Mluvíte sprostě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11291
7.4.23 10:26

Mluvíte sprostě?

Mě zkazila střední, dokážu se velmi dobře emočně kontrolovat. Ale před asi rokem jsem učil online jednu desetiletou holčičku počítače, a když jsem se uklikl, řekl (spíš procedil) jsem „sakra.“ Když jsem sám, říkám do číči nebo do pidele.

Mé kamarádky mi nedávno psaly, že když jedou MHD, tak 17leté slečny se běžně oslovují „ty bundo!“ To je dnešní mládež tak ostrá? Jasně, nikdo nechce, aby mluvila mládež jako z dob Oldřicha Nového, já opravdu nejsem prototyp slušňáka, ale přijde mi, že se to hrozně posunuje a hrubne, že třeba výraz „ty bundo“ odpovídá dřívějšímu „ty vole“.

A ještě jedna věc - vy, co máte děti, a šlápnete si na kostičku Lega, jak to ventilujete? Skáčete po jedné noze a naříkáte: „Ajta krajta, to to bolí, to mě to bolí!“? A když se snažíte před dětmi nemluvit sprostě, jak řešíte třeba výrazy ze školky? Děti nemám, ale zajímá mě, jak se řeší to, když doma sprostě nemluvíte, a dítě si donese něco ze školky. A vy osobně máte nějakou oblíbenou nadávku, když se vám něco nedaří, nebo když si způsobíte nějakou újmu?

Příspěvek upraven 07.04.23 v 16:06

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18506
7.4.23 10:32

Já si tím ulevuju, ale nikoho neoslovuju. I s detma ta pudel padne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
7.4.23 10:33

Sakra rikam brzne a jinak do prcic…v aute mi obcas vylitne blbec…jednou jsem si ukopla malicek, a to teda poradny do prde.le bylo vyřceno a dcera to pak po mne pekne zopakovala…ja mluvila sproste docela dost, co mam dite, tak uz proste ne, nechci, aby moje dcera mluvila sproste…, ale manzel sprosty je, snazi se..,ale jak zacnou bezet zpravy, tak to je veskera sebekontrola pryc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
7.4.23 10:33

Mluvím sprostě, ale jen když jsem sama a něco si vyvedu. To kolikrát koukám, co mi z té huby vypadne :mrgreen:
Jinak jsem spíš mírná. Když už se stane a řeknu něco sprostého před dcerou, ví, že něco přehnala. A pak se vzájemně omluvíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11291
7.4.23 10:35
@Melodie91 píše:
Sakra rikam brzne a jinak do prcic…v aute mi obcas vylitne blbec…jednou jsem si ukopla malicek, a to teda poradny do prde.le bylo vyřceno a dcera to pak po mne pekne zopakovala…ja mluvila sproste docela dost, co mam dite, tak uz proste ne, nechci, aby moje dcera mluvila sproste…, ale manzel sprosty je, snazi se..,ale jak zacnou bezet zpravy, tak to je veskera sebekontrola pryc

Tak to se manželovi nedivím. Doufám, že si nepouští jednání ze sněmovny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64840
7.4.23 10:36

Ze mě občas něco vypadne, ale tak na úrovni do prd… Ale některá děcka mě hodně překvapují, běžně ku-va, pi-a, v každé druhé větě. I se tak oslovují. A to holky i kluci, běžná základka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11291
7.4.23 10:45
@vokishka píše:
Ze mě občas něco vypadne, ale tak na úrovni do prd… Ale některá děcka mě hodně překvapují, běžně ku-va, pi-a, v každé druhé větě. I se tak oslovují. A to holky i kluci, běžná základka

Já osobní zkušenost nemám, ale to, co píšeš, se tvrdí často. Mám názor, že to může být zčásti tím, jak se mluví doma, a především největší vliv přikládám Youtubu a sociálním sítím, kdy mi někdy až připadá, že se to s tou vulgaritou přehání. A to se často něčemu sprostýmu taky zasměju, ale to, co píšeš, je děsivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
7.4.23 10:45

No, zaklikla bych to posledni, ale anketa same me neirituje…hlavne v praci dokazu obcas pustit dobry slovni prujem :mrgreen: Ale jen v uzkem kruhu, nastestli jsme uzavrena spolecnost s minimalnim osobnim kontaktem s vnejskem :mrgreen: A zakaznikum do telefonu nenadavam, i kdyz obcas by si to zaslouzili, to fajt ne…ale ulevim si pak s kolegy :mrgreen:

S detmi mene a nenadavam jim, to fakt ne, ale obcas mi neco ujede dobre…treba kdyz si neco udelam, co s moji sikovnosti byva pravidelne. Aktualne vlastnim jeden nakopnuty nehet a jeden narazeny prst :zed: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11291
7.4.23 10:46
@beruska9 píše:
No, zaklikla bych to posledni, ale anketa same me neirituje…hlavne v praci dokazu obcas pustit dobry slovni prujem :mrgreen: Ale jen v uzkem kruhu, nastestli jsme uzavrena spolecnost s minimalnim osobnim kontaktem s vnejskem :mrgreen: A zakaznikum do telefonu nenadavam, i kdyz obcas by si to zaslouzili, to fajt ne…ale ulevim si pak s kolegy :mrgreen:S detmi mene a nenadavam jim, to fakt ne, ale obcas mi neco ujede dobre…treba kdyz si neco udelam, co s moji sikovnosti byva pravidelne. Aktualne vlastnim jeden nakopnuty nehet a jeden narazeny prst :zed: :palec:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Asi mě za tenhle názor odsoudíš, ale já myslím, že v dnešním světě je skoro nemožné mluvit sprostě. Když budu dělat rok na stavbě se zedníkama, který v každý druhý větě říkají „vole“, stopro tím dřív nebo později nasáknu.

Příspěvek upraven 07.04.23 v 10:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
7.4.23 10:47

Já někdy neutrousit v práci, či doma si pod fousky sprostá slova, sedím už dávno za vraždu. Je to pro mě ventil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64840
7.4.23 10:48
@Ploskutáček píše:
Já osobní zkušenost nemám, ale to, co píšeš, se tvrdí často. Mám názor, že to může být zčásti tím, jak se mluví doma, a především největší vliv přikládám Youtubu a sociálním sítím, kdy mi někdy až připadá, že se to s tou vulgaritou přehání. A to se často něčemu sprostýmu taky zasměju, ale to, co píšeš, je děsivý.

jo, jsem ve třídě osmáků a normálně se kolikrát stydím. Nejhorší je, že u některých je vidět, že jim to připadá jako normální, oni ani neumí říct větu bez takového slova. Holky jsou snad horší, kluci to občas řeknou a uvědomují si, že to není vhodné, tak po mně kouknou. Ale jsou tam holky, které se ještě diví, když se ozvu, že by mohly zvolnit. Nevnímají to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29888
7.4.23 10:50

Nejvíc sprostých slov ze mě vypadne když se kopnu do malíčku např. o kus nábytku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.4.23 10:52

@Ploskutáček
Před dítětem nemluvím sprostě. Jednou za čas mi něco z pusy vyletí, to se mi uleví. Ale nelíbí se mi to. Mladé holky takhle mluvit slýchám a nelíbí se mi to. Ale naštěstí jsou to cizí lidi a nevídám je často. Obecně dospělí žijící už bez dětí sprostší jsou, na návštěvě se to projeví, většinou se omluví, když dítě nastraží uši. Ale samozřejmě ta slova dávno zná ze školy. To mi přijde taky děsný, když se druháci nebo třeťáci nazývají pohlavními orgány :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11291
7.4.23 10:52
@Lorre píše:
Nejvíc sprostých slov ze mě vypadne když se kopnu do malíčku např. o kus nábytku :lol:

Proto jsem dal příklad s tím Legem. To z tebe vyjedou všechna česká sprostá slova abecedně a do minuty, ne? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11291
7.4.23 10:55
@Russet píše:
@Ploskutáček
To mi přijde taky děsný, když se druháci nebo třeťáci nazývají pohlavními orgány :roll:

Souhlasím a děsivý. Máš pro to vysvětlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí