Máte rády Velikonoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30873
7.4.23 13:42
@veria píše:
Vsak to neni povinny ne? :D

Jak říkám, je to v rámci nějaké slušnosti. Ony na to jsou připravené a já bych byl zas v širokém okolí za nějakého sabotéra :lol:. Chceš snad taky dostat? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23983
7.4.23 14:07
@Akinee píše:
Je opravdu velká škoda, že ten chlast tak zničil nádherný svátek jara. V Německu se mi líbil zvyk, že zajíček schovává pro děti košíček s překvapením.

Dyk to říkám furt, že Germání sou diuný… :roll: :nevim: 8) Kromě ženskejch tyranizujou eště zvířátka a nutěj je vo svátkách nosit ňáký koše z vajcama… 8o :roll: 8) Kubišku a Srstku na germány… :pankac: :pankac: :pankac: 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
7.4.23 17:08

Velikonoce neslavime, jelikoz nejsme verici a ja fakt nenavidim to mlaceni, kolednikum vzdycky necham nejakou sladkost prede dvermi a zamknu aby nam sem nechodili :lol: vzdycky prijdou ozrali a fakt se jich nekdy bojim, jsme totiz v baraku jenom holky :mrgreen:

jeste teda dodam, ze vajicka s dcerami malujeme a zdobime dum, ale to jen proto ze jsem tak trosku kreativni dusicka a vylozene me to bavi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.23 17:17
  1. Ano, příroda se probouzí, jde na mě jaro, navštívíme příbuzné, děti s partnerem na koledu chodía já jako fanynka BDSM nemám s lehkým pošimráním půlek problém

3%
Právě, že jako fanynka bdsm, pro kterou je podmanění se partnerovi „vrchol“ intimity, by si nějaký opilec zkusil něco co jsem mu nedovolila, hned by ode mě dostal pěstí a volala bych policii. Myslím, že čím víc je clovek bdsm, tím spíš zná hranice a nedovolí (si) cokoli za nimi.

• Citovat
  • Upravit
2112
7.4.23 18:28

Velikonoce mám radši než Vánoce. Beru je z křesťanského hlediska, tak hodně chodíme do kostela, ale taky barvíme vajíčka, děláme výzdobu, pečeme, i když k nám nikdo nechodí, ani my k nikomu. Ale i tak to mám ráda už jen kvůli křesťanskému smyslu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
7.4.23 19:59

@Kelsey
Děkuju moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.23 22:27

Mám hezké vzpomínky na Velikonoce z dětství. Sešli jsme se cela rodina u babičky na statku, bylo navařeno tolik dobrot, barvili jsme vajíčka, byla to zábava. Však nás bylo hodně dětí, bratranci, sestřenice…tenkrát se koledníci chovali slušně a šlehali tak symbolicky. Vdala jsem se, a jiný kraj, jiný mrav. No, moje děti si myslím užili se mnou barvení vajíček a chození na koledu. Mě už to ale tak netešilo, když mě můj švagr poprvé sešlehal jalovcem a se svými kamarády hodil silou do vany a pustil ledovou sprchu..,
nebo mě zlili smradlavou voňavkou,.. ani nevzpominat radši. Chlapi ožralí, hnus.
Není mi to příjemný ani v rodině už, to divadýlko, předstírat, že je to zábava a tradice, ze se mi to líbí…nalívat štamprle…nesnáším alkohol. Doufam ze i letos to nějak preziju, v pondělí hlavně nebýt doma, někam na výlet zmizneme a bude.

• Citovat
  • Upravit
2332
7.4.23 23:39

Na Velikonocích se mi líbí probouzející se příroda a začínající jaro. Připomínám si ukřižování Ježíše Krista, a že za nás položil svůj život a sňal naše hříchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
8.4.23 22:02

Velikonoce nesnáším už od dětství, kdy mě rodiče nutili sedět doma a otevírat dveře všem, co prošli okolo. Bylo neskutečně trapné a ponižující nastavovat zadek tolika klukům a co hůř, ožralým starým chlapům od nás z vesnice, kteří si prostě museli švihnout pořádně. Moje “ne” nikdo nerespektoval. Je to přece tradice, uschnula bych a nebyla bych plodná! Malá holčička, Kriste pane… Kluci měli hromady sladkostí, vajíček a peněz a já jen pocit ponížení, někdy i jelita a páchla jsem po těch laciných voňavkách jak stará ku… Nespravedlnost, neskutečná nespravedlnost.
Co jsem dospělá, slavím si podle sebe a na okolí kašlu. Včera jsem si udělala salát na chlebíčky a zítra budu barvit vajíčka a péct beránka, to dělám hrozně ráda. Ale dveře nikomu neotevřu.
Přesto se ale nemůžu zbavit toho pocitu, který jsem měla jako dítě… Ten strach, bolest břicha vždy v neděli večer, že zítra to začne, že mě rodiče zase budou nutit sedět doma a nechat se mlátit přes zadek, abych byla plodná a neuschnula…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.4.23 22:03
@krevetka0 píše:
Velikonoce nesnáším už od dětství, kdy mě rodiče nutili sedět doma a otevírat dveře všem, co prošli okolo. Bylo neskutečně trapné a ponižující nastavovat zadek tolika klukům a co hůř, ožralým starým chlapům od nás z vesnice, kteří si prostě museli švihnout pořádně. Moje “ne” nikdo nerespektoval. Je to přece tradice, uschnula bych a nebyla bych plodná! Malá holčička, Kriste pane… Kluci měli hromady sladkostí, vajíček a peněz a já jen pocit ponížení, někdy i jelita a páchla jsem po těch laciných voňavkách jak stará ku… Nespravedlnost, neskutečná nespravedlnost.
Co jsem dospělá, slavím si podle sebe a na okolí kašlu. Včera jsem si udělala salát na chlebíčky a zítra budu barvit vajíčka a péct beránka, to dělám hrozně ráda. Ale dveře nikomu neotevřu.
Přesto se ale nemůžu zbavit toho pocitu, který jsem měla jako dítě… Ten strach, bolest břicha vždy v neděli večer, že zítra to začne, že mě rodiče zase budou nutit sedět doma a nechat se mlátit přes zadek, abych byla plodná a neuschnula…

Já jsem chodila na koledu taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
8.4.23 22:58
@Russet píše:

Nekde to tak bohuzel nebylo. Taky mam zazitky jako krevetka, az na ty smradavky, pardon, vonavky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.4.23 07:46
@Russet píše:

My taky se sestrou a otcem po rodině a známých. Nějak od začátku druhého stupně jsme chtěly být doma a čekat na kluky. Takže otec jezdil na koledu buď sám a dovezl nám balíčky od všech. Nebo se jelo na návštěvu odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
9.4.23 08:05

@krevetka0 Velikonoce taky nesnáším od dětství, i když ve městě to nebylo až tak hrozné s tím šleháním…já je nijak neslavím nezajímají mě…upekla jsem akorát beránka…místo bábovky na snídani…klidně už dneska… ;)…neotvírám nikomu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
9.4.23 09:52
@Russet píše:

Tak to já neznám, u nás to neexistovalo. Kam bych jako měla chodit, pomlázka je jen pro kluky a můj úděl je sedět doma a s milým úsměvem na ně čekat. Pomlázka není pro ženské. A tenhle názor neměli jen mí rodiče, ale i všichni v okolí, takže i kdybych se vzbouřila a prostě vyrazila na koledu, tak mě každý od dveří vyhodí, že se mám vrátit domů a pěkně čekat na kluky, protože jsem přece holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11621
9.4.23 09:56
@Anonymní píše:
A) Ano, příroda se probouzí, jde na mě jaro, navštívíme příbuzné, děti s partnerem na koledu chodía já jako fanynka BDSM nemám s lehkým pošimráním půlek problém
3%
Právě, že jako fanynka bdsm, pro kterou je podmanění se partnerovi „vrchol“ intimity, by si nějaký opilec zkusil něco co jsem mu nedovolila, hned by ode mě dostal pěstí a volala bych policii. Myslím, že čím víc je clovek bdsm, tím spíš zná hranice a nedovolí (si) cokoli za nimi.

To měl vtípek, nadsázka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky