Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Pracuji v kanceláři, dřív byl dress code takový oficiálnější, sako, sukně, lodičky.
Během mateřské jsem dbala na pohodlí a aby mi bylo teplo.
Nyní po 40 nosím spíš kalhoty a volnější vršek a pohodlné boty, protože ještě lítám do školy a na kroužky. V létě sukně a top zakrývající ramena.
Jinak nosím výrazné barvy, sluší mi víc. Nakupují spíš kvalitnější nadčasové věci.
Podle mě by se každý měl oblékat tak aby se v tom sám cítil dobře.
Tvoji mamku neřeš.
Hele mám to dost podobně jako ty, taky mě to chytlo až po čtyřicítce
. Dříve jsem byla taková ta estrogenová krasavice od přírody a to už je pryč. Já to potřebuju ke svý duševní pohodě, neupravená se rychle rozkládám až k zanedbání a mám sklony k depresivitě. Takže já to beru jako součást péče o duševní zdraví,
Souhlasím s holkama, choď si, v čem se cítíš dobře. Tvůj popis mi přijde úplně normální výpava mezi lidi a také je běžné, že si na sebe občas něco koupíš. Nebo je to každý den, týden? V každém případě to je tvoje věc a pokud ty kousky unosíš a nebudou jen zavazet ve skříni, tak proč ne?
Já to taky řeším dost, i teď jak jsem na rodičáku… Baví mě to a mám módu ráda. Je mi 31, takže chci vypadat dobře
bot mám celkem dost, asi 7 slunečních brýlí… Různé bundy, kabátky, džínové bundičky, sukně, šaty, milion triček ![]()
Ale mám konzervu chlapa, takže nějaký můj outfit občas zkomentuje ve stylu „to půjdeš takhle jo“
![]()
I se ráda líčím, nejdu ven neupravená… Ale zároveň nechodím pořád jen elegantně oblečená, mám v šatníku i legíny, maskáčovou mikinu.. ![]()
Nedávno jsme byli s malou na vítání občánků a to bylo něco pro mě, upravit nás tři a musím říct, že nám to fakt slušelo
![]()
Modu ve smyslu co je aktualne „modni“ neresim vubec…ale asi jsem taky fiflena, konecne jsem se naucila treba nosit saty a docela me to bavi. X let jsem byla typ tricko a rifle, pripadne do prace kalhoty a nejaky „slusnejsi“ vrsek (prace v kancelari). Makeup moc nepouzivam, teda mivam nejaky podklad, mam spatnou plet, tak at to neni uplne do oci bijici, ale tim to vetsinou konci.
Dobrý téma. Nepřijde mi, že jsi nějak moc marnivá, prostě ženská, který není úplně buřt, jak vypadá.
Já to hraju spíš na celkovou úpravu. Sice se moc nemaluju, ale vždycky mám hezky ostříhané vlasy, používám dobrou kosmetiku, mám vždy vytrhané a obarvené obočí, chodím na řasy… Až dokončím operaci miminko, nejspíš bude i nějaký ten botox
přeci jen po té třicítce už ta údržba něco žádá.
Z hlediska módy spíš dbám na to, abych nevypadala jako z tržnice nebo od kolotoče a aby to, co nosím, nešily nějaké chudinky děti v Bangladéši. Takže nakonec těch věcí zas tolik nemám, ale většinou jsou to docela pěkné kusy. Nemůžu bohužel říct, že jsem nějaká elegantní dáma, i když bych chtěla být, ale hlídám si, abych vypadala vkusně a upraveně.
Když jdu ven k popelnicím nebo na nákup, tak jdu klidně v županu nebo v pyžamu ![]()
No to jsi fakt barbina s hadrama z Lidlu. Me je ten kram tak bytostne nesympatickej, to bych sel radsi do sekace. Obleceni kupovat u syru? Hruza.
@Thomassss píše:
Nejsi marnivá. Oblékej a upravuj se tak, aby ses cítila dobře
Já do práce nosila sukně, košile, šaty, podpatky, líčila jsem se každý den poměrně výrazně (nikdy bych do práce nenalíčená nešla), každý den upravené vlasy. A cítila jsem se dobře.
Na rodičovské je to bída, to přiznávám. Do práce se netěším, ale těším se na to, až budu zase každý den hezky upravená 😊
Vsak i na materske/rodicovske se da byt hezky upravena a nalicena ![]()
@Ernais píše:
Vsak i na materske/rodicovske se da byt hezky upravena a nalicena
Dá, ale sukně a podpatky opravdu se 45 kilovým dvojkočárem nosit nebudu
A půl roku teď byla zima, k čemu by mi bylo mít venku upravené vlasy a mít nalíčený obličej, když jsem byla celou zimu zabalená v zimním kabátu, čepici a část zimy i v respirátoru? ![]()
A mimochodem, taky jsem chodila upravená loni a předloni, když jsem měla jedno dítě, ale batole a mimino jsou pak trošku jiný level ![]()
Neumím si představit, že se v Lidlu najde něco slušivého do práce ani ve velikosti S. Ale jestli má tvoje maminka pocit, že jsi marnivá v oblečení z Lidlu, tak to už je extrémně přehnané. Ano, já se oblékám, mám ráda elegantní módu. Takže já džíny nenosím, když kalhoty, tak černé dlouhé splývavé ke kabátu a halence. Nejvíce ale nosím asi šaty. Oblečení k lodičkám na vyšším podpatku. Ani v létě neběhám v kraťasech, ale v šatech. Sportovní oblečení nosím výhradně na sport nebo na tůry do přírody či po horách. A marnivá budu já, protože šatů mám bezpočet a bot také. A stejně, když vidím něco, co se mi líbí, tak si to koupím.
@KalamityJohn píše:
Móda a já?Přijde mi čím dál ohyzdnější
Tuhle muž sledoval film Holky z porcelánu. a komentoval, jaká byla tehdy hezká móda. Mini sotva zakrývající zadek a holky nenosily podprsenky ![]()
@KalamityJohn píše:
Móda a já?Přijde mi čím dál ohyzdnější
nejvíc sluší chlapům oblek, popřípadě jen kalhoty a košile. Miluju chlapy v oblecích. Ale ono to koresponduje s mým stylem oblékání. Manžel neřeší, ten si prostě vezme džíny a tričko a botasky. Takže vedle sebe většinou vypadáme dost vtipně. Jediná chvíle, kdy vypadáme, že se k sobě hodíme, když jsme na kole v cyklooblečcích ![]()
V pohodě. Já třeba marnivá asi jsem - a hlavně kupuju zbytečnosti, protože třeba jen teď mám ve skříni celkem hodně páru bot, které jsem koupila v minulých sezónách a dosud jsem je ani jednou neměla na sobě. Nejstarší „nové“ mám asi 10 let.
O oblečení, co visí s visačkami ani nemluvím. To už mi problém přijde.
Hrozně ráda bych měla minimalistický šatník třeba do 50 kusů, to obdivuju.
A největší schíza je to, že ve skříni mám sice super kousky, ale v reálu, tak ve 2/3 případů, točím troje džíny, 5 halenek, 3 saka a dvoje boty.
@divine woman píše:
Tuhle muž sledoval film Holky z porcelánu. a komentoval, jaká byla tehdy hezká móda. Mini sotva zakrývající zadek a holky nenosily podprsenky
Nejde jen o mini. Třeba strečový jeansy co má slečna jak nalitý na nohách, leginy bez špetky soudnosti… ![]()