Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud si nepřekračovala maximální denní dávku (6 tablet), tak je to v pohodě. Játra to sice asi nepotěší, ale zvládnou to.
@Anonymní píše: Více
No, me spis prijde pitomost brat si na bolest paralen ![]()
Kolik jsi ho brala? Paralen je na bolest jako šetrný lék OK i v těhotenství a kojení. Ale samozřejmě na játra ideální není, snad jinak potíže s játry nemáš a neměla jsi, třeba v těhotenství..
@j.a.n.i1 při kojení moc iinych možnosti není, i když Ibalgin by měl být taky ok…v porodnici ale striktně řeknou jen paralen…
@teroonka píše: Více
Po 6ti hodinách 2 prášky. Mi napsali davkování v lékárně..
nene žádné problémy jsem nikdy neměla.
Myslím, že paralen poškozuje játra, nebrala bych ho takhle dlouho… Ale zas tak moc do toho nevidím…
@AnastazieB píše: Více
No doufam že jsem si je nepoškodila. Jsem z toho dost špatná.
@Anonymní píše: Více
Nepoškodila. V klidu. Nech si napsat novalgin, ten zabírá na bolesti skvěle.
Pokud máš játra vporadku a nepřekročilas dávkování tak snad ne. Ale zkus to bez toho paralenu..to tě to opravdu bolí neustále natolik že musíš brát léky? To mi nepřijde vporadku a asi by to chtělo tedy kontrolu lékařem pokud ano. Nebo prostě ty léky zobnes aniž bys přemýšlela nad tím jestli tě to fakt bolí? Já mám za sebou 2 císaře a rozhodně mě to 3 týdny po nebolelo tak abych musela brát neustále léky…jasně, zabolelo to třeba ráno při vstávání než jsem se rozhýbala, při prudkém pohybu, zakaslani/kýchnutí…ale jinak teda ne…
@Vladusxx píše: Více
Bohužel, měla sem sice plánovaný CS ale i v nemocnici velké bolesti ani jejich kapačky nezabrali..
Ahojky děvčata, možná si budete ťukat na hlavu že jsem úplně blbá, a vlastně fakt jsem. Ale jsem 3 týdny po porodu CS, a od té doby jsem si brala léky na bolest (PARALEN) a až dnes mi došlo, že ho beru nějak dlouho. Myslíte že jsem si tím mohla něco udělat?. Poškodit játra a atd?. Brala jste také některá dlouhodobě?
Nevím jak to bez něj teď vydržím, protože bolesti mám stále.