Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Judithkaj Dala jsem to do tohohle tématu protože jsem doufala, že mi někdo poradí jestli to je nebo není petechie. ![]()
Holky jsou to petechie nebo třeba jen podrážděné? Na rucicce. Fotila jsem se svitilnou aby to bylo videt
Ahojky.. poradí mi někdo co to je? Jestli to není petechie? Jedna. fotka. z větší dálky ostatní toho jedno ho flíčku
@Anonymní píše:
Ahojky.. poradí mi někdo co to je? Jestli to není petechie? Jedna. fotka. z větší dálky ostatní toho jedno ho flíčku
tak snad s tím hned běž k dokorovi, nežli sbírat laické názory na foru pro laiky
.Ztráta času na jakémsi Emiminu než názor odborníka, případně zjištění, že je to vážné a u doktora u jsi dávno měla být. Petechie jsou vážná věc, patří i k diagnózam smrtelným. Tak tu neztrácej čas.
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa Spíš jsem nevěděla jestlli to petechie je nebo není.
a budeš to zjišťovat na emiminu?? Nechápu. Co čekáš, že Ti tu někdo poradí? Koukej jít k doktorovi a hned? Co kdyby tu někdo usoudil, že je to akutní leukemie, kde jde o hodiny dny?
Ahoj, minulý týden jsem měla virózu - rýma, škrábání v krku, bez teploty. Dneska jsem si všimla na stehně kulaté skvrny o průměru asi 6 cm, která je tvořena malými červenými a fialovými tečkami. Co je zvláštní - na dotek bolí jako modřina. Můžou to být petechie nebo jsem se spíš někde nevědomky uhodila?
@Anonymní píše:
Ahoj, minulý týden jsem měla virózu - rýma, škrábání v krku, bez teploty. Dneska jsem si všimla na stehně kulaté skvrny o průměru asi 6 cm, která je tvořena malými červenými a fialovými tečkami. Co je zvláštní - na dotek bolí jako modřina. Můžou to být petechie nebo jsem se spíš někde nevědomky uhodila?
Nejlépe kontaktovat lékaře a třeba mu poslat fotku? ![]()