Modřina a petechie - leukémie?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lenaplena
20.5.10 07:10

Všechno je v pořádku :palec: .
Jo jo, s cucflekem je to juak píšeš :-) .

• Citovat
  • Upravit
Zzzuzza
30.5.11 22:02

Ahoj, tak u našeho 14ti měsíčního Kubíka se v noci na dnešek také objevily petechie. Má od večera horečky, ale dr.zatím nezjistil, co to bude. Ráno k němu běžíme znovu a s močí. Myslí si, že se ty petechie objevily od velkého tlaku při breku, ale uvidí, možná nás pošle na vyšetření krevních destiček. Jsem z toho dost vyděšená, leukémii měl můj strýc. Ale holky moc děkuju, teď už snad i usnu. Teda možná, Kuba pořád fňuká a starší Honzík má oboustranný zánět středního ucha, takže lítám od jednoho ke druhému. Zatím dobrou.

• Citovat
  • Upravit
žanettk
9.11.12 10:32

petechie

Ahoj,,, vracím se zpět k diskusi na téma petechie, mám 5měs. chlapečka, kterému se k viróze objevily, krev je v pořádku, jen jsem se chtěla optat, jestli nemáte nějaká zkušenost s tím, jak dlouho se pak ještě objevují nové, není to velký výsev, ale sem tam po tělíčku se mu to objevuje,,, je to už 3 týdny od virozy:-(((

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.12 11:45

Díky bohu :-*..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.12 11:45

Díky bohu :-*..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.12 11:46

To bylo do jine diskuze omlouvam se

• Citovat
  • Upravit
žanettk
9.11.12 11:53

"-(

• Citovat
  • Upravit
156
9.11.12 12:08

Tak s petechiemi při viróze jsme udělali zkušenost, když bylo dceři 11 let. Dostala nějakou lehčí virózu, rýma, kašel, trochu teplota, jinak nic dramatického. Udělalo se jí to na obou pažích, odshora až dolů a v průběhu týdne se objevovaly další a další. Ihned jí hospitalizovali, provedli všechny možné testy na hematologii a dokonce i na revmatologii, ale všechny výsledky byly naprosto v normě. Od té doby při jakékoliv viróze se jí petechie objeví, vždycky jen na rukou, a tak po týdnu začnou zase mizet. Takže už se neděsíme, jen jí při viróze nechám v posteli dokud petechie nevymizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žanettk
9.11.12 14:07

O tomhle průběhu jsem slyšela i četla…jsem z toho jelen,,, můj syn je měl též jakoby k viróze, začalo to ošklivou vyrážkou na obličeji a břichu, šla jsem k dětské, ta to odhadla na potničky,,, ale druhý den dostal horečku 38,6,,, jela jsem do nemocnice, a tam už mel u prsíčka a u pupíku malou červenou tečku, tak si nás tam nechali…Po odběru krve při pláči se celý vysel po obličeji a trochu i krku.., druhý den se mu jich pár objevilo na různých místech,,, podpaží, kotníky, ale jen sem tam.., do druhého dne se začaly ztrácet,,, Teplota klesla a výsledky kreve byly v pořádku, jen zvýšené lymfocyty, které poukazovaly na to, že v těle nějaký lehčí zánět proběhl…Za 2 dny po hospit. nás pustili,,, Ale od té doby se stále sem tam nějaká červená tečka po tělíčku objevuje,,, jak říkám, není to velký výsev, ale objevují se..:-( Chodím pořád někde po doktorech a jsem z toho nervózní, udělali i virologii, ASLO i krevní obraz s jateními testy jsou v normě.., jen mírně snížené erytrocyty.., ale tak min, že to s tím prý nemá nic společného,,, Zdejší p.prim. děts. mě tedy ujistil, že by nemělo jít o nic vážného, snad jde jen o citlivější kapilárky,,, jen nechápu příčinu…Malej je jinak čilej, je teda ukňouranej, ale myslím, že je to k zoubkům…Nemáte ještě někdo nějakou zkušenost?? :-(((

• Citovat
  • Upravit
291
11.11.12 22:38

Tak naší malé se jedno letní odpoledne udělaly petechie po celé jedné nožičce, respektive od kotníku ke stehýnku… Všimla jsem si toho při přebalování a první co mě napadlo byla taky meningitida, jak už tu někdo psal… Ale malá byla úplně v pohodě, zdravá, žádné horečky, nic. Navíc to nepostupovalo nikam jinam, stále jen na té nožičce. Věděla jsem hned, že to jsou ty petechie, měla jsem je totiž v obličeji po porodu, jak jsem tlačila… No jeli jsme pro jistotu hned na dětskou pohotovost, kde nám udělali veškerá krevní vyšetření s okamžitými výsledky. Všechny hodnoty byly v normě, paní doktorka v Roudnici nad Labem, co zrovna sloužila, byla moc milá a starostlivá :) a že samozřejmě jsme udělali dobře, že jsme přijeli, že by to mohlo být cokoliv… No a jak jsme tak přemýšleli a vrtalo nám hlavou, že to má jen na té nožičce, došli jsme k šokujícímu odhalení! Byli jsme to letní odpoledne totiž u tchánovců na zahradě, malá byla pořád u někoho na klíně a jak jí drželi v jedné poloze, tak si jakoby přiškrtila stehýnko lemem od těsné plínky. Drželi jí jako s tou nožičkou zvednutou, jestli víte, co myslím. Prostě mi bylo z toho hrozně, přišla jsem si jako ta nejhorší matka, protože jsem dovolila, aby jí takhle tahali, přestože to nemám moc ráda :( Malé byly v té době asi čtyři měsíce, měla ležet v kočárku! Byly jsme ale s paní doktorkou rády, že jsme na to přišly a že si dám aspoň pro příště pozor, aby se to neopakovalo. V tomhle případě to byl spíš úraz, než nemoc :roll: Takhle malinké děti jsou na tohle dost citlivé, stačí jim opravdu jakékoliv utažení, třeba čepičky, pásy v autosedačce, nebo moc těsná plínka, prostě tlačení delší dobu na jedno místo a krevní oběh se jim přiškrtí a je to hned. Malé to postupně bledlo a za pár dní to úplně zmizelo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žanettk
12.11.12 12:37

Jojo,,, o tomhle jsem také slyšela-četla, nic méně, v našem případě se vyskytuje jedna petechie na raminku, jedna na lýtku, jedna u príčka, jedna na kotníku,,, nejsou jakoby ve shluku, jak to často bývá,,, krev je také v pořádku, jen je pouze nepatrně menší množství erytrocytů, prý by to na tyhle projevy nemělo mít žádný vliv.., malej je blonďák s modrýma očima, prostě světlý typ, má citlivou kůži a k tomu prý může být citlivější fragility krevních cévek:-( Zatím s námi nic dělat nebudou, jen sledovat, aby se mu nezačaly dělat ty petechie ve většim množství, nebo modřinky:-((Ach jo,,, jsem pořád jak na trní a hlídám, kde se mu co zase objeví…Dneska jsme byli zase na kontrole a aby mě pan prim. přesvětčil, že má tu kůži citlivějšší.., škrábl ho po zádech nehtem,,, to jsem teda zírala, okamžitě mu to vyběhlo nahoru, zčervenalo a kolem zbělalo:-((( Pořád si říkám, ať je už velký kluk a může mi sám říct, jestli mu něco je, nebo ho něco bolí,,, pořád kňourá…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.13 19:58

Prosím poraďte, může krevní obraz udělat obvodní lékař, nebo se dělá v nemocnici? dělají se mi modřiny a na prstech rukou a nohou jsem měla jakoby krvavé tečky pod kůží, bojím se této nemoci. Díky

• Citovat
  • Upravit
24379
24.4.13 20:05
@Anonymní píše:
Prosím poraďte, může krevní obraz udělat obvodní lékař, nebo se dělá v nemocnici? dělají se mi modřiny a na prstech rukou a nohou jsem měla jakoby krvavé tečky pod kůží, bojím se této nemoci. Díky

jo, me to delala vse obvodacka, ale musis ji rict co te trapi, aby ti neprdla jen takladni.Boli te kosti, byva ti spatne, silne unavy atd? Aby jsi jen zbytecne neplasila a sebe nestresovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.13 20:08

@wildcherry no byvam unavena, jsem hodne bleda, mam malo cervenych krvinek uz odmala, ale nikdy jsem na to nic nebralA. A za jak dlouho byli výsledky? kosti mě nebolí, jen nohy. vystrašila mě právě tchýně. díky moc

• Citovat
  • Upravit
24379
24.4.13 20:23
@Anonymní píše:
@wildcherry no byvam unavena, jsem hodne bleda, mam malo cervenych krvinek uz odmala, ale nikdy jsem na to nic nebralA. A za jak dlouho byli výsledky? kosti mě nebolí, jen nohy. vystrašila mě právě tchýně. díky moc

holene? Jednu cast, tu hlavnejsi do tydne, zbytek po tydnu. Divej, opravdu neplas. Pokud mas broblemy s krvi, nic jsi nebrala tak to muze byt od toho, muze ti chybet cokoli v tele a je mozne, ze to bude stitna zlaza.Vydr a uvidis :hug:…hlavne neplas :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí