Máte rády Velikonoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40428
9.4.23 17:59
@Janča6 píše:
Mne se kytky libi na louce, v zahonku a v kvetinaci. Ale rezana kytka brzo (a dle meho citeni zbytecne) zvadne a je mi ji lito. A o kytky v kvetinaci se neumim starat :oops:

Kdyz uz nejaky darek, tak cokoladu, tu muzu. Ale nechci ji dostavat proto, ze je nejake datum. Lepe jen tak, ze se manzelovi chtelo a myslel na me. To je podle me vetsi vyjadreni lasky, nez “povinne” davani darku v urcita stanovena data.

A k tomu MDZ, i kdybych kytky nebo nejaky darek chtela, tak asi tezko by se manzelovi libilo, ze ho necim posleham po zadku, a on mi za to da darek :zed: Proste tyhle dva “svatky” se nedaji srovnavat.

Tak ony ty zchlazené kytky z Afriky, co obletí půl zeměkoule, nemohou dlouho vydržet i kdyby stokrát chtěly…

Taky to nechci, jedině v květináči a rozumně už, i když u mě doma přežije cokoliv. Dokonce i mini Vánoční hvězda od přítele, co vypadala jako v posledním tažení už při darování, má nové minilístky, mě překvapila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
9.4.23 18:02
@free333 píše:
Tak ony ty zchlazené kytky z Afriky, co obletí půl zeměkoule, nemohou dlouho vydržet i kdyby stokrát chtěly…Taky to nechci, jedině v květináči a rozumně už, i když u mě doma přežije cokoliv. Dokonce i mini Vánoční hvězda od přítele, co vypadala jako v posledním tažení už při darování, má nové minilístky, mě překvapila…

No ta Afrika je taky duvod, proc je nechci. Kdysi jsem manzelovi rekla, ze pokud kytku, tak lucni. Ale lepsi zadnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
9.4.23 18:14
@Janča6 píše:
No ta Afrika je taky duvod, proc je nechci. Kdysi jsem manzelovi rekla, ze pokud kytku, tak lucni. Ale lepsi zadnou :)

Luční kytky jsou fajn :)

Ale vzpomněla jsem si, jak mi přítel natrhal kytici z obilí, vlčích máků, chrp a ještě nějakých žlutých kytek a z těch mi pak doma vylezlo asi sto černých minibroučků… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.4.23 18:15
@Bytsamsebou píše:
Mě dneska vyšlehal tatarem tříletý a osmiletý chlapeček… Nepřišlo mi to jako násilí, či něco, co by se mi nelíbilo :nevim:. Úplně by mi bylo ouzko, kdyby takové malé děti přišly za nějakou ženskou, která by jim řekla STOP fyzickému násilí a žádné šlehání tatarem, pro jehož vrbové proutí šel syn s tatínkem při procházce k rybníku a pak ho pracně upletli.

Ono se tomu nesmí říkat fyzické násilí. Když je to fakt jen symbolické vyšlehání. Surové zacházení bych netolerovala a neotevřela. Budu barvit vejce za chvíli, tak snad se mi povedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11631
9.4.23 18:24
@free333 píše:
Já taky nechci kytky, tedy řezané, je mi jich líto…Takže sladkosti, i když to nestíhám sníst anebo kytky v květináči…
Ale těch už tu mám strašně moc…

Jaký sladkosti máš ráda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11631
9.4.23 18:31
@Kasandra159 píše:
Můj chlap to má horší, kytky by byly jednoduché, já miluju šutry :mrgreen:

Jako tyhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11631
9.4.23 18:32
@Janča6 píše:
No ta Afrika je taky duvod, proc je nechci. Kdysi jsem manzelovi rekla, ze pokud kytku, tak lucni. Ale lepsi zadnou :)

Africkou luční :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
9.4.23 18:44
@Ploskutáček píše:
Jaký sladkosti máš ráda?

Já ujíždím na zmrzlině, nanukách a zmrzlinových dortech… :P

Čokolád ted mám doma víc než bych si přála a ani na ně nemám moc chut…

A solený brambůrky a oříšky všeho druhu :)

Ty máš závislost na nějaké té tyčince, jestli mě pamět neklame, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11631
9.4.23 18:52
@free333 píše:
Já ujíždím na zmrzlině, nanukách a zmrzlinových dortech… :P

Čokolád ted mám doma víc než bych si přála a ani na ně nemám moc chut…

A solený brambůrky a oříšky všeho druhu :)

Ty máš závislost na nějaké té tyčince, jestli mě pamět neklame, že?

Já jsem závislý na spoustě věcí, mám rád Kindrí = Kinder Pinguí, velmi dobrá je Anita a z čokolád miluju Geishu. Ale celkově jsem sušenkový. Zmrzliny ani na nuky moc nejím, ale baví mě Magnum. Vědělas, že nemůžeš říct na Youtubu Nogger, protože by to algoritmus vyhodnotil jako negr, a dostala bys ban? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
9.4.23 19:02
@Ploskutáček píše:
Já jsem závislý na spoustě věcí, mám rád Kindrí = Kinder Pinguí, velmi dobrá je Anita a z čokolád miluju Geishu. Ale celkově jsem sušenkový. Zmrzliny ani na nuky moc nejím, ale baví mě Magnum. Vědělas, že nemůžeš říct na Youtubu Nogger, protože by to algoritmus vyhodnotil jako negr, a dostala bys ban? :mrgreen:

To jsem nevěděla, zase jsem chytřejší :)

Na sušenky moc nejsem, to spíš ty brambůrky…

A nanuky asi Míša, klasika a moc dobré jsou tesco nanuky, mají křupavou čokoládu, snědla bych neomezené množství… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
9.4.23 19:17

@Janča6
Moje mamka tu tradici taky nesnáší, ale otvírat se muselo, protože co by tomu řekli lidi, že jsme někoho nepustili. Přesně jak píšeš, už jako malou holčičku mě to neskutečně ponižovalo. Jo a nadílku jsem nedostávala, bratranci po rodině a sousedech posbírali peněz a sladkostí a já se sestřenicí nic. Kamarádky Velikonoce taky neslaví, co jsme se bavili. Kluci/chlapi chodí po návštěvách a my doma kolem někoho poskakovat…túdle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
9.4.23 19:32
@Mahidevran píše:
@Janča6
Moje mamka tu tradici taky nesnáší, ale otvírat se muselo, protože co by tomu řekli lidi, že jsme někoho nepustili. Přesně jak píšeš, už jako malou holčičku mě to neskutečně ponižovalo. Jo a nadílku jsem nedostávala, bratranci po rodině a sousedech posbírali peněz a sladkostí a já se sestřenicí nic. Kamarádky Velikonoce taky neslaví, co jsme se bavili. Kluci/chlapi chodí po návštěvách a my doma kolem někoho poskakovat…túdle.

U nás taky neexistovalo, že by se neotvíralo…

A taky jsem žádnou nadílku nedostávala, to se holkám nedávalo, no, je to už pryč, zbyly jen vzpomínky… :)

Nejhorší je, že na mě ted začaly doléhat nepříjemné myšlenky, že bych měla nabarvit sto vajec a udělat dvěstě chlebíčků, co kdyby zítra náhodou dorazilo šedesát koledníků :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
9.4.23 19:34

Jinak u nás ještě dodnes dostáváme s bratrem velikonoční nadílku oba od babičky a tety, a to už jsme dospělí. Ještě, než se bratr narodil, tak jsem dostávala sladkosti já. Když jsem se pak dozvěděla, že nadílku by měli dostávat jen kluci, tak jsem se tomu divila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
9.4.23 19:35
@Ploskutáček píše:
Jako tyhle?

Tyhle taky, ale jakékoli. Odevšad tahám šutry, co jsem našla a líbí se mi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
9.4.23 20:10

Jako malou holku mě celý koncept pondělku ponižoval.
Celé dopoledne se poslušně dostavovat mezi dveře, ať si cizí lidi zašupou. Teď tam stát, než ze sebe vymáčnkou ty básničky.
V roce, kdy se asi 4 chlapi+můj otec ohradili, že bych se jako měla smát a výskat, „aby je to bavilo“, jsem celou tu šaškárnu vlastně znenáviděla a už v neděli se odklízela k babičce na půdu, kde jsem měla klid.
Ráda trochu přizdobím byt, upeču mazanečky pro nejbližsí rodinu a s dětmi zdobím vajíčka.
Manžel na mě udělá hody hody, aby se neřeklo, a jde dceru honit po bytě, jelikož jí to baví.
To mi vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky