Modelingová agentura, založení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Marlynka Přijde mi, že o tom nevíš vůbec nic, ani o chlup víc, než my tady, co o tom třeba slyšíme poprvé.
A upřímně, kdybych já takovouto práci dělala, tak bych stopro věděla, kde se ty holky berou, kdo jsou klienti, kdo to všechno platí a jaké prachy se v tom točí. To snad neví jen ten, kdo to dělá, ale oči i uši má zavřené.
Víš, kdo budou tví klienti? Kdo to bude platit? Máš kontakty na potenciální klienty?
Víš, kolik takové focení stojí (fotograf, modelky, pronájem místa, další věci kolem)?
Kolik může být zisk z jednoho focení?
Kolik stojí reklama a promo?
Kde vezmeš peníze do začátku? Kdo to bude financovat, než to bude ziskové? (a to si piš, že to bude rok dva trvat, než to ziskové bude)
Víš, kdo je tvoje konkurence? Co nabízí? Co vše vůbec nabízet lze?
a další a další…
Pokud na tyhle otázky neumíš odpovědět a dokonce ani nemáš o odpovědi představu, tak souhlasím s tvým manželem, dej od toho ruce pryč.
To není jen pro tebe, tyhle otázky by si měl rozmyslet každý, kdo chce podnikat v jakémkoliv oboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marlynka píše:
Ahoj,
chtela bych se zeptat na Vas nazor.
Driv (nez jsem otehotnela) jsem se venovala modelingu, fotila jsem prevazne v zahranici a ted se doma nudim a premejslim.. Napadlo me, ze si zalozim modelingovou agenturu.
Ted k problemu: manzelovi se to moc nelibi, protoze se chci venovat hlavne foceni aktu - erotiky (tomu jsem se zcasti venovala i ja). Porad vymysli, jak mi to vymluvit, jeho nejpadnejsi argument je, ze si na to musim udelat zivnost (coz uznavam, ze ma samozrejme pravdu) a ze z toho budu mit problemy, protoze tohle se NESMI - podle nej..
Dalsi moje starost je, kde sehnat modelky? Mam nekolik kontaktu na fotografy, kteri ani nestoji o profi modelky, daji prednost obycejnym zenskym. Ale kde tyhle oslovit?Ani nevim, na co presne se chci zeptat, jenom mi to porad vrta hlavou, jak a co udelat..
založit agenturu není nic složitého, ale jestliže nemáš kontakty na to, aby Ty fotky šly dál, kašli na to - to je totiž to nejdůležitější a bez toho od Tebe modelky nikdo brát nebude - tedy ani fotky. Musíš se v tom pohybovat, konkurence je hodně tvrdá. Nehledě na to, že platíš fotografy, platíš i ty „modelky z lidu“. Možná, ž e jim nedáš 20 tis za focení, jako známějším, ale i tyhle musíš zaplatit. Pak zjistíš, že máš 50 holek, vydala jsi 300 tis a kšeft 0 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jessikka
ty ses do toho podnikatelskyho planu nejak obula ![]()
ja v tom az takovou vedu nehledam..
kontakty na fotografy mam, jak uz jsem tu myslim psala..
spis nez „poptavajici“ mi chybi „nabizejicici“
kde na to vezmu? jakej kapital? asi nevis, co znamena zprostredkovani foceni - to je, ze fotograf zaplati modelce a ja od nej dostanu poplatek.
uz driv jsem par holek na foceni poslala - agentura tak slozita nebude..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se
to jste me asi spatne pochopily.. ja chci jenom zprostredkovavat spolupraci mezi fotografem a modelkou, sama zadny fotky fotit nebudu a ani nebudu zadny fotky prodavat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marlynka píše:
@martina.se
to jste me asi spatne pochopily.. ja chci jenom zprostredkovavat spolupraci mezi fotografem a modelkou, sama zadny fotky fotit nebudu a ani nebudu zadny fotky prodavat..
za to Ti nikdo nedá ani kačku - fotografové si modelky hledají většinou sami. Na tom není nic tak těžkého. Sorry, jsi kapánek mimo - v životě jsem nedala ani korunu. Když chci modelku, tak mam 1000 možností, jak si ji zadara najít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže by tě platil fotograf, že u najdeš holky. Takže bys vlastně byla taková jeho asistentka. Hele, na tom s fakt dá postavit živnost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky je spousta agentur, ktera ma holky a nabizi je fotografum. Jsou tam proste registrovane a fotograf si z nich vybira. Pak plati modelce za praci a provizi agenture nebo dohazovatelce za zprostredkovani modelky. Aspon my to tak mame. Nedokazu si predstavit, ze by muj muz chodil po ulici a ptal se nechces,,nechces fotit akty?,, ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se
ty jsi fotografka? Mozna, kdyz v cechach vis, kde je sehnat.. Bohuzel ( teda pro me bohudik) fotografove z anglie a nemecka nevedi, kde cesky modelky kontaktovat.
a na tomhle se opravdu vydelat da, znam dve ruzny zensky, ktery si zalozily takovouhle agenturu a jde jim to..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marlynka píše:
@martina.se
ty jsi fotografka? Mozna, kdyz v cechach vis, kde je sehnat.. Bohuzel ( teda pro me bohudik) fotografove z anglie a nemecka nevedi, kde cesky modelky kontaktovat.
a na tomhle se opravdu vydelat da, znam dve ruzny zensky, ktery si zalozily takovouhle agenturu a jde jim to..
jj, fotim už delší dobu, fotografové v rodině. Nikdy by za toto nikdo neplatil. Ovšem pokud jsou v těhle zemích tak blbí, že platí, tak to je dobrý podnikatelský záměr ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikypiky92 píše:
Holky je spousta agentur, ktera ma holky a nabizi je fotografum. Jsou tam proste registrovane a fotograf si z nich vybira. Pak plati modelce za praci a provizi agenture nebo dohazovatelce za zprostredkovani modelky. Aspon my to tak mame. Nedokazu si predstavit, ze by muj muz chodil po ulici a ptal se nechces,,nechces fotit akty?,,
ono netřeba chodit po ulicích. Stačí jeden inzerát na vhodné místo a je to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se
ja si nemyslim, ze jsou blbi.. ty bys treba taky nevedela, kde si shanet Nemky.. anebo by ses s nima neumela domluvit (ted to beru tak, ze spousta ceskych modelek neumi dobre cizi jazyk a praci si samy proste nedomluvi)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marlynka píše:
@martina.se
ja si nemyslim, ze jsou blbi.. ty bys treba taky nevedela, kde si shanet Nemky.. anebo by ses s nima neumela domluvit (ted to beru tak, ze spousta ceskych modelek neumi dobre cizi jazyk a praci si samy proste nedomluvi)
vim, kde bych je hledala, i bych se s nima domluvila
právě proto, že se v téhle branži pohybuju, tak mi to přijde divný. Ale jako asi jo, když je fotograf líný nebo vytížený na 1001%, tak radši zacvaká agentuře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se ja jsem psala v predchozim prispevku, ze davame inzerat, castingy nebo dohazovatele (agentury) ale muz jen nefoti takze tam je tezsi hledat modelky na produkci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit