Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Zumpa píše:
Ano, tohle už na mě nekřičí: „Jsem socka bez vkusu, invence a inteligence“ jako mobilhejm.
a vy tu mluvíte s tímhle vyjadřováním o spodině?
Já se neptala co se komu líbí, ale kdo má s čím zkušennot.
Zřejmě nevíte, jak mohou být mobilní domy sestaveny a jak vypadat. Od čtvercového domu nízkoenergetických dřevostaveb. Prosím nekomentujte něco o čem nic nevíte a kde jen urážíte, protože vám se to nelíbí
Na to jsem se nepatala a ikdyž vám to asi zlepšuje den, mě tohle toxické vyjadřování připadá fakt trapné ![]()
@miri_z píše:
Předně je třeba si uvědomit, že zatímco klasické nemovitosti rostou na ceně, mobilheimy cenu spíš ztrácí. Mobilheim je svojí podstatou něco mezi nemovitostí a automobilem a nemá takovou životnost jako klasický dům nebo chata.Také nevím, jestli berete v potaz, že i na ten mobilheim musíte mít přinejmenším územní souhlas a samozřejmě stavební pozemek. Spousta lidí si myslí, že si můžou koupit kousek louky a tam to šoupnout, ale není to tak.
Při těch cenách, co jsou na těch stránkách, by se podle mě už dala nechat postavit klasická chata pořádnou stavební technologií. Možná to bude i levnější, protože nemusíte platit za podvozek, který nepotřebujete.
Ano, to beru jako minus - ta ztrata na hodnotě. Jenže ty aktuální ceny staveb jsou šílené. Tady je např novymobilheim za 1300000 komplet a i ten nejmenší dům je úplně jinde… pronajímáním se dá obojí samozřejmě trochu vrátit, ale mobilní narozdíl od nemovitosti nikdy neporoste na ceně, to je jasné.
@Eliska Tt. píše:
Ano, to beru jako minus - ta ztrata na hodnotě. Jenže ty aktuální ceny staveb jsou šílené. Tady je např novymobilheim za 1300000 komplet a i ten nejmenší dům je úplně jinde… pronajímáním se dá obojí samozřejmě trochu vrátit, ale mobilní narozdíl od nemovitosti nikdy neporoste na ceně, to je jasné.
Ono je vždycky potřeba porovnávat, co je v ceně. Jestli je v tom cena za dopravu a montáž, kotel, střecha, patky nebo základová deska (i pro mobilheim může být potřeba), podlahy, kuchyňská linka, toaleta, elektroinstalace, terasa, atd,
Další velký náklad můžou být přípojky - elektřina, voda, odpady.
Nehledě na to, že spousta neseriózních prodejců píšou na stránkách cenu, která „už neplatí“. Nebo se uvádí cena jen za hrubou stavbu nebo za nějaké torzo, které samo o sobě nelze používat.
Takže pro přímé porovnání cen je potřeba si nechat udělat nějakou konkrétní nabídku. To platí podle mého jak pro klasickou stavbu, tak pro mobilheim. Pak teprv uvidíte, co vychází lépe. Podle mě to bude dost srovnatelné, ale klasická stavba bude mít při stejné ceně lepší parametry.
Pokud už bych kupoval mobilheim, tak dává větší smysl koupit lehce ojetý (podobně jako u auta - nové stojí klidně o třetinu víc než měsíc staré)
Určitě…problém je, že ty moderní „frčí“ až poslední dobou a ojeté nikde nejsou. Jsou jen ty klasické „maringotka style“ ![]()
@miri_z píše:
Ono je vždycky potřeba porovnávat, co je v ceně. Jestli je v tom cena za dopravu a montáž, kotel, střecha, patky nebo základová deska (i pro mobilheim může být potřeba), podlahy, kuchyňská linka, toaleta, elektroinstalace, terasa, atd,Další velký náklad můžou být přípojky - elektřina, voda, odpady.
Nehledě na to, že spousta neseriózních prodejců píšou na stránkách cenu, která „už neplatí“. Nebo se uvádí cena jen za hrubou stavbu nebo za nějaké torzo, které samo o sobě nelze používat.
Takže pro přímé porovnání cen je potřeba si nechat udělat nějakou konkrétní nabídku. To platí podle mého jak pro klasickou stavbu, tak pro mobilheim. Pak teprv uvidíte, co vychází lépe. Podle mě to bude dost srovnatelné, ale klasická stavba bude mít při stejné ceně lepší parametry.
Pokud už bych kupoval mobilheim, tak dává větší smysl koupit lehce ojetý (podobně jako u auta - nové stojí klidně o třetinu víc než měsíc staré)
@Anonymní píše:
Ale vždyť píše, že ne na trvalé bydlení. Mě se to docela líbí jako chata musím říct, jasně že ne jako investice do nemovitosti. Beru to tak že při případném prodeji má hodnotu jen pozemek. Viděli jsme u známých kteří to mají z dumhned.cz. Manžel se do toho úplně zamiloval a pokud bychom sehnali pěkný pozemek za přijatelnou cenu (teď neseženeme, takže já to neberu jako nějaký reálný plán, spíš sen), chce to. Je na tom super ta jednoduchost, řešit stavbu chaty bych fakt nechtěla, tohle prostě přivezou a je to.
Na stránky kouknu, díky. A známí jsou s tím spokojení? ![]()
@Eliska Tt. píše:
https://www.colonyglamping.com/…ng-posumavi/
třeba tento glamping je maličký a mají úplně plno za 4k na noc a lidé se tam vrací. I nám se tam líbiloNetřeba psát, že je to humus, na to sem se neptala
No pro mě dost hrozná představa v tomto teráriu trávit dovcu - izolovat okna proti slunečnímu žáru je možno? Klimatizace zde je? Je to pro 4 osoby a přitom stůl a židle jen pro dva?
A v sudu taky musí být velmi příjemné splasky či jak tu vodu osetruji?