Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vladusxx píše: Více
Ibalgin je při kojení vhodnější než paralen, plus jeho účinnost proti bolesti je o třídu vyšší.
@Anonymní píše: Více
Tak tož měla ale říct hned..když nekojis. muzes si vzít klidně nějaký silnější volně prodejný lék..třeba ataralgin, ibalgin, nalgesin, valetol..je to úplně fuk..každopádně mi fakt nepřijde normální že tě to pořád bolí natolik aby ses neobešla bez leku
Pokud nekojíš, nech si napsat nějaký pořádný prášek (Zaldiar, Novalgin, Aulin, Nimesil). To by ti mělo pomoci lépe nez obyčejný Paralen.
Co na takové bolesti i 3 týdny po CS říkají v nemocnici?
@j.a.n.i1 píše: Více
To jo ale jak říkám prošla jsem si tím 2× a v porodnici ti řeknou striktně paralen paralen paralen, nic jinýho že nemůžeš…já naštěstí od 3. Dne žádný léky nepotřebovala. Jen pak při trhání zubu a to mi zubařka řekla ze mohu ten Ibalgin.
Tak v dnešní době snad neni takový problém si informace vyhledat, ne?
A tedy nevim v jake porodnici si rodila, ale me uz pred 14 lety nabizeli na bolest neco silnejsiho a rozhodně se netvarili, ze by se smel jen paralen, on totiž pri tom kojeni úplně nejvhodnější není.
A nepředpokládali, že budeš kojit? Jiný důvod na omezování leku tam snad není. Mimo teda ty, co by tě mohly odrovnat tak, že se nepostaras o dítě, ale tam je ještě prostor mezi paralenem a totálním oblbovaky snad ![]()
@Beruska999999 píše: Více
I pri kojeni je tvrzeni, ze pouze paralen, blbost. Minimálně ten ibac je totiž dokonce vhodnější, plus na drtivou vetsinu lidi je na bolest i výrazně účinnější.
@j.a.n.i1 dávali mi ještě kapacku. Tam ale nevím co bylo, neptala jsem se. A ponodezneni anestezie teda pichli jednou morphin. Já jsem si informace nevyhledávala protože jak jsem psala od třetího dne jsem léky žádné na bolest nepotřebovala. A ano kojila jsem.