Mluví o sebevraždě

Anonymní
24.1.12 12:31

mluví o sebevraždě

Přeji si zůstat anonymní. Je to věc, která nejenom mě, ale celou moji rodinu už delší čas trápí. Můj táta mluví často o sebevraždě. Všichni muži z rodiny zemřeli mladí-kolem 40let. On už podle sebe přesluhuje a nemá tady dávno být :nevim: Nemocný není, má zdravý děti, zdravou ženu a teď i půlroční vnouče, má zaměstnání, půjčky žádný nemá,… Podle mě není důvod k sebevraždě :nevim: Mluví o tom kdykoli s ním mluvíme, jen tak mezi řečí řekne, že se stejně oběsí, má prý už vyhlídlí místečko, vybral si i písničku na pohřeb,… myslíte, že o tom může mluvit jen tak, nebo to může myslet vážně? Máma tvrdí, že kecá, že to nikdy neudělá, já by jsem si tím, ale tak jistá nebyla :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
24.1.12 12:33

Spolužákův táta to taky pořád říkal až ho jednou našli na seníku s uzlem kolem krku :( A řekl vám důvod,proč ho to na světě nebaví?To jen kvůli tomu,že „přesluhuje“ tím věkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
24.1.12 12:35

Tak tohle bych opravdu nepodceňovala…sama bych si asi s tímhle taky neuměla poradit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.12 12:35

Nikdy se k tomu nevyjádřil proč, pokaždý řekne, že už tady stejně neměl být, že už přesluhuje- já si to nemyslím, ještě nemá ani 50let :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5173
24.1.12 12:36

a co deprese :think: za mě nepodceňovat , deprese je svině tak když se chytne tak drží drží a sama od sebe nespustí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
24.1.12 12:37

A vtipkuje nebo mluví vážně?

Děda o tom taky mluvil. A udělal to. Moc dobře si jeho řeči o sebevraždě pamatuju. Nebrali jsme ho vůbec vážně. Dokonce přemlouval babi, že se spolu zastřelí. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
24.1.12 12:38
Anonymní píše:
Nikdy se k tomu nevyjádřil proč, pokaždý řekne, že už tady stejně neměl být, že už přesluhuje- já si to nemyslím, ještě nemá ani 50let :nevim:

Jako nechci strašit,ale myslím,že přijde den,kdy to udělá.Vypadá,že už se prostě rozhodl a jestli ho tu „nedrží“ ani rodina :( Předpokládám že k odborníkovi ho nedostanete,co? :nevim: A co na to tví sourozenci?Píšeš,že má zdravé děti,takže předpokládám,že nejsi jedináček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
24.1.12 12:39

Z Tvého hlediska nemusí být důvod k sebevraždě, z jeho ano. Ale v naprosté většině případů, pokud to chlapi chtějí opravdu udělat, o tom nemluví - ale pozor, není to pravidlem. Asi by bylo dobré jej nějakým způsobem jemně nasměrovat k psychologovi. Můj otec o tom nemluvil a pokusil se - neúspěšně. Zde však důvody byly, rozebírat nebudu. A otázka je, jaká je nátura, taky si z vás může střílet, je-li mu blízký černý humor. Ale jestli není, tak zkuste toho psychologa. Může se dít něco, o čem nikdo z vás nemá ani páru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.12 12:39

Je pravda, že už tam jezdím jen na návštěvy, tak nevím jestli nemůže mít deprese, ale máma nikdy nic neříkala, já na něm taky nikdy nic nepozorovala, bývá celkem pozitivně naladěn, předělává bydlení-baví ho to. Jednou jsem na něj i vyjela ať si nechá ty blbý kecy o sebevraždě, že nemá důvod, že má být rád, že má vnuka a má se mu věnovat a ne vymýšlet kraviny, nic na to ale neřekl. Malýmu se vždy věnuje, má z něja radost, tak mě přijde nesmyslný, proč by chtěl skoncovat.

• Citovat
  • Upravit
686
24.1.12 12:40

Nechci strasit,ale kamaradky otec,rikal taky stale to same jako tvuj a opravdu se obesil :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
24.1.12 12:40

no já bych to taký nepodceňovala a určo bych se obrátila na psychloga alespoň pro radu…myslím že tatínka tam asi nedostaneš.Podle mě to vypadá na deprese…za to se člověk stydět nemusí…projde si tím jednou každý, jen někdo to ustojí a někdo ne.Určitě bych se ale šla někam zeptat co to znamená a jak mu pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
24.1.12 12:43

No jo, ale jak donutit takovýho člověka, aby šel k psychologovi nebo psychiatrovi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.12 12:43

Sourozenci si klepou na čelo, řekli mu že to nehodlají poslouchat takový blbý řeči, nelíbí se jim to a mě taky ne. Když to říká, nemluví ironicky-spíš to zdělí tak mimochodem :nevim: Je řeč třeba o pořadu v televizi a on najednou pronese, že se oběsí a bude mít pokoj, ale od čeho nikdy neřekl :nevim: Zároveň má rád černý humor jak tady někdo psal, ale že by o tom mluvil tak často jen tak? To se mě nezdá. Každopádně my s ním nehneme, asi budeme muset čekat až to udělá, protože k psychologovi určitě nepůjde.

• Citovat
  • Upravit
Pce
13873
24.1.12 12:47
Anonymní píše:
Sourozenci si klepou na čelo, řekli mu že to nehodlají poslouchat takový blbý řeči, nelíbí se jim to a mě taky ne. Když to říká, nemluví ironicky-spíš to zdělí tak mimochodem :nevim: Je řeč třeba o pořadu v televizi a on najednou pronese, že se oběsí a bude mít pokoj, ale od čeho nikdy neřekl :nevim: Zároveň má rád černý humor jak tady někdo psal, ale že by o tom mluvil tak často jen tak? To se mě nezdá. Každopádně my s ním nehneme, asi budeme muset čekat až to udělá, protože k psychologovi určitě nepůjde.

tak se zajdi poradit ty…třeba ti řeknou jak takového člověka rozebrat aniž by musel někam chodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.1.12 12:48

Mojí babičce jako mladé holce cikánka vyvěštila, že zemře v 81letech. Babička se toho hrozně chytla, moc tomu věřila a nakonec opravdu v těch 81 letech po krátké nemoci zemřela.

Myslím, že pokud má člověk nějaké přesvědčení, nějaký mustr, který si vštípí, tak potom se ho opravdu může snažit následovat. Podle mě by tatínek potřeboval nějaké stejně staré či starší kamarády, kteří by s ním popili, vyrazili by spolu na nějakou chlapskou akci, aby viděl, že i takto „starý“ se může ještě na světě bavit a že nijak nepřesluhuje, že jen ti muži v jeho rodině měli velkou smůlu.

Taky bych se zeptala maminky, zda o tom mluví jen před vámi, nebo i před ní, když tam nejste, před kým vším to zmiňuje. Může to být nějaké volání po pozornosti, třeba má pocit, že nikomu na něm nezáleží, když nevyvolá svým prohlášením dostatečnou reakci a tím se jen utvrzuje, že by tu už neměl být a nakonec to opravdu sebevraždou může skončit - protože bude vnitřně rozčarovaný, že ani jeho nejbližší mu v sebevraždě nijak nezabránili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová