Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@neschopná mamka. Tak se mi zdá, že chodíš ke stejné doktorce
U nás to samé, v 8m slabiky nerikal a od doktorky sem prisla vystresla, ze to je divny! A uvidi se v 10m. To vis, tak sem zacla naseho mrnouska „ucit“ slabiky,
Vsadila sem na " bababa", no a tesne pred prohlidkou v 10 m zacal zvatlat " mamama"
Vitězoslavně jsem to nahlasila doktorce, ta se zatvarila pochybovačně, že to je teda divný
Měl by už říkat nějaký slovíčko, nejen slabiky
Ve čtvrtek jdeme na roční, mrňous říká papa, mama a ham (je vůbec papa slovo
) a já už sem teď smířená, že to u doktorky stačit nebude
No a jinak je mrňous šikovný zlatičko a ten tvůj mrňous totéž
Tak buď úplně v klidu ![]()
@randr píše:
Moje holka v 7mi mesicich zrudne, tlačí, vypada jak když kadí a pak řekne BA! To jsem zvědava, co bude dělat v 8mi měsících, až bude mět řikat BA BA BA BA BA!![]()
![]()
@tamata Jojo, Vergilius je dobrej
Ale bojim se, že ani ten jí neuchlácholí, protože další bod bude chození a mrňous ještě nechodí
To je její specialita, v roce má prostě chodit a tečka. A to se právě obávám, že tam by mohlo dojít na " přezkoušení" kdybych tam vybájila chůzi. No zas tak moc si z toho nedělám, prostě já vidím a prožívám mrňousovy pokroky, tak ať si baba trhne ![]()
@Hančíí píše:
@Myrha taky si myslím. Zase na druhou stranu, tím, že se tak pozdě postavuje, tak mi přijde, že dává větší pozor a ještě se nestalo, že by ze stoje nějak špatně spadla nebo se bouchla. padá hned od začátku pěkně na zadek, nebo jde přes klek.
tak to gratuluju - já zaznamenala dnes 3 pády na hlavu a asi mě brzy odvezou do blázince ![]()
@Myrha jj, ty pády na hlavu měla ze sedu. to byly šlupky, taky jsem byla na odvezení. A to pády ze stoje musí být o dost horší…
No maly v roce rozhodne nemluvil, max. mamu, tati, babu. A ted ve dvou a 4 mesicich mluvi v krasnych vetach.
Doktorka se přece neptala, jestli v 8 měsících mluví, ale jestli říká slabiky.To by umět mělo. Doktorka se mě taky ptala.
@neschopná mamka píše:
Dobrý večer,
dnes jsem byla s malou na poradně v osmi měsících. A docela mě zarazilo, že se PLDD ptala na žvatlání slabik. Malá nic takového nedělá, hučí, chrčí píská, prdí na pusu a mlaská, ale ani slabiky ani konkrétní hlásky nevydává.
Doktorka mě docela rozhodila - jestli do měsíce nazačne, bude to muset řešit - jak zatím nevím
je to fakt tak pozdě, že nemluví? Může to znamenat nějaký problém? Subjektivně - malá je chytré miminko, přemýšlivá, sice vztekloun ale jinak Johny Mlčoch.
moje dcera teda vydava slabiky asi od 5 mesicu, ale myslim, ze pokud v osmi se nic nedeje, tak je to v pohode. spis bych se priklanela k nazoru, co tu uz nekdo napsal, ze to muze resit mozna kvuli vylouceni nejake sluchove vady. tot vse. neboj, vsechno prijde… ![]()