Mohu dát výpověď?

268
30.12.17 14:09

Mohu dát výpověď?

Vše už je vyřešeno.

Příspěvek upraven 02.01.18 v 12:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7188
30.12.17 14:12

Nemusis preci davat vypoved, kdyz ti konci smlouva. Zeptej se primo v praci, muj nazor je, ze musis dokoncit pouze vyuku do doby, kdy ti konci smlouva. Potom uz nejsi jejich pracovnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
30.12.17 14:17

.

Příspěvek upraven 02.01.18 v 12:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
30.12.17 14:31

Ja tomu taky prilis nerozumim. Ale z logiky veci kdyz nemas smlouvu, do prace chodit nemusis. Nemusis dokoncovat kurs, kdyz uz nejsi jejich zamestnanec, bez ohledu na to, co mas ve smlouve. Jakou bys pak mela jistotu, ze ti to zaplati? Pokud se nemuzes dovolat, ve stredu bych sla, ale pouze na schuzku s nadrizenym, kde si ujasnite co a jak. Podle me ti sami meli nabidnout prodlouzeni smlouvy, a hlavne vcas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
30.12.17 14:36

Pracovní poměr ti končí zítra, pak už po tobě nemůžou nic chtít..to jako že bys tam do června 2018 dělala na černo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
30.12.17 14:38

@Paola21 Spíše, že by mi nabídli prodloužení prac. poměru do 1.7.2018 a já odmítla. Bojím se, že budu muset zůstat nebo nahradit vzniklé škody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
30.12.17 14:44
@Elza56 píše:
@Paola21 Spíše, že by mi nabídli prodloužení prac. poměru do 1.7.2018 a já odmítla. Bojím se, že budu muset zůstat nebo nahradit vzniklé škody.

To prodloužení by ti měli ale nabídnou do zítra ne? Když si prodloužení dají až od středu, tj. 3.1., tak co ty 3 dny mezi? A ty víš najisto, že ti to prodlouží nebo jenom řešíš, co by kdyby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
30.12.17 14:47

.

Příspěvek upraven 02.01.18 v 12:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
30.12.17 14:52
@Elza56 píše:
@Paola21 Řeším, co kdyby. Ředitel nejspíše počítá s tím, že to odučím celé a neví, že mi sekretářka dala DPP jen do 31.12.2017. Ta už tam navíc nepracuje. :roll: Kdyby se mnou nepočítal, tak by chtěl vrátit všechny materiály a výkazy kurzů před Vánoci

Aha. No je to celé podivné. Jestli tam dál dělat nechceš, tak je ideální čas na to skončit. Smlouvu máš do zítra a ty dodatky o dokončení výuky patří do konce platnosti smlouvy, jak píše @Azeretereza :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21280
30.12.17 14:54

Tak na to meli myslet, kdyz ti psali DPP. Jak po tobe budou vymahat skodu, kdyz chybu udelali oni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
30.12.17 14:57
@Elza56 píše:
Ahoj, mám možná tak trochu hloupý dotaz. Pracuji brigádně jako lektorka. V DPP mám uvedeno „Pracovní úkol bude ukončen 31.12.2017“. Ale četla jsem dále. Dostala jsem se k odstavci: „Pracovník je povinen řádně dokončit výuku v celém daném kursu či kursech na jehož výuce se dohodl. Případě že výuku nedokončí, odpovídá zaměstnavateli za škodu…“ Kurzy probíhají až do konce června 2018 :( Jde o to, že touhle brigádou se neuživím, většina kurzů, kterou jsem měla mít, tak se zrušila. Musím dojíždět do jiného města. Dostala jsem nabídku jinde. Trochu se bojím, že by byly problémy, ačkoli ta dohoda by měla být 1.1.2018 neplatná podle mě. Rozumí tu někdo tomu prosím vás? :oops:

A hlavně dle této věty, byste se museli s ředitelem domluvit na tom, že kursy povedeš až do června 2018..a hlavně byste to museli mít písemně v nějakém dodatku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
30.12.17 15:00
@Paola21 píše:
A hlavně dle této věty, byste se museli s ředitelem domluvit na tom, že kursy povedeš až do června 2018..a hlavně byste to museli mít písemně v nějakém dodatku

Já původně měla v plánu tam dělat aspoň do toho června, mluvili jsme spolu o tom na pohovoru, jenže jsem měla těch kurzů mít víc. Většina odpadla, takže si nevydělám. Písemně to nikde uvedené není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
30.12.17 15:05
@Elza56 píše:
Já původně měla v plánu tam dělat aspoň do toho června, mluvili jsme spolu o tom na pohovoru, jenže jsem měla těch kurzů mít víc. Většina odpadla, takže si nevydělám. Písemně to nikde uvedené není.

Tak ti podle mě nic nehrozí, když už od ledna tam pracovat nebudeš. Smlouva ti končí, žádný písemný dodatek o tom, že jste se domluvili, že budeš mít kursy do června taky není, prodloužení smlouvy od nich taky nemáš :nevim:. Nemůžou ti vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
30.12.17 15:46

Tak výpověď určitě dávat nebudeš, jelikož ti k zítřku končí smlouva… Končí ti k zítřku, jelikož Dohoda o provedení práce se vždy dá uzavřít na daný kalendářní rok, takže vždy do konce daného roku. Pokud pracovní poměr má pokračovat, uzavírá se další dohoda od 1.1. dalšího roku (a tím pádem nabíhá dalších 300 hodin, které na tu dohodu můžeš za ten rok odpracovat).
Nevím přesně jak je to s tou formulací, že musíš být do konce kurzu, ale zase logicky, smlouva ti končí zítra a pokud chtěli, abys dělala i další rok, měla se podepsat nová smlouva. Asi brali v potaz ústní dohodu, že tam budeš dál a že smlouva se podepíše potom… akorát ústní dohoda se těžko dokazuje, takže teoreticky platí co je psané a to je dohoda do 31.12.2017. Takže spíš se s nimi sejít a vysvětlit důvody, proč již další dohodu podepsat nechceš, že už si nevyděláš, jelikož ti zrušili kurzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
30.12.17 15:46

Upřímně, to jsi nevěděla, že ty kurzy běží až do června 2018? Je celkem běžné, že se dávají dohody do konce kalendářního roku a pak se vystaví nové. Pokud s Tebou počítají na celý kurz, pak nebude pro ně příjemné, že nemají náhradu, a takto narychlo se jim bude těžko někdo hledat.

Já bych toto řešila mnohem dříve, termíny kurzů jsou přece dané dopředu, ne? Divné ovšem je i to, že s Tebou oni neřešili další DPP od ledna 2018. Já bych se ale ozvala:-). Chybu vidím na obou stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat