Mohu na OCR při pobírání RP?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Mohu na OCR při pobírání RP?
Dobrý den, prosím náhodou nevíte jak je to s osetrovackou když stále pobírám rodičovský příspěvek? Před měsícem jsem se vrátila zpět do práce, ale při této situaci se nám zavřela školka. Nebo zda si mohu vzít osetrovacku na starší dítě který taky chodí do školky, ale rodičovský příspěvek pobírám na mladšího. Předem děkuji ☺️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Vy jako člověk co pobírá RP můžete mít OČR i na mladší. Na starší si může vzít OČR otec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Aspera to ano ale prý není možné pobírat dávku rodičovského příspěvku a osetrovneho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Řešila jsem před měsícem a paní, které jsem se na úřadě ptala, mi řekla, že je to možné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@7.straka A proplatily
vám to? Jsem v práci zpět chvily takže vůbec nevím jak tohle
funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Aspera píše:
Vy jako člověk co pobírá RP můžete mít OČR i na mladší. Na starší si může vzít OČR otec.
OČR může mít namladsi, ale jen jako omluvenku z prace. Zaplaceno to nedostane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ted to resila kolegyne.. taky ma rodicak a pracuje na HPP a narok na OCR ma skrze zavrenou skolku.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:Takže myslíte že vůči zavřené školce bude i proplacena?
Ted to resila kolegyne.. taky ma rodicak a pracuje na HPP a narok na OCR ma skrze zavrenou skolku.

- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Silvie01 píše:
@7.straka A proplatily vám to? Jsem v práci zpět chvily takže vůbec nevím jak tohle funguje.
Jo, peníze jsem normálně dostala. Pár dní to trvá, sociálka má asi tři výplatní termíny v měsíci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@7.straka Děkuji. Jen se zeptám v případě kdyby šel na střídání osetrovacky přítel tak ten by to zaplacené neměl že? Koukala sem ze se vyplňuje zda někdo jiný pobírá mateřskou či rodičovský příspěvek, 🧐
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@JancaS84 píše:
Tohle je nesmysl. Naopak OCR dostane zaplacen pouze ten, kdo čerpá RP. Takže kdyby si na mladší dítě vzal OCR tatínek, tak ten to zaplaceno nedostane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Silvie01 píše:
@7.straka Děkuji. Jen se zeptám v případě kdyby šel na střídání osetrovacky přítel tak ten by to zaplacené neměl že? Koukala sem ze se vyplňuje zda někdo jiný pobírá mateřskou či rodičovský příspěvek, 🧐
Přesně tak. Ten by to měl jen jako omluvenku z práce, ale bez peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@JancaS84 píše:
Tohle platí pro otce. Pokud ten kdo pobírá RP a pracuje, má OČR stejně jako každý jiný, ale nesmí na něj jít otec a mít zaplaceno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Jarní prázdniny, pololetní a očr
- Výtok při braní HA
- Přítel se při sexu ještě neudělal
- Jak to probíhá v soudní síni při rozvodu?
- Mohu jít na poštu vybrat peníze když mám prodlouženou karanténu?
- Poruchy pozornosti ADHD/ADD - mohou se poruchy kombinovat?
- Písnička v Ulici v díle 3923 při setkání Jany a Jardy.
- Opakovaná změna RP