Mluvíte sprostě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11309
7.4.23 11:44
@KalamityJohn píše:
Každý motorkář zjistí, že kontinuálně nadávat v lijáku nebo plískanici skutečně pomáhá.

Jiank sprostá česká slova používám podle situace, víc pro sebe než pro obecenstvo.

V angličtině hodně omezuju slovo fuck - a i mi to vadí, když to někdo hodí za každým druhým slovem.

No, česky umíš výborně, od kterýho roku žiješ v USA? Čeština je na sprostá slova mnohem bohatší než angličtina. Ale vzpomněl jsem si na rozhovor s Arnoldem, kdy se ho ptali, co platí na jeho děti, když neposlouchaly: začít německy počítat do deseti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
7.4.23 11:45

Stěžovat si na dnešní mládež nebudu, co si pamatuju z doby mého mládí, tak to bylo stejné, teda u puberťaku ze základek a učňáků ano, na víceletém gymnáziu to bylo lepší.
Jsou slova, která vnímám jako hodně sprostá a prostě je neřeknu -urak, _íča, _unda a pokud je má někdo v běžné slovní zásobě, tak je podle mě buran.
Ale nějaké _ovno a _rdel občas unikne, zejména když se člověk praští nebo mu třeba při otevření dveří lednice vypadne kelímek smetany a rozstříkne se na podlaze :mrgreen:
Ale dávám si na to bacha. A do prace to vůbec nepatří.

• Citovat
  • Upravit
11309
7.4.23 11:46
@lilith1 píše:
Jo ujede mi to nekdy..f.ca a do p.le. Ale obecne, nikdy nenadavam sproste partnerovi, diteti, rodine. To neznam..kdyz uz.. chovas se jako..ale jinak nic vic…a ano 17let kraska s tvari Madony rekne druhe..zku.vena p. co..taky ziiram..a tvl. v kazde vete..

hele, já nemám fantazii: co to je f.ca? Jako fíča? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11309
7.4.23 11:49
@Svetluska55 píše:
Stěžovat si na dnešní mládež nebudu, co si pamatuju z doby mého mládí, tak to bylo stejné, teda u puberťaku ze základek a učňáků ano, na víceletém gymnáziu to bylo lepší.
Jsou slova, která vnímám jako hodně sprostá a prostě je neřeknu -urak, _íča, _unda a pokud je má někdo v běžné slovní zásobě, tak je podle mě buran.
Ale nějaké _ovno a _rdel občas unikne, zejména když se člověk praští nebo mu třeba při otevření dveří lednice vypadne kelímek smetany a rozstříkne se na podlaze :mrgreen:

Strašně jsi mě rozesmála, dík :mrgreen: Ono když to napíšeš jen s těma koncovkama, tak to vypadá hrozně legračně, aspoň pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
7.4.23 11:57
@Bramborab píše:
@Ploskutáček Vím, že tomu prcek nerozumí a že to zatím nemá vliv na její budoucí vyjadřování. Ale mně obecně hodně vadí, když jiní mluví sprostě bez důvodu. Oni fakt ta sprostá slova skoro používají jako výplň ve větách, např. „Včera jsem byl v práci a pak jsem šel na nakup kuva…“ A proboha před dítětem takhle mluvit. A to jsou to oba vzdělání a chytří lidi.

Tak to je jiny level..to vlastne ani nevim, jestli mluvim sproste, ja si zanadavem, kdyz je duvod, ale beznou rec tim fakt neprekladam 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20908
7.4.23 12:00
@Ploskutáček píše:
No, česky umíš výborně, od kterýho roku žiješ v USA? Čeština je na sprostá slova mnohem bohatší než angličtina. Ale vzpomněl jsem si na rozhovor s Arnoldem, kdy se ho ptali, co platí na jeho děti, když neposlouchaly: začít německy počítat do deseti.

Od 97. Ale nejvíc jsem pyšnej na to, že furt zpívám po pražsku jako správnej švéd (švédi zapráskaný zase zpívajó pamatuju z vojny)

První den v Praze mi vždycky trochu zadrhává slovosled ale jina fakt mluvím jako kdyby mne zrovna vykopali na Žižkově :)

S tou angličtinou to, myslím, není pravda. Má víc slov než čeština, takže logicky bude mít i víc sprostých slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20908
7.4.23 12:03
@Svetluska55 píše:

Sprostý slova jsou jako koření. Třeba Cimrmani je ve svých hrách používají málo a dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11309
7.4.23 12:07
@KalamityJohn píše:
Od 97. Ale nejvíc jsem pyšnej na to, že furt zpívám po pražsku jako správnej švéd (švédi zapráskaný zase zpívajó pamatuju z vojny)

První den v Praze mi vždycky trochu zadrhává slovosled ale jina fakt mluvím jako kdyby mne zrovna vykopali na Žižkově :)

S tou angličtinou to, myslím, není pravda. Má víc slov než čeština, takže logicky bude mít i víc sprostých slov.

Já ten pocit nemám, ale fakt je, že anglicky umím mizerně, fakt základy a filmy mám radši s dabingem, jen mi utkvělo, že třeba v nějakým filmu, třeba Pulp Fiction, řeknou stokrát fuck a může to být:

• sakra
  • kulva
  • do pudele
  • kakat na to
  • crcat na to
  • do haj.zlu

Líbí se mi Son of the Bitch, který přesně kopíruje český překlad (Syn přelétavé ženy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11309
7.4.23 12:08
@KalamityJohn píše:
Sprostý slova jsou jako koření. Třeba Cimrmani je ve svých hrách používají málo a dobře.

Tak tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
7.4.23 12:11

Bod D mě hodně pobavil, děkuji.
Mluvím jak dlaždič, samozřejmě rozlišuju situace a společnost. Když jsem sama, tak se nežinýruju. Doma se sprostě nemluvilo, chytla jsem to až z kolektivem skoro ve dvaceti.
Ale zas, někde jsem četla, že to značí vysokou inteligenci :lol:

• Citovat
  • Upravit
20908
7.4.23 12:15
@LiduNe píše:
Bod D mě hodně pobavil, děkuji.
Mluvím jak dlaždič, samozřejmě rozlišuju situace a společnost. Když jsem sama, tak se nežinýruju. Doma se sprostě nemluvilo, chytla jsem to až z kolektivem skoro ve dvaceti.
Ale zas, někde jsem četla, že to značí vysokou inteligenci :lol:

Spíš jako dlaždička, ne? :mrgreen:

Tatínek vždycky tvrdil, že fajnoví lidi stojej za howno.

Ota Pavel

Na vojně mi to vadilo, ve vojsku byla pítča nejčastěji používaným slovem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.4.23 12:23

Já se přiznám, že až takový problém se sprostými slovy nemám, to manžel má větší. Taky si je někdy vychutnám, ale to nejspíš souvisí s tím, že už dlouho žiji v zahraničí a je to takový závan ke kořenům :lol:. Má to tak víc lidí, co jsme mluvili. Nějaké ho.no mě nerozhodí, jednou to je h..o, nebudu tomu říkat konvalinka. Nevadí mi to ani u dětí, i když před dětmi se opravdu hlídám. Stejně ty slova budou dříve či později znát a stejně si je většina dospělých pokrytecky myslí, i když je nevyřkne, to slovo tam je. Nejoblíbenější nadávka mého dvouleťáka je do kerdelu. Většinou se držím a je to do kelu, ale jednou z toho bylo do prde. e až k sousedům, taky tuším šlo o malíček na noze. Malý si to rychle zapamatoval, ale pak ty dva slova spojil. Takže teď, když mi něco upadne nebo tak, pořád za zády slyším „do kerdelu“ a smích :lol:. Zatím ho z tohodle omylu nevyvádím :lol:.

Edit: A jo ploskutáčku, mě se tvý ankety moc líbí a taky tvůj smysl pro humor :mavam:.

Příspěvek upraven 07.04.23 v 12:24

• Citovat
  • Upravit
7188
7.4.23 12:24

U nás doma se nikdy sprostě nemluvilo. Řekla bych, že mi to zůstalo, nemluvím sprostě. Někdy mi něco vylítne, hlavně za volantem. Ale že bych někoho oslovovala bundo nebo jinak, to fakt ne. Bráchovi maximálně řeknu blbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
7.4.23 12:34

Doma mluvíme sprostě ve smyslu nadáváme, když se něco nepovede. Dítě to chytá, tak se snažíme to omezovat.
Sprostý slova mi nijak nevaděj, až syn dostane rozum, tak mu vysvětlim, že mě je to jedno, když se mluví sprostě, ale že společenský konvence jsou daný. Kdyby se na to všichni vys*rali, a sprostý slova se používali normálně, tak je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
7.4.23 12:39

Sprostě mluvím hodně při řízení. Pomáhá mi to se odreagovat. Takže sprostá slova používám i před dítětem.
A vtipná byla situace kdy jsem kluka vzala prvně v jeho cca 3 letech má fotbal. Šli jsme do sektoru rodičů s dětmi a to byla obrovská chyba. Byla tam s dětmi primárně tatínci a dědečkové a těch sprostých slov tam lítalo víc než na hlavní tribuně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí

Karak