Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Market, ale ona ho pije 5× i 6× denně, tak spíš mám strach, aby ji nějak neublížil, ale to je asi blbost, že ![]()
Banny.J píše:
Market, ale ona ho pije 5× i 6× denně, tak spíš mám strach, aby ji nějak neublížil, ale to je asi blbost, že
Neublíží, akorát aby po něm netloustla. Zkusila bych jí ho víc ředit.
Tak nakonec jsme byly celkem úspěšný s hrnkem Tescoma Bambiny.. s normálně tekoucíma dírkama… Doslova jí to leju do pusinky… bohužel asi i moc, protože jí to také z pusinky dost vytéká.. Hromadu toho máme ne bryndáku.. musím jí dávát bryndák nepromokavý nebo pod brydák dát igelit… aby neměla mokré oblečení. Ale dá se říci, že více toho vypije než vylejeme. Teď jsem však začala zavádět Avent s takovou tou netekoucí hubičkou, ale už ji zase odmítáme. Ten hrnek Tescoma ji však nemohu dát do ruky, protože by to vylévala a také ho nemůžeme nosit plný na cesty, neb nejde zavřít. Musím pak nosit lahvičku a z ní to do hrnku nalít a pak zase zpět…
No jedině najít nějakej s menšíma dírkama. Já jich mám několik a jeden jí dát nemůžu, protože by se s ním strašně zlila. Já používám hrneček, co jsme jako děti měli ještě my, akorát v jiný barvě. Sehnala jsem ho kdysi v domácích potřebách na Lucku.
21 měsíců a krom UM nic nepije. Takže k svačinám má 2×300ml UM a večer kaši s dvojnásobným množstvím vody - taky 300ml. K obědu pár lžic vody. Jinak nic.
Jako malá pila granulovaný čaj od Hippu úplně bez problémů. Dávno už ani omylem. Mám doma různé hrnky, lahve, savičky, zkoušela jsem i stříkačku, když byla nemocná. Chápe i brčko. Ale nasaje a vyplivne. Nedávno během chvilky vypila 400 ml Kubíka. Ale ten má 45 gramů cukru. Za chvíli by z ní byla koule. Jinak šťávy nechce (Yo atd). Zkoušela jsem různé čaje - i klasické, nejen pro malé děti. Teplé i studené. Nic.
Je to na bednu. Už mě to ani nebaví zkoušet.
Petra8a píše:
21 měsíců a krom UM nic nepije. Takže k svačinám má 2×300ml UM a večer kaši s dvojnásobným množstvím vody - taky 300ml. K obědu pár lžic vody. Jinak nic.Jako malá pila granulovaný čaj od Hippu úplně bez problémů. Dávno už ani omylem. Mám doma různé hrnky, lahve, savičky, zkoušela jsem i stříkačku, když byla nemocná. Chápe i brčko. Ale nasaje a vyplivne. Nedávno během chvilky vypila 400 ml Kubíka. Ale ten má 45 gramů cukru. Za chvíli by z ní byla koule. Jinak šťávy nechce (Yo atd). Zkoušela jsem různé čaje - i klasické, nejen pro malé děti. Teplé i studené. Nic.
Je to na bednu. Už mě to ani nebaví zkoušet.
Skoro litr tekutin je dost, zvlášť v zimě. Nemá důvod pít. Kubíka jí určitě nedávej. Až přestane chtít mlíko, tak začne pít, ono jí nic jinýho nezbude. U Ely to tak bylo, v roce přestala pít mlíko a pije vodu naprosto v pohodě. Taky jsme koupili odšťavňovač, takže jednou denně má 150 ml šťávy. Ty jí moc chutnaj, to do sebe naleje na jeden zátah. ![]()
Ahoj, diskuse je sice už starší, ale snad se najde někdo, kdo poradí.
Náš 7 měsíční kluk nechce vůbec nic pít - oslazený, neoslazený čaj, vodu, šťávu ani z hrnku ani z flašky ani ze lžičky. Ne že by se vztekal, prostě to nepolkne a vyplivne ven. Vypije jen umělé mléko, které ale zahuštuju krupicí, jinak vše do hodiny do dvou vyblinká. Jí i ovocné přesnídávky, ale opět zahuštěné piškotem, i masozeleninové směsi k obědu, které se snažím ředit vodou, ale nemůžu moc, prostě by je zase vyzvracel. Čůrá 5-6× denně, ale je to mnohem míň, než když byl kojený. Navíc strašně slintá (2 litry za den?
Poradí někdo? Je to prostě začarovaný kruh.
@jajara píše:
Ahoj, diskuse je sice už starší, ale snad se najde někdo, kdo poradí.
Náš 7 měsíční kluk nechce vůbec nic pít - oslazený, neoslazený čaj, vodu, šťávu ani z hrnku ani z flašky ani ze lžičky. Ne že by se vztekal, prostě to nepolkne a vyplivne ven. Vypije jen umělé mléko, které ale zahuštuju krupicí, jinak vše do hodiny do dvou vyblinká. Jí i ovocné přesnídávky, ale opět zahuštěné piškotem, i masozeleninové směsi k obědu, které se snažím ředit vodou, ale nemůžu moc, prostě by je zase vyzvracel. Čůrá 5-6× denně, ale je to mnohem míň, než když byl kojený. Navíc strašně slintá (2 litry za den?Poradí někdo? Je to prostě začarovaný kruh.
tobě dítě zvrací všechny potraviny a ještě si s ním nebyla u lékaře?
![]()
Mimochodem víš, že existují speciální mlíčka, pro děti, které zvrací? V životě by mě nenapadlo to zahušťovat krupicí ![]()
S tím pitím, zkus mu koupit nějaký ten ovocný čajík od Hippu, od 4. nebo 6. měsíce. Syn se po něm může utlouct. Ale proboha jen ne ty granulované.
Nejsem hloupá, abych to s MUDr. neřešila, ale i když jí zblil ordinaci, tak řekla, že to některý děti prostě dělají. Mlíko jsme zkoušeli různě, krupice je ze zoufalství a funguje to. No nejhorší je to fakt po mlíce, příkrmy normálně udrží, ale prostě hustší. Víc mám obavy z toho, že fakt nechce nic pít, já nevim, možná on ví co dělá
Díky za rady, jestli se to nespraví, tak na MUDru došlápnu.