Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonymitu, ale trošku mě to trápí a trošku se stydím, že to vůbec řeším. Máme roční dceru, která je skvělá, chytrá, roztomilá a moc jí miluju, akorát zkrátka od malička vypadá - už jako miminko vypadala - jako kluk. Nevadí mi, když si to pletou cizí lidi, to chápu. Ale čím dál víc mě štvou poznámky i od mých kamarádek, že vypadá jako hezkej klučík atd. Navíc moje dvě nej kamarádky mají taky roční holky a ty fakt vypadají jako holčičky. Já sama jsem byla v dětství holčička „jako z reklamy“ (pak to nějak zmizelo, hehe), manžel byl taky krásný dítě. A já se nějak neumím srovnat s tím, že to bude mít třeba naše holka těžší… Mně se hrozně líbí, akorát se bojím blbejch řečí od okolí. Asi potřebuju profackovat, mám zdravý milovaný dítě a honí se mi hlavou takový kravinytak prosím do mě!!! dík…
můj syn zase vypadá jako holčička
už od miminka mi každý říkal, že mám krásnou dceru
vůbec to neřeším
Myslim, ze je jeste malinka na to delat nejake zavery. Jo, v 15 letech uz bych se tim vazneji treba zabyvala ale ted?
@j.a.n.i1 píše:
Hele, mě si s klukem pletli ještě v 15ti… no a co
A ted? ![]()
@MaminkaMartinka píše:
můj syn zase vypadá jako holčičkauž od miminka mi každý říkal, že mám krásnou dceru
vůbec to neřeším
to je on
Já mám opačný problém, syn má krásné blond vlásky a jemný obličejík a pletou si ho s holčičkou, i když je v maskáčové kombinéze. Já to hážu za hlavu. ![]()
Neboj, od roka se ještě tolikrát změní, že to fakt nemá smysl řeši.
@MaminkaMartinka
Protoze ma delsi vlasky. Ale je to proste zlaticko. ![]()
Teď bych to opravdu neřešila. Já byla jako dítě taky jako kluk, vlasy nakrátko, chodila jsem v kalhotách, kamarádila se s klukama. Ještě ve 12 letech mě oslovovali chlapče! Pak mi narostly prsa, boky, nechala jsem si dlouhé vlasy a od té doby si mě tedy s klukem opravdu nikdo neplete
Naopak, všichni mi tvrdí, že jsem vyloženě ženský typ. Já třeba takové ty přeslazené holčičky, celé v růžovém ani nemusím. Kdybych měla někdy holku, tak si vyloženě přeju, aby byla spíš víc klučíčí.
@_BBQ_s píše:
@MaminkaMartinka
Protoze ma delsi vlasky. Ale je to proste zlaticko.
děkujííí
všechno oblečení mívá modré a oni stejně řeknou princezno
já se tomu směju a hážu to za hlavu
Tak u ročního dítěte bych to fakt neřešila, na závěry je rozhodně brzy, jak bude holčička nakonec vypadat, je zatím ve hvězdách, tak proč se tím trápit. Já byla taky holka jako z reklamy a když mě tatík v 8.třídě nechal sjet na ježka, tak jsem od té doby taky byla taky krásný kluk.
A mimochodem - syn je kluk jako buk a stejně občas slyším, že mám krásnou holčičku - samozřejmě navlíklou v modrým od hlavy k patě a s autíčkem v ruce.
Zkrátka vždycky bude někdo, kdo si to tvoje dítě splete s opačným pohlavím.
Buď v klidu, mě se s klukem spletla jedna ženská ještě ve 23 letech. Tykala mi a říkala mi chlapče
Tehdy jsem měla vlasy 2 cm a volné oblečení… A pak jsme byli s přítelem na rande, tak nějaký důchodce na nách opovržlivě hulákal: Že se nestydíte, hoši ![]()
Teď mému synovi říkají, že je hezkounká holčička. Všichni. Slyším to denně, od cizích i známých a je jedno, co má na sobě. Neřeším.
V roce vypadá většina holčiček jako kluci. Ne každý má štěstí na ohřívené dítě a bez těch dlouhých vlasů se to těžko pozná. Jestli jsi na ty poznámky citlivá, tak ji oblíkej vyloženě jako holčičku, nech ji píchnout ouška a řeči ustanou (tedy většina z nich.) A podoba, ta se ještě bude měnit, než nastoupí do školky, bude z ní krásná holčička.
Ony stejně většinou ty holčičky, které vypadají v dětství jako princezny, nakonec do krásy moc nevyrostou. Vidím to u svých spolužaček ze základky.
Ahoj holky, omlouvám se za anonymitu, ale trošku mě to trápí a trošku se stydím, že to vůbec řeším. Máme roční dceru, která je skvělá, chytrá, roztomilá a moc jí miluju, akorát zkrátka od malička vypadá - už jako miminko vypadala - jako kluk. Nevadí mi, když si to pletou cizí lidi, to chápu. Ale čím dál víc mě štvou poznámky i od mých kamarádek, že vypadá jako hezkej klučík atd. Navíc moje dvě nej kamarádky mají taky roční holky a ty fakt vypadají jako holčičky. Já sama jsem byla v dětství holčička „jako z reklamy“ (pak to nějak zmizelo, hehe), manžel byl taky krásný dítě. A já se nějak neumím srovnat s tím, že to bude mít třeba naše holka těžší… Mně se hrozně líbí, akorát se bojím blbejch řečí od okolí. Asi potřebuju profackovat, mám zdravý milovaný dítě a honí se mi hlavou takový kraviny
tak prosím do mě!!! dík…