Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Napište, jak je trávíte, jaký k nim máte vztah, jestli se to někdy vymklo a ženy měly na zadečku podlitiny, co pečete, barvíte vajíčka, chodí partneři s vašimi dětmi na koledu?
Mám je ráda. Nevadí mi. Nebarikádujeme se doma. K nám chodí většinou malé, mladé návštěvy (moje děti současné a bývalé ze školy, kamarádi našich dětí). Oni ví, že u nás mají vždy dveře otevřené. Mazanec nepeču. O něj není moc zájem. To spíš vánočku a veku na chlebíčky. Těším se na vajíčkový salát. Ten máme všichni rádi u nás.
Ano, vejce barvit budeme. To děláme v neděli, ať jsou opravdu na pondělí čerstvé.
Beránka a zajíce upečeme v neděli, ať taky můžeme nabídnout v pondělí čerstvé. Uděláme pár jednohubek. Kupovala jsem dneska na to čabajky.
Dcera tady měla od včera kamarádku. Na ČT1 byla nějaká pohádka. Teď se dívám na nějaký pořád o pečení. Manžel chodíval/chodí se synem po rodině a známých. Šel by i letos, ale včera odjel do práce. Syn půjde s kamarády sám v pondělí.
Na zítra máme hlášenou nějakou návštěvu. Takže si upečeme tyčinky slané a budou se hrát třeba hry. Je to spíš odpočinek. Jo a vyfasuji klíče od sousedů. Od zítra jim mám hlídat doma dělníky a psa. Oni jedou navštívit pár dní dospělé dítě a památky do Phy.
Takže prostě taková pohoda, klídek. Jak si to uděláme, tak to máme.
Nenavidim Velikonoce. Otec nas rad bil (celorocne, bezduvodne) a Velikonoce si vylozene uzival, ze to ma “legalni”. Uz hodne dni predem nam se sestrou s usmevem licil, jak nas domlati. Rano z nas strhnul perinu a vyhrnul nocni kosili a sesvihal buzirkou jeste v posteli, coz bylo “skvele” zvlaste pri menstruaci. Fyzicka bolest mi ani tak moc nevadila, byla jsem na ni zvykla, ale to ponizeni bylo hrozne.
A chodili k nam opili kolednici, jeho kamaradi, kteri sice nebyli takovi magori jako on, ale prijemne to nebylo. Jeden chodil se smrkovou vetvickou, ktera nam potrhala silonky a poskodila sukne.
Az ted s detmi si uzivam barveni vajicek a fakt, ze prichazi jaro. Ale Velikonoce asi nikdy nebudu mit rada.
Příspěvek upraven 08.04.23 v 08:37
Ne, velikonoce nemusím. Roky šly mimo mě. A teď, když děti povyrostly a chodí po koledě, tak ze slušnosti zvu naoplátku děti sousedů. Ale popravdě vždycky je mi trapně, raději bych je podarovala jen tak, bez koledy 🙈Žádný ožralové k nám nechodí, o to jsem připravena se postarat ![]()
@Kelsey píše:
Mám je ráda. Nevadí mi. Nebarikádujeme se doma. K nám chodí většinou malé, mladé návštěvy (moje děti současné a bývalé ze školy, kamarádi našich dětí). Oni ví, že u nás mají vždy dveře otevřené. Mazanec nepeču. O něj není moc zájem. To spíš vánočku a veku na chlebíčky. Těším se na vajíčkový salát. Ten máme všichni rádi u nás.
Ano, vejce barvit budeme. To děláme v neděli, ať jsou opravdu na pondělí čerstvé.
Beránka a zajíce upečeme v neděli, ať taky můžeme nabídnout v pondělí čerstvé. Uděláme pár jednohubek. Kupovala jsem dneska na to čabajky.
Dcera tady měla od včera kamarádku. Na ČT1 byla nějaká pohádka. Teď se dívám na nějaký pořád o pečení. Manžel chodíval/chodí se synem po rodině a známých. Šel by i letos, ale včera odjel do práce. Syn půjde s kamarády sám v pondělí.
Na zítra máme hlášenou nějakou návštěvu. Takže si upečeme tyčinky slané a budou se hrát třeba hry. Je to spíš odpočinek. Jo a vyfasuji klíče od sousedů. Od zítra jim mám hlídat doma dělníky a psa. Oni jedou navštívit pár dní dospělé dítě a památky do Phy.
Takže prostě taková pohoda, klídek. Jak si to uděláme, tak to máme.
To je moc krásný ![]()
Miluju všechny státní svátky, hlavně když vyjdou na pracovní dny. A Velikonoce obzvlášť, krásné 4 dny volna v kuse ![]()
Společný oběd s rodiči, domácí pohoda. Syn má program s přítelkyní, takže nakonec nepřijedou, to jediné mi je trochu líto. Ale víceméně jsem s tím počítala. Loni taky byli v zahraničí na víkend.
Velikonoce jsou supr, čtyři dni volna díky Jidášovi, no neber to. Manželku musím pořádně vyšukat. ![]()
Jako barvíme vajíčka, máme travičku, děti dostanou koledu a kluci pletou pomlázku a koledují…nicméně…kdyby se to zrušilo, nic by se nestalo…Přijde mi to celý takový trapný…Možná někde na Moravě, kde jsou různé zvyky a tak. Ve městě je to trapárna…
Jo, všímám si, že třeba mé kamarádky taky Velikonoce zrovna nemilují…
Jo a dospělé návštěvy k nám moc nechodí. To dojedou maximálně bratranci mého muže nebo tchán. Případně můj otec se staví. Ale všichni dojedou autem, že to mají dál. Bratranci mají u sebe své děti. Takže žádný alkohol. Vlastně ho ani nikdy nechystám.
A potulní dospělí koledníci k nám nikdy nechodí. A děti jsem psala, že jsou vítané.
@Sadman píše:
Velikonoce jsou supr, čtyři dni volna díky Jidášovi, no neber to. Manželku musím pořádně vyšukat.
@Anonymní píše:
Jako barvíme vajíčka, máme travičku, děti dostanou koledu a kluci pletou pomlázku a koledují…nicméně…kdyby se to zrušilo, nic by se nestalo…Přijde mi to celý takový trapný…Možná někde na Moravě, kde jsou různé zvyky a tak. Ve městě je to trapárna…
Hmmmm, travičku taky mám.
Tady u nás jsou pěkné Velikonoce. Dnes se jde na zelené pivo, o víkendu pečeme beránka, barvíme vajíčka, je tady místní jarmark s různýma aktivitama pro děti, v pondělí chodí se na koledu, k nám přijde pár malých kluků, žádní dospělí ožralové. Na Velikonoce schválně posledních pár let nikam nejezdíme, protože děti se na vše hrozně těší. Když jsem děti neměla, tak jsem Velikonoce neřešila.
@Anonymní píše:
Jo presne, nebyt tech mych zazitku, tak mi to stejne prijde trapne, ponizujici. Kdyby proste prisla navsteva a my jim daly koledu, tak proc ne. A jinak ja jsem z Moravy, z Hane, a stejne to bylo na prd.