Máte rády Velikonoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
7.4.23 10:31
@Kelsey píše:
Dneska vyskočila na fb inspirace na barvení vajíček.

Nejraději mám cibulové, ale nějak jsem si letos neshranovala slupky v dostatečném množství. Tak budou barvené pomocí rýže a barviva. Taky návod na internetu. Plus klasické OVO.

Příspěvek upraven 07.04.23 v 10:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
7.4.23 10:31
@Kelsey píše:

Za mě lepší koupit normální barvy.
Já se letos inspirovala Pinterestem a za chvíli budeme vytvářet tato jednoduchá vajíčka ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.4.23 10:33
@Bytsamsebou píše:
Já se letos inspirovala Pinterestem a za chvíli budeme vytvářet tato jednoduchá vajíčka ;).

Ty fialové jsou pěkné. Dovedu si je představit i červené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.4.23 10:36
@Bytsamsebou píše:
Já se letos inspirovala Pinterestem a za chvíli budeme vytvářet tato jednoduchá vajíčka ;).

Barvy a mám fixy, že taky nakreslíme obličeje.
Loni jsme dělali takové žíhané dekory. To dělala kupovaná barva. Vypadalo to jak dinosauří mini vajíčko. Tak zas trochu jinak. Ať to není furt stejné.
My až v neděli budeme barvit. Ať je to čerstvé na pondělí.

Příspěvek upraven 07.04.23 v 10:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
7.4.23 10:37
@Kelsey píše:

My s detmi zrovna dokoncily pokus s kurkumou, cibulovymi slupkami (ze zlute cibule, ale chtelo to vic slupek) a boruvkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
7.4.23 10:40
@Kelsey píše:
Barvy a mám fixy, že taky nakreslíme obličeje.
Loni jsme dělali takové žíhané dekory. To dělala kupovaná barva. Vypadalo to jak dinosauří mini vajíčko. Tak zas trochu jinak. Ať to není furt stejné.
My až v neděli budeme barvit. Ať je to čerstvé na pondělí.Příspěvek upraven 07.04.23 v 10:37

Já mám dneska volno, v sobotu v práci celý den, v neděli k nám přijedou návštěvy a pak jdu na noční, takže jinak nestíhám :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
7.4.23 10:41
@Janča6 píše:
My s detmi zrovna dokoncily pokus s kurkumou, cibulovymi slupkami (ze zlute cibule, ale chtelo to vic slupek) a boruvkami.

Pekne! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.4.23 10:42
@Janča6 píše:

Mám doma červené zelí, kurkumu taky, libeček na zelenou, jahody na růžovou. Ale těch je mi líto. Ať je raději děcka sní tak. Od Vánoc mám kdesi i potravinářské barvivo - fialové, modré a červené. A někde i ty originál barvy na vajca. Ale raději bych chtěla zkusit ty alternativní barvy. Máš někde návod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
7.4.23 10:49
@Kelsey píše:
Mám doma červené zelí, kurkumu taky, libeček na zelenou, jahody na růžovou. Ale těch je mi líto. Ať je raději děcka sní tak. Od Vánoc mám kdesi i potravinářské barvivo - fialové, modré a červené. A někde i ty originál barvy na vajca. Ale raději bych chtěla zkusit ty alternativní barvy. Máš někde návod?

Cervene zeli jsem zkousela, ale mam jen sterilovane, a to nebarvilo vubec :lol: Tak jsem holt obetovala par boruvek, jinak je taky radsi nechavam detem k snedku.

No navod - do studene vody jsme daly cibulove slupky (cervena), do jine cibulove supky a trochu kurkumy (oranzova), cibulove slupky a boruvky (fialova), kurkumu (zluta), boruvky, ty jsme rozmackaly (modra), boruvky a kurkumu (zelena) a varila jsem 6 minut. Proti prasknuti je dobre pridat trochu soli a octa.

Jen ta fialova se moc nepovedla. Mozna bylo lepsi nedelat smes, ale nejdriv uvarit v boruvkach a pak v cibulovych slupkach. No byl to pokus. Oficialni navod nemam.

Jo, a tu kurkumu je potreba obcas promichat, at na vajickach neudela fleky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.4.23 10:56

@Janča6
My máme vždycky doma čerstvé červené zelí. Jak ho nemám ráda vařené. Tak čerstvý zelný salát si dělám nebo do tortil. Tak to házím do koše při každém nákupu.
Fialovou mám i potravinářské barvivo. Borůvky nemáme. Ale na zahradě se rozrůstá libeček. Oni tam mají petrželovou nať. To musí jít i s tím libeckem. Do úterý nejdu nikam do obchodu. Musíme použít. Co máme.
Vytáhla jsem teď zásobu i těch originál barev na vajíčka. Musím se domluvit s děckama, které barvy chtějí zkusit. Jestli experiment nebo jistota koupené barvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
7.4.23 11:03
@Kelsey píše:
@Janča6
My máme vždycky doma čerstvé červené zelí. Jak ho nemám ráda vařené. Tak čerstvý zelný salát si dělám nebo do tortil. Tak to házím do koše při každém nákupu.
Fialovou mám i potravinářské barvivo. Borůvky nemáme. Ale na zahradě se rozrůstá libeček. Oni tam mají petrželovou nať. To musí jít i s tím libeckem. Do úterý nejdu nikam do obchodu. Musíme použít. Co máme.
Vytáhla jsem teď zásobu i těch originál barev na vajíčka. Musím se domluvit s děckama, které barvy chtějí zkusit. Jestli experiment nebo jistota koupené barvy.

Tak dej vedet, jak dopadl tem libecek. Petrzelovou may doma mam. Jeste me napadl spenat. Ale to az jindy :D

Ja ty kupovane barvy nemusim. Ne ze bych se bala zdravotni zavadnosti. Ale nejak jsem spis pro prirodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30933
7.4.23 11:04

Nesnáším Velikonoce a přijde mi to hrozně trapný i z mužské strany. Jen si představím jak nejakou musím šlehat jen z ‚slusnosti‘ tak uz stačím oči k nebesům :lol:. Zvlášť nějakou příbuznou, panebože ať ten den vůbec není :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11665
7.4.23 11:07
@Lorre píše:
Nesnáším Velikonoce a přijde mi to hrozně trapný i z mužské strany. Jen si představím jak nejakou musím šlehat jen z ‚slusnosti‘ tak uz stačím oči k nebesům :lol:. Zvlášť nějakou příbuznou, panebože ať ten den vůbec není :D.

Já jako dítě na pomlázku chodil, ale nikdy jsem neměl ten švih, rytmus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
7.4.23 11:19
@Lorre píše:
Nesnáším Velikonoce a přijde mi to hrozně trapný i z mužské strany. Jen si představím jak nejakou musím šlehat jen z ‚slusnosti‘ tak uz stačím oči k nebesům :lol:. Zvlášť nějakou příbuznou, panebože ať ten den vůbec není :D.

Vsak to neni povinny ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
7.4.23 11:34

@Kelsey jeste jsem kdysi zkousela cervenou repu. Ale ta barva se z toho vajicka “drolila” a ani nebyla moc hezka (ta hneda na prvni fotce). A vloni jsme mela hodne slupek ze zlute cibule a barva byla nadherna. Jen se mi nechtelo smivat kody z vajicek (ta cervena barva ze slupek je prece prekryje), takze byly na vajickach videt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí