Moje dítě nechce pít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2977
13.10.09 09:20

Ještě mě napadlo zkusit slámku, třeba by ji to mohlo bavit.
Nebo ještě něco jako „vzory táhnou“, zkus často pít ty a hlavně před ní. Třeba když si hrajete, řekni táák, maminka se musí napít, dones si pití a před ní s chutí pij, nebude to hned, ale časem, třeba bude chtít taky.
Jiná finta mě nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
13.10.09 14:40

Ahoj, ja tedy budu asi jedina, ale me pul litru tekutin pro 9ti mesicni ditko prijde docela postacujici. Ja bych ji moc nenutila, bych se bala, ze pak to piti bude mit spis jak strasaka a nepozna, ze ma zizen. Ja te teda uplne chapu, protoze mam doma nejedlika. Znam ten frustrovany pocit ze zavrene detske pusy :( , ale me pul litru prijde vazne v pohode, hlavne kdyz pises, ze cura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eddit
11.7.10 21:02

Tekutiny

Teď v létě mi jedna kamarádka poradila vodový nanuk a co ho denně papáme konečně opět náš prcek čůrá světlou moč. v těhle vedrech jsem do něj nedokázala vůbec jnijak dostat tekutiny.Také mě napadlo si ten vodový nanuk vyrobit sama, např. rozmixovat ovoce s vodou a trochu osladit a mám daleko zdravější variantu a bez „éček“.

• Citovat
  • Upravit
8808
6.6.11 20:35

ahojky tak se taky připojím s prosbou
mé dítě skoro 5leté nevypije ani litr tekutin za den, jí polévky ,melouny a zelené okurky má rád kde je hodně vody vím,ale nevim uz jak do něj dostat tekutiny furt za nim chodím a říkám mu pij kolikrát si stěžuje že ho bolí a motá se mu hlava tak 300ml do něj fakt naleju,že nad ním stojím-co by my kdo poradil prosím už fakt nevím jak na to :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
3.1.12 10:26

Mám stejný problém-roční dcera prostě nepije a nedonutím ji.Jídlo jí proto dělám s co největším množstvím vody,2-3× denně kojím a jinak čaj jí dávám lžičkou třeba u zpívánek anebo jí zapnu mobil apod.V takových chvílích se nechá čajem nakrmit.Večer jí dávám čaj ve vaně.Množství tekutin kontroluji také podle močení.Některé děti snad opravdu žízeň vůbec nevnímají- moje dcerka je toho důkazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťula R.
17.1.12 13:15

Nic přes den nepije.. jen ráno UM

Asi budu mít podobné problémy a jsem z toho zoufalá… Moje malá dcerka (9 měsíců) je na částečném UM již od 2. měsíce, od 4. měsíce jsme nekojili už vůbec… lahev z dudlíkem zná velice dobře… od 5. měsíce jsme začali přikrmovat. Ale za těch několik měsíců bych mohla spočítat, že jsem do ní nalila asi tak 100 ml vody nebo čaje dohromady. Když byla teď docela nemocná se slušným zánětem průdušek, tak jsem to nepití začala zase hodně řešit… vyzkoušeli jsme Avent láhev s dudlíkem, s kouzelnou hubičkou, Farlin hrneček se silikonovým pítkem, Tescoma Bambiny hrneček… a nic.. všechno rukama odstrkuje a nedovolí nic strčit do pusinky. Když jí to tam strčím násilím, tak to to taky nejde. Mnohdy to ani neochutná. Zkoušeli jsme vodu, čaje, rozspustné nápoje… Snad jediné, co se sem tam povedlo, tak byla moje voda v mojí dospělácké skleničce… to si někdy dala říct.. byla to obyčejná voda z vodovodu nepřevařená… ale v současné době už ani to ne.. zkoušela jsem lahvičku s dudlíkem zalepit bílým papírem, aby neviděla, co v ní je.. ale také nechce… ráno však z té samé lahvičky mlíčko pije ochotně.

Když jí to pořád zkouším, tak je akorát naštvaná na mě a já pak na ni :( .

V současné době to vypadá tak, že jíme 4× denně: ráno (cca 9:00) asi 180 ml HA UM, v poledne (cca 12:00-13:00) maso-zeleninový příkrm (snažím se dost ředit, ale tekuté jako polévka to zase nemáme) - sní asi 220-250g. Odpoledne (15:30-16:00) ovocná přesnídávka bez zahuštění - 150-200g nebo jogurt asi 80g, Večer (18:30-19:30) - mléčno-obilná kašička (asi z 210-240 ml vody a HA UM) - jíme lžičkou, dudlíkem by ani tolik samotného mlíčka nevypila.
Pak koupání a spinkat (asi 20:00).. v noci většinou nejíme.. někdy výjimečně… a spinkáme do rána (dopoledne).

Takže žádné pití, krom ranního přes den nemáme. Čůrá docela obstojně… kdykoliv jí zkontroluju plenku, tak počůraná je… chtěli jsem zkoušet nočník, ale ona asi čůrá průběžně pořád… jen někdy odpoledne se mi zdá, že má plenku méně mokrou… používáme látkovky a většinou jsou obě pleny během 2-3 hodin komplet nacucané… někdy však zůstává částečně suchá… ale vždy mokrá je.. suchá jí snad zůstane tak do 30 min.. jinak bych ji přebalovat musela snad 15× denně…

• Citovat
  • Upravit
26653
17.1.12 13:19

takovy problem jsem měla s holkou,ted ji jsou 4 roku apořad nutim pit.je to někdy k zblazněni.malej 9m taky nepil,od 4m jsme začli lžičkou.od 5m začal z lahve,ted vypije tak 250-400ml.tak jsem štastna.vypije už ted vic než holka.

zkus davat piti po lžičkach,je to boj.to znam :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
17.1.12 13:32

Jestli se ti povedla voda z dospělácké skleničky, tak zkoušej ji…některé děti se chytnou na obyč brčko (mě se to teda nepovedlo). Zkus lžičku.
Moje dcera taky nechtěla moc pít, na co ale zabrala byla šťáva, neředěná. Kupovala jsem od Hippu, nejčastěji pak jablečnou. Běda jak jsem ji zředila. Takže jeslti má ráda ovoce, můžeš to zkusit, vím že se to napití moc nedoporučuje, ale něco by pít měla.

zkus udělat zeleninovou nebo kuřecí polívku a po lžičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
17.1.12 14:12

Také mám holčičku (10,5m) a nechce pít. Do 10 měsíců jsem jí nenutila, jen zkoušela, ale teď jí teda nutím a je to boj. Vodu mi blije, neslazenej čaj taky, jediný co do ní po lžičkách dostanu je naředěná sladká šťáva, ale to tak, že jí pustím TV nebo jí musím zabavit „hračkama“ typu mobil, ovladač, hodinky.. Jinak se jí snažim hodně ředit příkrmy, aby měla víc tekutin. No jsem z toho taky už docela zoufalá a jen čekám, kdy se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
17.1.12 14:26

Ahoj, máme stejný problém, akorát, že naše malá má už rok. Zkoušela jsem všechno možné, štávy, vodu, čaje ani když ji naředím příkrm přes speciální hrníčky, sklenici, brčka, po lžičce a nic všechno plive. Za to Nutrilonem nepohrdne nikdy (pije HA). Takže i v roce pořád pije mlíko 5× denně! Dr. mi k tomu nic neřekla, prý mám být ráda, že pije aspon ten nutrilon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťula R.
17.1.12 14:37

Mlíčko pije taky ráda, HA Nutradefens.. pije ho ale akorát ráno a večer ho má v kaši… Jinak to vypadá, že by spíš mohla tu vodu než čaje apod. Jen nechápu, z čeho pořád tolik čůrá… Tak si řikám, že to má snad s tekutinama dostatečný, ale mám strach, když jí to nenaučím teď, tak to pak bude ještě horší… závidím mamkám, co jim dítko dobrovolně pije třeba v půl roce…

• Citovat
  • Upravit
3396
17.1.12 14:43

já ji do sedmi měsíců kojila a občas jsem ji přes stříkačku dávala fenyklovej čaj, to se mohla utlouct, ale od doby co je na Nutrilonu ani ten čaj nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
3.2.12 15:40

tak ja jsemna tom stejně,štavy,čaje,flašky prostě vůbec nic už nevím jak dal a jsem fakt na zhroucení a mám strach z kapaček aJIP.Mam 11 měsiční dceru a prostě odmítá veškeré tekutiny a začíná i mlíko.Náš denní přísun vypadá tak že ráno má 180ml mlíka a přes den tak 300 čaje a jak se mi povede aspon těch 300 jsem štastná víc prostě ne a ne ted mi připadá že jak k ní jdu s flaškou tak už se hrozí.prostě se bojím že dopadne špatně.Jo a ještě večer máme kaši ze 180ml vody :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
3.2.12 15:50
Banny.J píše:
Ahoj, máme stejný problém, akorát, že naše malá má už rok. Zkoušela jsem všechno možné, štávy, vodu, čaje ani když ji naředím příkrm přes speciální hrníčky, sklenici, brčka, po lžičce a nic všechno plive. Za to Nutrilonem nepohrdne nikdy (pije HA). Takže i v roce pořád pije mlíko 5× denně! Dr. mi k tomu nic neřekla, prý mám být ráda, že pije aspon ten nutrilon…

Tak pokud chce to mlíko, tak aspoň že tak. Ela mi v létě taky nechtěla pít nic, vodu, čaje šťávy. Nakonec zabral úplně obyčejnej tekoucí hrneček apak láhev Junior Cup od Nuku, z toho pije, protože to má stejnej špunt jako zdravá láhev, ze který pije ségra :lol:. Takže zabralo, že se ve všem opičí po ségře. Já jsem ráda, že teď v pohodě pije, protože v roce přestala chtít mlíko, tak nevím, co bych dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
3.2.12 15:52
Peťula R. píše:
Mlíčko pije taky ráda, HA Nutradefens.. pije ho ale akorát ráno a večer ho má v kaši… Jinak to vypadá, že by spíš mohla tu vodu než čaje apod. Jen nechápu, z čeho pořád tolik čůrá… Tak si řikám, že to má snad s tekutinama dostatečný, ale mám strach, když jí to nenaučím teď, tak to pak bude ještě horší… závidím mamkám, co jim dítko dobrovolně pije třeba v půl roce…

Protože těch tekutin má celkově docela dost. když jsme byly jednou s Luckou v nemocnici, tak taky nechtěla vůbec pít a tam se všechno zapisovalo a počítaly se právě i přesnídávky, polívky, všechno, co to dítě za den sní. Takže pašovat tekutiny kam se dá a časem si snad dá říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová