Mohu odmítnout vyvolávání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
27.4.14 20:48
@ŠmudlinkaJ píše:
Chtěla bych se zeptat jestli už někdo někdy odmítl vyvolávání porodu a jestli mám na to právo nebo už všechno záleží po TP jenom na Dr. Děkuji za každou odpověď.

Záleží na důvodech. Já byla zcela zdravá, bez cukrovky, tlak spíš nižší než vyšší, průtoky placenty ok. A stejně mě objednali na vyvolávání 2 nebo 3 dny po termínu. Ukecala jsem to na 4 dny, a mezitím porodila sama…. Někdy je to opravdu jen o zvyklostech v nemocnici, ale chce to znát ty důvody a vlastní zdravotní stav…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
27.4.14 20:51
@ospalámyš píše:
Záleží, jak moc je přesný TP, jestli jich máš víc, jestli víš zhruba početí, pak bych se řídila podle toho.
Vyvolávání jak se někdy dělá v některých porodnicích rutinně může být rizikové stejně jako přenášení (stačí si přečíst ty zkušenosti, nepřipravené porodní cesty, tuny oxytocinu a pak tíseň dítěte, akutní císaře, prostě někdy je příroda mocnější než doktoři a oni taky neví všechno, z toho bych vycházela). Na druhou stranu může se někdy přihodit i problém při přenášení, zkažená plodová voda atd. Nechala bych si lékařem přesně říct proč chce vyvolávat a jaká jsou rizika, pokud jo a pokud ne…

Já sama bych odmítla, pokud by nebyl jiný důvod než přenášení do 14 dnů po termínu. časté kontroly a kdyby se cokoliv nezdálo, tak pak bych názor změnila.

Mně doktorka taky při kontrole na termín říkala, že jestli se to nerozjede, tak za pár dní vyvolání, jsem si tak v duchu říkala „jen přes mou mrtvolu babo :) ", byl by to jen zvyk a "pro jistotu“, těhotenství bylo naprosto bezproblémové. Naštěstí jse porodila ještě ten den a nemusela se s nikým dohadovat.
Já jsme teda naštěstí věděla vždy skoro přesně početí, čímž odpadly dohady o termínech porodu…

Ja sem teda tuny oxytotocinu nemela…trvalo to chvilku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
27.4.14 20:53
@Mysis píše:
Ja sem teda tuny oxytotocinu nemela…trvalo to chvilku :think:

já bohužel jo a bylo to přesně jak píše Ospalámyš v závorce, nepřipravené porodní cesty, tuny oxytocinu a pak tíseň dítěte, akutní císař :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
27.4.14 20:54

@Mysis Vis, on je tak trochu rozdil, jestli se vyvolava s ditetem sestouplym nebo nikoli, jsou-li porodni cesty zrale nebo nikoli, jak bude dite reagovat na umele podany hormon take nikdo dopredu nevi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
@Mysis píše:
Ja sem teda tuny oxytotocinu nemela…trvalo to chvilku :think:

Byla jsi asi připravená :think:

Já taky zažila vyvolávaný porod, kvůli přenášení a už nikdy víc.
Pokud by k tomu byl extra zvláštní důvod, tak ano. Ale jen kvůli přenášení nebo odhadu váhy dítěte vážně ne.

Příspěvek upraven 27.04.14 v 20:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489

Problémy žádné nemám. bolesti, otoky. vůbec nic. termím porodu mám jenom jeden podle UTZ. termín mám teda tenhle pátek a dr mě chce chned o víkendu nahnat na vyvolávačku. Mimčo je v pořádku žádný problémy taky nejsou. Jasně že do víc jak 14ti dnů po termínu bych nešla. Hlavně pokud budou takový vedra. Jenom mi to prostě příjde moc agresivní den po TP hned na vyvolávačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
27.4.14 20:56

No já porodila udajně 41+3, nikdo mi vyvolávání nenutil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
27.4.14 20:57
@St. Estephe píše:
@quinny No oni si mnohdy jen mysli, ze vedi… :mrgreen:

no tak ti co si to jeste jenom mysli tak to jsou ti nejhorsi :mrgreen: ty jsem ted vubec neuvazovala :oops: :lol:

@Martina321 protoze jsou lidi slipky a stado, ktere si nedovoli neco rict, ze treba vedi ze takto se to delat nema :nevim:
Jinak dietniho jidla bych nekitovala, u nas v nemocce je treba diabeticka dieta o dost vyssi level nez obyc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
27.4.14 20:57
@St. Estephe píše:
@Mysis seww.emimino.cz/profil/mysis/ Vis, on je tak trochu rozdil, jestli se vyvolava s ditetem sestouplym nebo nikoli, jsou-li porodni cesty zrale nebo nikoli, jak bude dite reagovat na umele podany hormon take nikdo dopredu nevi…

To nebim tatovo nova manzelka mela porod kdy dite sestouple nebylo a v pohode…zalezi jk u koho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
27.4.14 20:59

@Mysis No prave, jak u koho… A to nikdo predem nevi. Nepripravene dite vyvolavany porod opravdu nemusi ustat v pohode. :nevim: A ze nekde jedou pouze dle tabulek je holy fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
27.4.14 20:59
@ŠmudlinkaJ píše:
Problémy žádné nemám. bolesti, otoky. vůbec nic. termím porodu mám jenom jeden podle UTZ. termín mám teda tenhle pátek a dr mě chce chned o víkendu nahnat na vyvolávačku. Mimčo je v pořádku žádný problémy taky nejsou. Jasně že do víc jak 14ti dnů po termínu bych nešla. Hlavně pokud budou takový vedra. Jenom mi to prostě příjde moc agresivní den po TP hned na vyvolávačku.

Jestli je to takhle, požádala bych o odklad. A UTZ zaměřený na průtoky placenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
27.4.14 21:00
@Erian píše:
Byla jsi asi připravená :think:

Já taky zažila vyvolávaný porod, kvůli přenášení a už nikdy víc.
Pokud by k tomu byl extra zvláštní důvod, tak ano. Ale jen kvůli přenášení nebo odhadu váhy dítěte vážně ne.

Příspěvek upraven 27.04.14 v 20:55

Ja byla otevrena na dva prsty uz dva dny :nevim: pak mi pichali ten humus ja jsem spis chtela abych to mela rychle za sebou mela jsem to bez epiduralu a myslela jsem ze nebhdu de to strasne rchke a ta zena to nejak nestiha vstrebavat to je pravda ale ja bych do toho nemluvila nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
27.4.14 21:00

@quinny Jo, diabeticky ve spitale dostaly aspon nejakou tu svacinu i ovoce spatrily. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
27.4.14 21:02

@ŠmudlinkaJ pokud jediny duvod ma byt to ze budes den po terminu tak do toho bych nesla. A nemyslela to spis tak, ze te po terminu uz preda na kontroly do porodnice? Chtelo by to prodiskutovat nejvic s ni, mela by te znat nejlepe a ptala bych se jake ma duvody tohle doporucit
Ten tyden jsem si myslela ze je ok ze se nechava vsude 8o to vazne koukam ze lekarka chce vyvolavat uz den po terminu. Nekde i deset dnu, coz beru jako maximum, protoze se to bere tak, ze do 14 dnu po terminu bys mela porodit a vyvolavani muze byt na dyl. Ale na tom tydnu bych se byt tebou domluvila. Zeptala bych se v porodnici kam se chystas jit rodit jakou praxi maji tam 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
27.4.14 21:04

@St. Estephe no me vzdycky u diabeticky diety prislo, ze nad tim jidlem nekdo premyslel jako nad tou skladbou treba i v ramci dne a tydne, kdezto racionalni dieta mi prislo, ze je vzdy o tom co nekde zbylo, nebo slo koupit v super akci :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí