarádka má holčičku, a to je FILUTA, ta je tak líňoučká, budou jí teď čtyři a moc toho taky nenamluví, ale když na mě kouká, tak já vidim, že moooc dobře všemu rozumí, ale prostě se jí nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
23.7.13 19:47

Já jsem kdysi žádala logopedku o radu. Řekla mě, že dítě má právo do 3 let nemluvit. Dcera bude mít v říjnu 3 co chce řekne, ale je líná. Spoléhám na školku a pediatrička taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
23.7.13 21:47

Ahojte maminky, sice nemám takový problém se synem, ale znám spoustu dětí co ještě ve třech letech nemluví. Syn ma tři a půl roku a mluví jak dospělý. Až se jim bude chtít tak začnou, mějte trpělivost, je důležité s nimi hodně mluvit a klidně jim pouštějte od rána do večera pohádky, budou opakovat slova, ikdyž to hodně maminek odsuzuje já jsem pro, pomáhá to.Syn nezavře pusu od rána :D a věřte že to je někdy na hlavu, od září jde do školky a docela se na to těším, na chvilku klidu a ticha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
23.7.13 21:57

@simona.49 taková je starší dcera a mám pocit, že za tu mladší vše odmluví. Odmala ji nepustí ke slovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
23.7.13 22:03

N na jednu stranu je to radost když naše děti krásně mluví, ale přiznejme si, chvilka ticha???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
23.7.13 22:06

Maminky chci se zeptat-jsem divná když netoužím po druhém dítěti? Ikdyž svého syna miluju víc než cokoliv na světě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí