Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý večer maminky. Malé jsou skoro čtyři měsíce a je plně kojena. Budu ale muset na tři dny odcestovat… s sebou beru odsávačku a budu pravodelně odsávat, aby se mi mlíčko nepřestalo tvořit. Starost mi ale dělá, aby pak ještě chtěla sát z prsa a nezvykla si na lahev.. ![]()
Byla jste některá v podobné situaci? Jak to miminka zvládala?
Děkuji ![]()
No, myslim, ze to hodne zalezi na diteti. Lahev i prsa ti bere v pohode?
S kojením problém nemáme.. krásně papká a přibírá. Lahev dostala několikrát (když jsem potřebovala odběhnout na pár hodin) v pohodě se pak přichytila a s chutí si dala z prsu, ale tři dny jsou tři dny… ach jo ![]()
To ti nikdo dopředu neřekne. může se po třech dnech spokojeně přisát, nebo může prso odmítnout úplně..hodně štěstí
@Jiiriinka1 zkus lahvičku Tommee Tippee musí tam sát jako u prsu, tak třeba by pak nebyl problém
@Jiiriinka1 bud bych zkusila specialni lahev dle @Elen8 nebo je jeste nejaka od Medely.. nebo bych zaskolila rodinu na krmeni hadickou pro nedonosence po prstu.
@AniNevim ono stačí i obyč stříkačka, do koutku pusinky prst a když začne sát tak jí tam mezírkou v pusince stříkat mlíko, ale ve 4měsících vypije už cca třeba 150 ml a více a to by byl očistec, já tak dávala ze začátku v prodnici než jsem měla po císaři mléko dokrm 30 ml a byl to děs ![]()
@AniNevim píše:
@Jiiriinka1 bud bych zkusila specialni lahev dle @Elen8 nebo je jeste nejaka od Medely.. nebo bych zaskolila rodinu na krmeni hadickou pro nedonosence po prstu.
https://www.mall.cz/…-deti-250-ml
mám toto, ale ještě jsem nezkoušela ![]()
@mau-mau píše:
https://www.mall.cz/…-deti-250-ml
mám toto, ale ještě jsem nezkoušela
to je to, co jsem myslela od Medely, diky.
@Elen8 o strikacce vim a take o mnozstvi u 4 mesicni, proto me vubec nenapadlo doporucit. Hadicka je fajn - jeden konec das do flasky s davkou, druhy na ukazovak, ten pritisknes diteti na patro, tim se spusti saci reflex a vytaht si to musi s namahou jako z cecku
, hadicka ma velmi maly prumer.
Taky bych volila tu od medely, mela jsem ji na prikrmy a dobry, ale 3dny jsou hodne ![]()
@AniNevim tak to zni super, nechapu proc mi to v porodnici nepujcili, no to uz je jedno ![]()
@Elen8 píše:
@AniNevim tak to zni super, nechapu proc mi to v porodnici nepujcili, no to uz je jedno
mne to take ukazali az v nemocnici na detskem, v peti tydnech maleho! Pritom jsem rodila ve stejne nemocnici, jen v budove naproti ![]()
Je to mnohem efektivnejsi, nez strikacka - protoze dite taha, jak „samo umi“, nezakuckava se, nemusis pristrikovat a bat se, ze ho utopis…
@AniNevim praaaave, ja nez to vychytala to davkovani, tak jsem to uz ani nepotrebovala ![]()
Maminky děkuji… ta lahvička vypadá super. Tak jdu objednat a budu doufat ![]()
Z hadičky a stříkačky by to bybička asi nezvládla ![]()
Ještě jednou moooc dík ![]()
Stojim pred volbou zda 15 mesicni batole uplne “dopredu” odstavit nebo kojit (cca 3× za 24 hodin) az do posledni chvile a pak odjet na 5 dni. Budu doprovazet starsi dite na chirurgicky zakrok. Odsavacku porizovat nehodlam, ani by na to nebyl cas a “prostor”. Na jednu stranu si rikam, ze uz stacilo, na druhou zase, ze je mi batolatka lito, ze nebude mama ani usinaci jistota. Hloda ve mne cervik, zda by i bez odsavacky bylo mozne zacit zase kojit a skoncit nejak prirozeneji? Jaka varianta vam prijde vhodnejsi hlavne pro batole? Dekuji za rady