Mlýnek na maso - jak ho zbavit vazelíny

4838
1.2.14 11:13

Mlynek na maso / jak ho zbavit vazeliny

Ahoj holky. prosim o radu / zkusenosti. Koupili jsme klasicky mlynek na maso v zelezarstvi. Neni to zadny cinsky hlinikovy smejd, proste poctivy kus kovu… Problem je ten, ze je natrenej nejakym ochranym naterem / vazelinou, mne to spis prijde smradem neco jako benzin. Blee fujtajbl, smrdi po tom cely byt… Uz jsme to myli prostredkem na myti nadobi… ted dokonce jsme ho mrskli do mycky / supr smrdi cela mycka…
V navodu na pouziti je jasne napsano, ze je to nater proti korodovani… A ze se to ma odstranit jako necistoty z bezneho nadobi…
tak nevim, nam to dole nejde. Mate nektera zkusenost co s tim? moc dekuji predem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
1.2.14 11:18
@nadus píše:
Ahoj holky. prosim o radu / zkusenosti. Koupili jsme klasicky mlynek na maso v zelezarstvi. Neni to zadny cinsky hlinikovy smejd, proste poctivy kus kovu… Problem je ten, ze je natrenej nejakym ochranym naterem / vazelinou, mne to spis prijde smradem neco jako benzin. Blee fujtajbl, smrdi po tom cely byt… Uz jsme to myli prostredkem na myti nadobi… ted dokonce jsme ho mrskli do mycky / supr smrdi cela mycka…
V navodu na pouziti je jasne napsano, ze je to nater proti korodovani… A ze se to ma odstranit jako necistoty z bezneho nadobi…
tak nevim, nam to dole nejde. Mate nektera zkusenost co s tim? moc dekuji predem..
šupni jim ho zpátky, že ho nechces, to myslím vážně :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
1.2.14 11:23
@tumpach píše: šupni jim ho zpátky, že ho nechces, to myslím vážně :)

takze to neni bezne? taky mi prijde divne, ze by kazdy mlynek takhle na zacatku smrdel… proti korodovani to natreli asi kvuli tomu, aby jim to vydrzelo v kramu, jinak si to vysvetlit neumim… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
1.2.14 11:27
@nadus píše:
takze to neni bezne? taky mi prijde divne, ze by kazdy mlynek takhle na zacatku smrdel… proti korodovani to natreli asi kvuli tomu, aby jim to vydrzelo v kramu, jinak si to vysvetlit neumim… :nevim:

no já mám mlýnek ještě od mamky, takže starý jak republika, a ted jsem se jí ptala jestli před těmi 30 lety smrděl a ona řekla ne, a jednou jsem se koukala na mlýnky u nás a rozhodně nepáchly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.2.14 11:29

@nadus já kupovala mlýnků několik a ani jeden tenhle problém neměl. Ano, byly natřený, ale stačilo běžně umýt a bylo po problému..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
1.2.14 11:35

Zkus to hodit do octa, pokud nepomůže ani to, tak jim to jdi vrátit

@nadus píše:
takze to neni bezne? taky mi prijde divne, ze by kazdy mlynek takhle na zacatku smrdel… proti korodovani to natreli asi kvuli tomu, aby jim to vydrzelo v kramu, jinak si to vysvetlit neumim… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
1.2.14 12:02
@tumpach píše:
Zkus to hodit do octa, pokud nepomůže ani to, tak jim to jdi vrátit

HA jdu na to a uvidime :kytka: dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
1.2.14 12:04
@martina.se píše:
@nadus já kupovala mlýnků několik a ani jeden tenhle problém neměl. Ano, byly natřený, ale stačilo běžně umýt a bylo po problému..

kdyby bylo na mne, tak ho vemu a vracim zpet.. ale ten muj rekl, ze to jde cistit… ja bych ho normalne vzala a sla ale jsem na rizikaci s nutnym klidovym rezimem tak muzu akorat tak zakladat temata na emiminu, drzet hubu a krok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
1.2.14 12:14
@nadus píše:
kdyby bylo na mne, tak ho vemu a vracim zpet.. ale ten muj rekl, ze to jde cistit… ja bych ho normalne vzala a sla ale jsem na rizikaci s nutnym klidovym rezimem tak muzu akorat tak zakladat temata na emiminu, drzet hubu a krok :mrgreen:

no pokud ani ocet nepomůže tak vyhodit z okna ven :mrgreen:, on třeba by pochopil, že je to na nic, a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.2.14 13:49
@nadus píše:
kdyby bylo na mne, tak ho vemu a vracim zpet.. ale ten muj rekl, ze to jde cistit… ja bych ho normalne vzala a sla ale jsem na rizikaci s nutnym klidovym rezimem tak muzu akorat tak zakladat temata na emiminu, drzet hubu a krok :mrgreen:
:mrgreen: :lol: tak mu to nech, ať to vydrbe :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
1.2.14 13:57
@martina.se píše: :mrgreen: :lol: tak mu to nech, ať to vydrbe :lol:
:pankac: :mrgreen: bojuje octem jari a ja nevim cim… aspon ma zabavku :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.2.14 14:04
@nadus píše: :pankac: :mrgreen: bojuje octem jari a ja nevim cim… aspon ma zabavku :cert:

tak, tak.. jen ať pozná, zač je toho loket :mrgreen: a mmchdm, Ty máš zábavu taky, ale smát se potichu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
1.2.14 17:50
@nadus píše: :pankac: :mrgreen: bojuje octem jari a ja nevim cim… aspon ma zabavku :cert:

tak co jak je na tom??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
1.2.14 17:56
@tumpach píše:
tak co jak je na tom??

hele, vycistil skombinoval ocet se saponatem a sedel u toho snad hodinu :mrgreen: diky za tip…
dokonce prvni varku masa pak prinesl at ocicham / ja rekla ze je to oukej a vyhodil to, jakoze to aby to z toho mlynku vsechny smrady nabralo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
1.2.14 18:04
@nadus píše:
hele, vycistil skombinoval ocet se saponatem a sedel u toho snad hodinu :mrgreen: diky za tip…
dokonce prvni varku masa pak prinesl at ocicham / ja rekla ze je to oukej a vyhodil to, jakoze to aby to z toho mlynku vsechny smrady nabralo :mrgreen:

nemáš za tip, jen mi to tak napadlo, ale jsem ráda, že pomohlo, ja bych s tím asi nervy celou hodinu neměla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný