Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
prosim prosim nenašel by se zde někdo kdo by mi pomohl?
![]()
Musim do 19 hodin vložit fotky do jedné realitky a fotografie mi byli poslány v souboru bmp a jdou vložit jen s koncovkou jpg.
myslela jsem že je bude stačit jen přejmenovat,ale i když je přejmenuju mají jen jiný název,ale koncovku ne
.
Moc moc prosím nenašel by se zde někdo kdo by mi 10-15 fotek předělal na klasické jpg a opět poslal zpět??
Moc moc prosim,nevim kam jinam se obrátit.
Všechny fotečy bych poslala na meil.V pc nemám žádné programy na fotografie,kromě klasického malování.Děkuji
poslala jsem SZ, muzes to na me naprat - jeste si over, jestli nemaji mit nejakou maximalni velikost nebo rozmer.
Rozměry už zvládám,jsi poklad největší,děkuji moc moc moc moc moc.
Kostěj má u mě nějakej dáreček! ![]()
Vyreseno.
Prejmenovat vcetne koncovky jde.
Jinac kdybys mela fakt BMP, tak to prejmenovat nestaci, je to jiny format, neslo by to otevrit. Prejmenovani z JPG na jpg naopak nevadi, to je jen v pojmenovani, ale nektere weby JPG neumi.
Kdyz chces konvertovat BMP->jpg, tak to jde i v normalnim malovani, otevres si ten obrazek a das „ulozit jako“ (to je v prvni zalozce nazvane „soubor“) a pri ukladani si vyberes s jakou koncovkou to chces ulozit (to se vybira v tom ukladacim okenku uplne dole, je tam rozbalovatko).
Stejne se to dela v jakemkoliv jinem editoru obrazku.
Kdyz menis z BMP na jpg, tak ti to da obvykle po OK jeste dalsi moznosti na vyber, protoze jpg je format komprimovany a dochazi pri nem ke ztrate dat. Obvykle se to pta, kolik tech dat chces ztratit. kdyz nevis, tak tam proste nech co tam bude prednastaveno a dej OK.