Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Sprostě mluvím jen tehdy když mě něco, někdo fakt vytočí, to se pak neznám a lítají i slova který se mi jinak hnusí. Ale uleví se mi.
Sprostá slova nepoužívám. Příčí se mi to jak u žen tak u mužů. Tím si člověk nepomůže, když tak bude mluvit.
Když něco zkazim nebo se někde praštim nebo tak tak si nadavam sprostě a hodně, a mezi spolužačky na střední sme se běžně takhle bavili třeba v prváku, druháku. Teď už ne… ale jak jedu mhd tak někdy fakt čumim jak se děcka mezi sebou baví
a to jsou třeba 10,12 leté děti.
Běžně sprostá slova v řeči nepoužívám. Ani si doma nenadáváme a nenazýváme se navzájem sprostě. Ale když se praštím, nebo něco, tak mi to „doprdeIe“ ujede. Zase nejsem chovanka klášterní školy a sprostá slova jsou mi známa. A když se mi něco nelíbï, viz nedávná diskuze o Velikonocích, a přijde mi to debiIní (mlácení holek bužírkou a podobně) tak nemám problém to debiIním nazvat i když se to někomu nelíbí.
@Capelucia píše:Edit: A jo ploskutáčku, mě se tvý ankety moc líbí a taky tvůj smysl pro humor
Příspěvek upraven 07.04.23 v 12:24.
@Pitaya1 píše:
Sprostě mluvím hodně při řízení. Pomáhá mi to se odreagovat. Takže sprostá slova používám i před dítětem.
A vtipná byla situace kdy jsem kluka vzala prvně v jeho cca 3 letech má fotbal. Šli jsme do sektoru rodičů s dětmi a to byla obrovská chyba. Byla tam s dětmi primárně tatínci a dědečkové a těch sprostých slov tam lítalo víc než na hlavní tribuně.
Budu citovat vás obě, asi jsem divnej, ale mně přijde sexy a vtipný, když ženská utrousí občas sprostý slovo. A teď nemyslím, aby v každý větě říkala „kurwa“ nebo „cmunda“, ale když bych řekl své pomyslné přítelkyni: „Byl jsem ti nevěrný s tvou nejlepší kamarádkou“, chci aby řekla:
„To si ze mě děláš, kurwa, pudel!“ než „Tos mě velmi zklamal, Ploskutáčku!“
Mám jednu úžasnou kamarádku, která je po mé bejvalce nejvtipnější člověk, co znám. Není vulgární, prvoplánovitá, ale často řekne hlášku, kterou vás totálně odzbrojí, kterou byste čekali spíš od kamaráda. Jestli některým tady na Emiminu přijdu vtipný, tak moje kamarádka je ještě vtipnější. Všechny mé kamarádky (mám jich
mi strašně přály ženskou a hrozně mi fandily.
A jednou, už je to mnoho let, za mnou přijela tahle kamarádka (návštěvy přijímám vleže), řekla mi na pozdrav „Čau bejku“, počkala, až ji mamka půjde udělat do kuchyně kafe, sedla si na kraj postele, naklonila se na mě a polohlasem řekla: „Tak co je u tebe novýho, už máš nějakou cmundu?“
A tomuhle jsem vydržel smát asi tři minuty. Ne, nemám ![]()
Tu anketu jsem založil napůl z legrace, napůl vážně. Velkou část života si myslím, že ženy jsou slušnější, a mluví méně sprostě než chlapi. Jedné mé spolužačce vadilo, když jsem říkal „Ty vole“, nebyla to jako urážka na ni, spíš jako slova údivu nebo šoku („Ty vole, tomu neuvěříš!“)
Pitaya1 - tak to je masakr, to, aby člověk dal dětem špunty do uší ![]()
@Ploskutáček píše:
hele, já nemám fantazii: co to je f.ca? Jako fíča?
Presne tak..
Slovní zásobu vulgarizmů dětem obohacuju hlavně v autě. Když potkám cyklom*da vedle cyklostezky a dojde kapalina do ostřikovačů, když někdo přede mnou prociví zelenou do mobilu,….ješiš to je siuací
. Pár měsíců zpátky si dvouletý syn zboural věž z kostek a dupl za doprovodu “kuaa!”, takže doma se už spíš koušu do rtu ![]()
@HloupýFlop píše:
Slovní zásobu vulgarizmů dětem obohacuju hlavně v autě. Když potkám cyklom*da vedle cyklostezky a dojde kapalina do ostřikovačů, když někdo přede mnou prociví zelenou do mobilu,….ješiš to je siuací. Pár měsíců zpátky si dvouletý syn zboural věž z kostek a dupl za doprovodu “kuaa!”, takže doma se už spíš koušu do rtu
Kuaa je cajk, to je ještě takový roztomilý ![]()
@Ploskutáček píše:
Kuaa je cajk, to je ještě takový roztomilý
se na to v.seru.
@KalamityJohn píše:
Každý motorkář zjistí, že kontinuálně nadávat v lijáku nebo plískanici skutečně pomáhá.Jiank sprostá česká slova používám podle situace, víc pro sebe než pro obecenstvo.
V angličtině hodně omezuju slovo fuck - a i mi to vadí, když to někdo hodí za každým druhým slovem.
Jde-li o úlevu díky tomuto slovu, asi to nebude tak „účinné“, jako nějaké české slovo, kde je „R“,protože právě tím zvučným errrrrrrrrr - jak jsem i kdysi někde četla, si člověk uleví víc, ne? ![]()
Jinak taky tak nemluvím na veřejnosti (max. před někým, před kým si to můžu „dovolit“ a vím, že to má stejně a v té situaci je to tak nějak „pochopitelné“ a nejsou to ta teda nejhorší slova),natož tak někoho oslovovat, ale když jsem sama a jak bylo řečeno - praštím se nebo mě něco naštve, tak se nežinýruju. ![]()
@Žirafa 69 píše:
Jde-li o úlevu díky tomuto slovu, asi to nebude tak „účinné“, jako nějaké české slovo, kde je „R“,protože právě tím zvučným errrrrrrrrr - jak jsem i kdysi někde četla, si člověk uleví víc, ne?Jinak taky tak nemluvím na veřejnosti (max. před někým, před kým si to můžu „dovolit“ a vím, že to má stejně a v té situaci je to tak nějak „pochopitelné“ a nejsou to ta teda nejhorší slova),natož tak někoho oslovovat, ale když jsem sama a jak bylo řečeno - praštím se nebo mě něco naštve, tak se nežinýruju.
Jo, ty na R jsou nej ![]()
@Žirafa 69 píše:
Jde-li o úlevu díky tomuto slovu, asi to nebude tak „účinné“, jako nějaké české slovo, kde je „R“,protože právě tím zvučným errrrrrrrrr - jak jsem i kdysi někde četla, si člověk uleví víc, ne?
Jako čech souhlasím, ale pokud jde o angličtinu tak se zeptám rodilého mluvčího.
@Ploskutáček Minule jsem četla článek, že sprostá slova v dané situaci značně uleví a že sprostě nadávají inteligentní lidé…tak nějak to bylo ![]()
https://runwayonline.cz/…-od-bolesti/
@Monchichik píše:
@Ploskutáček Minule jsem četla článek, že sprostá slova v dané situaci značně uleví a že sprostě nadávají inteligentní lidé…tak nějak to bylo
https://runwayonline.cz/…-od-bolesti/
Tak to bych musel mít doktorát z jaderný fyziky
![]()
@KalamityJohn píše:
Jako čech souhlasím, ale pokud jde o angličtinu tak se zeptám rodilého mluvčího.
Tak v angličtině není „r“ ve sprostých slovech důležité.