Zánět v prsu a stále zatvrdlina

2159
9.5.14 15:50

zanet v prsu a stale zatvrdlina

Pekny den, chci se zeptat, kdo mate podobnou zkusenost. V utery se mi udelala zatvrdlina zkousela jsem nahrivat a rozmasirovat nic. Rano jsem ukazovala pediatricce ta ze to je jen retence, at pokracuji stejne, ve ctvrtek, uz jsem byla na porodnim na pohotovosti a pry zanet. Tak jim antibiotika kojim chladim nahrivam. Zatvrdlina tam porad je. Ona se vstreba diky tem antibiotikum? Boli to porad, jak prase, ale snazim se kojit, i kdyz malemu to ted moc netece. Diiiiiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2422
9.5.14 15:57

Pokud bys měla na bradavce jakoby bílou tečku tak to může být ještě ucpaný mlékovod. Jinak pokud je to ten zánět jak jak to nahřeješ tak se tu zatvrdlinu snaž rozmasírovat a lepší než chlazení je lihový zábal, natři si to silnou vrstvou krému a hadřík namoč do lihu a přilož na prso. Snad to bude brzo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2159
9.5.14 16:01

@baaruunkaa tecku nemam. Chladim po kojeni tvaroh nebo zelne listy to bych fak nevydrzela po kojeni to boli, jak moc moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.5.14 16:07

A jak prisli na to, ze je to zanet? Ja mela i horecky a byla to jen retence. Rozmasirovala mi to tedy porodni asistentka, protoze to desne bolelo. Jakmile to bylo pryc, klesla horecka. Podle me to rozmasirovat musis, samo to nezmizi. Nahrat, poradne pritlacit a odsat nebo odkojit. Nepomohl by manzel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
9.5.14 16:11

Zkus nahřát a natočit dítě tak, aby odsálo z té zatvrdliny. Musíš ho naštelovat tak, aby bylo bradičkou k postiženému místu. Pokud to nezvládne mimčo, musí odsát manžel. My jsme takhle odsávali, ale plival to do dřezu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
9.5.14 16:19

@veberun Věř mi, že ten lihový obklad je mnohem lepší než ten tvaroh-mám to dvakrát vyzkoušené a radila mi to i doktorka. Nahřát rozmasírovat a nakojit pak dat ten obklad. Jinak já kojila z bolavého prsa a z toho zdravého odsávala. Můj muž nebyl odvážný na to aby odsál jak u @LucaLuca :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mifad
9.5.14 16:26

Ahojky,
mě se stalo to samé, měla jsem vysoké horečky a tvrdou bouli na prsu - mamka mi poradila, že nejlepší je dát na celé prso velkou vrstvu tvarohu, na to plenu (nebo cokoliv), na kterou naliješ panáka čistého alkoholu (já použila slivovici) a na to dáš igelit, aby se to pěkně zahřálo a necháš v noci co nejdéle působit. Musím říct, že to rychle pomohlo, za pár dní jsem měla pokoj.

• Citovat
  • Upravit
2159
9.5.14 16:28

Decko asi bradou neprilozim mam to nahore vlevo, zkusim v tom klece odkojit, ale je mu sedm tydnu.
Ten lih se do mleka nedostane pres kuzi?
A obklad s lihem, az po kojeni? Pak masaz a odsavacka…
Uz mam mliko i v hlave tak nejak nechapu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2159
9.5.14 16:29
@AliTad píše:
A jak prisli na to, ze je to zanet? Ja mela i horecky a byla to jen retence. Rozmasirovala mi to tedy porodni asistentka, protoze to desne bolelo. Jakmile to bylo pryc, klesla horecka. Podle me to rozmasirovat musis, samo to nezmizi. Nahrat, poradne pritlacit a odsat nebo odkojit. Nepomohl by manzel?

Nevim… cerveny flek z nej mapy taky rude… horecka neeee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2159
9.5.14 16:31

@LucaLuca chlapa jsem zkousela, ale neprinutim ho… to spis souseda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2159
9.5.14 16:41

@baaruunkaa jo a ta bila tecka je na spicce bradavky? Ja to mam cely zrohovately ten vrsek tak prd poznam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
9.5.14 16:50

To bude spíš opravdu retence. Při zánětu je vysoká horečka, zimnice, nevolnost, zatvrdlina není, spíš rudé fleky na kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
9.5.14 16:52

Jinak, podobná zatvrdlina se mi udělala při posledním dítěti několikrát, jednou to trvalo i tři dny, ale pak prostě při jednom kojení během chvíle prostě odtekla. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
9.5.14 16:53

@veberun ahoj, tak mela jsem to stejne jako ty a pomohla mi az starsi sestra ze „staare skoly“, ktera mi lapla prso a i pres prisernou bolest mi to mliko z te zatvrdliny vytrikala ven az bylo prso uplne prazdny :? Jako nic moc, co se bolesti tyce, ale delala jsem vsechno mozny pres tvaroh, zelny listy, tepla sprcha, studena sprcha, masaze, polohovani mima u kojeni, dokonce jsem kojila na ctyrech jak skutecna krava :zed: :mrgreen: a nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.5.14 16:54
@veberun píše:
@veberun píše:

Ja prave tenkrat volola memu dr s tim, ze tam mam ten flek, a on ze uz je to zanet a musim brat atb. Pak tu byla ta moje PA, ze to zadny zanet neni, a to jsem mela i horecku. Masirovala to snad dve hodiny, bolest horsi jak porod, ale povedlo se, okamzite mi bylo mnohem lip, atb jsem vubec nenasadila. Ale fakt to boli tak, ze si to clovek nezvladne udelat sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová