Převod formátu .bmp na .jpg

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
48576
16.7.09 17:56

moc prosim o pomoct

prosim prosim nenašel by se zde někdo kdo by mi pomohl? :cry: :cry:
Musim do 19 hodin vložit fotky do jedné realitky a fotografie mi byli poslány v souboru bmp a jdou vložit jen s koncovkou jpg.
myslela jsem že je bude stačit jen přejmenovat,ale i když je přejmenuju mají jen jiný název,ale koncovku ne :cry: .
Moc moc prosím nenašel by se zde někdo kdo by mi 10-15 fotek předělal na klasické jpg a opět poslal zpět??
Moc moc prosim,nevim kam jinam se obrátit.
Všechny fotečy bych poslala na meil.V pc nemám žádné programy na fotografie,kromě klasického malování.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
16.7.09 17:59

poslala jsem SZ, muzes to na me naprat - jeste si over, jestli nemaji mit nejakou maximalni velikost nebo rozmer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
16.7.09 18:00

Rozměry už zvládám,jsi poklad největší,děkuji moc moc moc moc moc.
Kostěj má u mě nějakej dáreček! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
16.7.09 18:34

Vyreseno.

Prejmenovat vcetne koncovky jde.
Jinac kdybys mela fakt BMP, tak to prejmenovat nestaci, je to jiny format, neslo by to otevrit. Prejmenovani z JPG na jpg naopak nevadi, to je jen v pojmenovani, ale nektere weby JPG neumi.

Kdyz chces konvertovat BMP->jpg, tak to jde i v normalnim malovani, otevres si ten obrazek a das „ulozit jako“ (to je v prvni zalozce nazvane „soubor“) a pri ukladani si vyberes s jakou koncovkou to chces ulozit (to se vybira v tom ukladacim okenku uplne dole, je tam rozbalovatko).
Stejne se to dela v jakemkoliv jinem editoru obrazku.

Kdyz menis z BMP na jpg, tak ti to da obvykle po OK jeste dalsi moznosti na vyber, protoze jpg je format komprimovany a dochazi pri nem ke ztrate dat. Obvykle se to pta, kolik tech dat chces ztratit. kdyz nevis, tak tam proste nech co tam bude prednastaveno a dej OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová