Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky. prosim o radu / zkusenosti. Koupili jsme klasicky mlynek na maso v zelezarstvi. Neni to zadny cinsky hlinikovy smejd, proste poctivy kus kovu… Problem je ten, ze je natrenej nejakym ochranym naterem / vazelinou, mne to spis prijde smradem neco jako benzin. Blee fujtajbl, smrdi po tom cely byt… Uz jsme to myli prostredkem na myti nadobi… ted dokonce jsme ho mrskli do mycky / supr smrdi cela mycka…
V navodu na pouziti je jasne napsano, ze je to nater proti korodovani… A ze se to ma odstranit jako necistoty z bezneho nadobi…
tak nevim, nam to dole nejde. Mate nektera zkusenost co s tim? moc dekuji predem..
@nadus píše:šupni jim ho zpátky, že ho nechces, to myslím vážně
Ahoj holky. prosim o radu / zkusenosti. Koupili jsme klasicky mlynek na maso v zelezarstvi. Neni to zadny cinsky hlinikovy smejd, proste poctivy kus kovu… Problem je ten, ze je natrenej nejakym ochranym naterem / vazelinou, mne to spis prijde smradem neco jako benzin. Blee fujtajbl, smrdi po tom cely byt… Uz jsme to myli prostredkem na myti nadobi… ted dokonce jsme ho mrskli do mycky / supr smrdi cela mycka…
V navodu na pouziti je jasne napsano, ze je to nater proti korodovani… A ze se to ma odstranit jako necistoty z bezneho nadobi…
tak nevim, nam to dole nejde. Mate nektera zkusenost co s tim? moc dekuji predem..
@tumpach píše: šupni jim ho zpátky, že ho nechces, to myslím vážně
takze to neni bezne? taky mi prijde divne, ze by kazdy mlynek takhle na zacatku smrdel… proti korodovani to natreli asi kvuli tomu, aby jim to vydrzelo v kramu, jinak si to vysvetlit neumim… ![]()
@nadus píše:
takze to neni bezne? taky mi prijde divne, ze by kazdy mlynek takhle na zacatku smrdel… proti korodovani to natreli asi kvuli tomu, aby jim to vydrzelo v kramu, jinak si to vysvetlit neumim…
no já mám mlýnek ještě od mamky, takže starý jak republika, a ted jsem se jí ptala jestli před těmi 30 lety smrděl a ona řekla ne, a jednou jsem se koukala na mlýnky u nás a rozhodně nepáchly ![]()
@nadus já kupovala mlýnků několik a ani jeden tenhle problém neměl. Ano, byly natřený, ale stačilo běžně umýt a bylo po problému..
Zkus to hodit do octa, pokud nepomůže ani to, tak jim to jdi vrátit
@nadus píše:
takze to neni bezne? taky mi prijde divne, ze by kazdy mlynek takhle na zacatku smrdel… proti korodovani to natreli asi kvuli tomu, aby jim to vydrzelo v kramu, jinak si to vysvetlit neumim…
@tumpach píše:
Zkus to hodit do octa, pokud nepomůže ani to, tak jim to jdi vrátit
HA jdu na to a uvidime
dekuji!
@martina.se píše:
@nadus já kupovala mlýnků několik a ani jeden tenhle problém neměl. Ano, byly natřený, ale stačilo běžně umýt a bylo po problému..
kdyby bylo na mne, tak ho vemu a vracim zpet.. ale ten muj rekl, ze to jde cistit… ja bych ho normalne vzala a sla ale jsem na rizikaci s nutnym klidovym rezimem tak muzu akorat tak zakladat temata na emiminu, drzet hubu a krok ![]()
@nadus píše:
kdyby bylo na mne, tak ho vemu a vracim zpet.. ale ten muj rekl, ze to jde cistit… ja bych ho normalne vzala a sla ale jsem na rizikaci s nutnym klidovym rezimem tak muzu akorat tak zakladat temata na emiminu, drzet hubu a krok
no pokud ani ocet nepomůže tak vyhodit z okna ven
, on třeba by pochopil, že je to na nic, a
@nadus píše:
kdyby bylo na mne, tak ho vemu a vracim zpet.. ale ten muj rekl, ze to jde cistit… ja bych ho normalne vzala a sla ale jsem na rizikaci s nutnym klidovym rezimem tak muzu akorat tak zakladat temata na emiminu, drzet hubu a krok
@nadus píše:![]()
bojuje octem jari a ja nevim cim… aspon ma zabavku
tak, tak.. jen ať pozná, zač je toho loket
a mmchdm, Ty máš zábavu taky, ale smát se potichu ![]()
@nadus píše:![]()
bojuje octem jari a ja nevim cim… aspon ma zabavku
tak co jak je na tom??
@tumpach píše:
tak co jak je na tom??
hele, vycistil skombinoval ocet se saponatem a sedel u toho snad hodinu
diky za tip…
dokonce prvni varku masa pak prinesl at ocicham / ja rekla ze je to oukej a vyhodil to, jakoze to aby to z toho mlynku vsechny smrady nabralo ![]()
@nadus píše:
hele, vycistil skombinoval ocet se saponatem a sedel u toho snad hodinudiky za tip…
dokonce prvni varku masa pak prinesl at ocicham / ja rekla ze je to oukej a vyhodil to, jakoze to aby to z toho mlynku vsechny smrady nabralo
nemáš za tip, jen mi to tak napadlo, ale jsem ráda, že pomohlo, ja bych s tím asi nervy celou hodinu neměla ![]()