Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mně mlíko stříkalo několik měsíců a měla jsem ho fakt dost (taky spousta zánětů). Pomáhala těsně před kojením trochu odstříkat (ručně). Ještě je pořád čas na to, aby se upravila nabídka dle poptávky, vydrž.
Zkus kojit trochu v záklonu nebo jak to říct - ať pracuje gravitace trošku proti. Taky mám vyzkoušené, že ze začátku to chvíli stříká, ale pak to začne téct normálně - tak to třeba roztáhnout, pak jak se odtáhne, tak chvíli počkat a až poleví ten největší proud, tak zase přiložit.
Zkus kojit trochu v záklonu. Čím víc jsou prsa bradavkama dolů, tím rychleji to teče, pomáhá gravitace.
Jak to dítě roztahalo, tak se pustilo a já zachytila stříkající mlíko do plíny, když to přestalo, tak se zas normálně přisálo. Přestalo to dítěti vadit tak kolem 3 měsíců.
Připrav si plínu, lehni si na bok, miminko vedle sebe, jak se spustí stříkání chyť to do plíny, za chvíli to přejde.
Tak nějak. Já jsem kojila vsedě na posteli - opírala jsem se o čelo postele a za zádama měla polštář - normální a kojící. Prostě tak, jak kdyby ses pohodlně vyvalila třeba ke sledování filmu. Malý dost blil, tak mi v porodnici poradili ho kojit ve svislé poloze. Když napíšeš SZ, můžu ti poslat fotku.
Ech, tohle jsem mela taky - donoseni kluci/hladovci to za usilovneho mruceni a mlaskani pochytali a polkli vsechno, nedonosena dcera/nedopapana to sice nestihala ale prs nepustila, mrucela, chrochtala a co nestihala polknout, poustela koutkem ven. Radila bych ten prvni napor mleka odstriknout.
@Angua píše:
Tak nějak. Já jsem kojila vsedě na posteli - opírala jsem se o čelo postele a za zádama měla polštář - normální a kojící. Prostě tak, jak kdyby ses pohodlně vyvalila třeba ke sledování filmu. Malý dost blil, tak mi v porodnici poradili ho kojit ve svislé poloze. Když napíšeš SZ, můžu ti poslat fotku.
já to dělala stejně, u mladšího jsem tak v noci i hodněkrát usnula ![]()
@seliluc píše:…a pak zděšená hledala dítě v peřinách
já to dělala stejně, u mladšího jsem tak v noci i hodněkrát usnula
Já ani nevím, jestli to nutně souvisí s velkým množstvím MM, protože já měla taky silný spouštěcí reflex- pravidelně jsem ohodila své chlapečky mlékem v obličeji, mezi kojeními mi v pravidelných intervalech odstříkávalo MM (když jsem byla nahoře bez, tak opravdu obloukem, jak puštěné zahradní hadice), přitom jsem vždy měla pocit, že mám MM spíš méně. Nevím přesně, kdy to přestalo vadit, prostě si časem zvykli a stíhali upíjet. Respektive u mladšího mám pocit, že si zvykl tak, že pil pořádně jen dokud to teklo samo, sát se až tak nenamáhal.
@Angua píše: …a pak zděšená hledala dítě v peřinách(i když jsem ho předtím třeba i dala do postýlky
)
jo jo, to se mi stalo taky ![]()
Ahoj, mam problem. Od porodu mam hodne mleka, uz jsem diky tomu mela i zanet a atb. Musela jsem dokonce snizit laktaci, svazovanim prsu, studenym obkladem atd. Pomohlo to, ale ted ikdyz nemam prsa tak natekla tak mam nejspis moc rychly spousteci reflex a z prsu mi mleko strika. Dite loka, pak silene krka, diky tomu i ublinkava, trpi na prdiky anekdy mi u prsa i rve a odtahuje se. Poradte co s tim a kdy ji to prestane vadit, jsou ji teprve 4 tydny a mozna je jeste na toto moc malinka. Prvni jsem kojila do 9 mesicu a problem nebyl jelikoz jsem ji zacala kojit az po sesti tydnech (jiny problem nesouvisejici s timto). Diky za zkusenosti s podobnym problemem.