Máte rády Velikonoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LiduNe
6.4.23 17:44

Miluju Velikonoce. Jsou to moje nejoblíbenější svátky. Vnímám je jako svátky jara. A jo, když jsme byli děti řezali nás kluci hlava, nehlava. Ale to mi je nezkazilo. Od puberty se mi nestalo, že by mě někdo vyloženě zbil. Je to vždy jen symbolické, tak jak má být, i od těch ochmelků. A nemyslím si, že jsou trapné. Je to velmi stará tradice a je fajn, že se pořád drží.

• Citovat
  • Upravit
21904
6.4.23 17:47

Nesnasim Velikonoce, predevsim kvuli te vyzdobe. Kurata, zajici, vajicka, barvicky, kyc za kycem. Ale, tradice dodrzujem, to jidlo behem svatku je skvely :mrgreen: Vcera jsem udelala jidase, abychom je hned rano posnidali, dnes byla velikonocni hlavicka, budou mazance atd, atd :)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.4.23 17:51

Miluji tu výzdobu a tvoření. Dělám u dětí. Tam se můžu realizovat skoro měsíc předem :mrgreen:. Je to většinu baví. Koho to nebaví, tak ho netrápím, že musí. Ale stejně se vždy přidá. Včera jsem jim výtvory rozdala, ať si je vezmou ukázat domů. Každý dostal vajíčko a lízátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
6.4.23 18:05

Dělám, že neexistují. Škoda, že počasí nemá být nic moc, jela bych někam na výlet. Takhle budu trčet doma a bát se, že někdo zabuší na dveře, protože zvonek mám vypnutý. Neotevírám.
Jelit a poštípaných noh od jalovce jsem si v mládí užila dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
6.4.23 18:09

Ceska verze mi vadila. Jedna z mala tradi, jejiz verzi jsem si prebrala v cizine podle nich. Zadne trapne mlaceni. Obarvime vajicka, upecu mazanec a udelame egg hunt, verze se meni podle velikosti deti. Pohoda a jaro!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.23 18:17

Velikonoce mám ráda jako křesťanské svátky a v tomhle ohledu pro mě znamenají hodně.

Ty trapárny okolo bych nejradši zrušila, tvoření nesnáším, výzdoba nebude :mrgreen: V ideálním případě bych vypojila zvonek a strávila den u seriálů nebo vypadla pryč (což asi letos neklapne..) Jediné pozitivní je na tom to jídlo :mrgreen:
Jako malá jsem tu pondělní šaškárnu taky nesnášela, teď ale nevím, do jaké míry se musím kvůli dětem (klukům) přemoct..

Asi dám anonym, nechci oficiálně hlásit, že s dětma letos opravdu nehodlám barvit vajca ani dávat do oken hnusné barevné věci. Hezké svátky všem :mavam:

• Citovat
  • Upravit
24696
6.4.23 18:25

Jako puberťačka jsem je ráda neměla, teda hlavně tu pondělní koledu. Styděla jsem se. Ale teď je ráda mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
6.4.23 18:41

Jako nactileta ne, nechapala jsem proc bych mela „strejdum“, ktery vidim jedou rocne nastavovat zadek a davat panaka.

Ted jsou v pohode. S ditetem delame malou vyzdobu, nabarvime vajicka, mazanec jsme uz meli, upecu kachnu s knedlikem a spenatem. V nedeli bych chtela nekam na vylet a v pondeli na pomlazku prijde jen muj tatka a mozna kamarad s detmi, nikdo cizi ani zadny vzdaleni znami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
6.4.23 18:56

Velikonoční pondělí nesnáším co si pamatuju. Už jako malé holce mě ta tradice mrskání přišla ponižující. Nějak mám ty Velikonoce celé zprotivené do teď, i zbývající dny. Zítra je svátek, ale jdu do práce a o víkendu taky. Tak v pondělí budu mít pyžamový den u tv a nevystrčím nos ze dveří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.23 19:00

Nesnášela jsem je, jsem z vesnice na Vysočině a tam se prostě muselo otvírat všem koledníkům a bylo jedno jak surovým či napitým. Dceři jsem tuto zkušenost v žádném případě nechtěla dopřát, takže Velikonoce trávíme spokojeně různě po evropských městech. Letos v Barceloně :D

Když byla dcera malá, tak jsme byt zdobili a asi jednou barvili vajíčka, teď už ani to ne.

• Citovat
  • Upravit
15995
6.4.23 19:03

No, my zili nejakou dobu v zahranici a ja konecne Velikonoce vzala na milost, jelikoz manzel netrval na dodrzovani zvyku :mrgreen: Deti jsme pak naucili na anglosaskou tradici, takze v nedeli hledaji vajicka. Co jsme zpet, byly jim mistni zvyky odtajnene, no co uz, ale nastesti od zacatku jim vtloukam do hlavy, ze se nikdo nemlati, ze je to jen symbolicke. Jsem z oblasti, kde se i polejvalo, no peklo :zed: Navic mam 2 bratry, takze parada, oni meli na konci dne spousty cokolady a i penez a ja byla mokra a zpruzena :nevim: Tohle je zrovna tradice, ktera by mohla vymrit uplne v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
6.4.23 19:06

Já Velikonoční tradice nesnáším. Ač jsem městský člověk, tak naši nás vždy na Velikonoce vozili na chalupu, kde prostě koledníci lezli až dovnitř, protože přece musí ženy vyšlehat :roll: navíc moje narozeniny velmi často vychází na Velikonoce, takže jsem často dostala o to víc, „když mám ty narozeniny“. Letos je to tak opět :D
Naštěstí už na vesnici jezdit kvůli Velikonocům nemusím, takže jsou mi celkem volné. Mám radost ze čtyř dnů volna a tím to končí. Nedělám ani mazanec, ani berana, ani nebarvím vajíčka. Manžel si naštěstí nestěžujue :D on je navíc ze Slovenska, kde na ženy vylijí celý kýbl ledové vody. Upozornila jsem ho, že toto fakt ne, naštěstí to nikdy nezkusil :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14724
6.4.23 19:08
@Hannah345 píše:
Já Velikonoční tradice nesnáším. Ač jsem městský člověk, tak naši nás vždy na Velikonoce vozili na chalupu, kde prostě koledníci lezli až dovnitř, protože přece musí ženy vyšlehat :roll: navíc moje narozeniny velmi často vychází na Velikonoce, takže jsem často dostala o to víc, „když mám ty narozeniny“. Letos je to tak opět :D
Naštěstí už na vesnici jezdit kvůli Velikonocům nemusím, takže jsou mi celkem volné. Mám radost ze čtyř dnů volna a tím to končí. Nedělám ani mazanec, ani berana, ani nebarvím vajíčka. Manžel si naštěstí nestěžujue :D on je navíc ze Slovenska, kde na ženy vylijí celý kýbl ledové vody. Upozornila jsem ho, že toto fakt ne, naštěstí to nikdy nezkusil :P

To polevani vodou je taky prisernost :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.4.23 19:09
@Ploskutáček píše:
Napište, jak je trávíte, jaký k nim máte vztah, jestli se to někdy vymklo a ženy měly na zadečku podlitiny, co pečete, barvíte vajíčka, chodí partneři s vašimi dětmi na koledu?

Mám k nim kladný vztah. Kýčovitá zviřátka a tradiční pečivo, barvení vajíček i ta pomlázka. Nesmí to bolet, protože BDSM teda né.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11600
6.4.23 19:10

Asi to sem nepatří, ale kamarádka mi před mnoha lety vyprávěla, že k nim přišel opilý koledník, a zeblil jim kuchyň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí