Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můj syn taky lidem připomíná holčičku, modré oči, blonďák, řasy delší než já…Ale v roce bych to u té tvé holčičky vůbec neřešila…Nemůžu si pomoct, ale všechny moje kamarádky, co mají takhle malé holky, tak mi ty holky připomínají spíš kluky…Asi to bude těma vlasama, protože zrovna nedáno jsem viděla kamarádky holčičku, co v roce fakt byla jak kluk, teď ve dvou má dlouhé vlásky a je to holka jak vyšitá…
Si pamatuju, když mně bylo jedenáct, tak mou čtrnáctiletou kámošku chtěl sbalit jeden borec a řekl jí, ať pošle kamaráda domů (mě
)Když jsem se dotčeně ozvala, že nejsem kluk, nemohl tomu uvěřit. Teď by si mě s klukem už určitě nespletl. ![]()
Díky holky. Já vím, že řeším kraviny, vlastně neřeším dítě, ale sebe a svoje představy. Asi bych potřebovala psychologa, abych zjistila, proč mi na tom tak záleží. To, že se děti mění, to je jasný. Ono u mě rodiče a lidi vůbec dávali najevo, že můj vzhled = moje silná stránka a hodnota, takže když moje dítě - to nejlepší, co ze mě je = „vzhled“ nemá (i když je samozřejmě hezká, jako všechny batolata), tak jsem z toho zmatená a nevím, jak s tím naložit. Asi to píšu nesrozumitelně??? díky za reakce.
Neřeším, malou taky tipovali věčně na kluka - a to je myslím fakt roztomila, ale jak neměla vlasy, tak to lidi blbne.. A to chodí hodně v růžovém a má naušničky.. Neboj, ony se vyloupnou ![]()
Ještě v 18 když jsem byla na rande tak se nás v hospodě ptali kluci, co si dáte. A pochvalovali si jak ten pokrok gayů už přišel i k nám na venkov ![]()
Když se narodila dcera, vytoužená holka po klukovi, tak jsem byla naděšená. A také byla jak píšeš ty-kluk. Ještě s velkýma odstálýma ušima. Ani se nechtěla oblékat jako holka, natož se tak chovat.
Dnes je to veliká slečka-19 let-a je moc hezká. Vyloženě holčička-dlouhé blond vlasy, jemné rysy, uši po operaci…Na maturitní ples si jako fotku k šerpování dala právě tu klučičí fotku z dětství, včetně velikých uší. Nikdo ve třídě nevěřil, že je to ona. Ještě před maturákem jí říkali, zda si nechce tu fotku vyměnit. A ona si stála za svým, že to je ona, vyjadřuje to její dětství a nevidí na tom nic špatnýho. Když šla k šerpování, moderátor jí představil, otočil se na fotku a nedařilo se mu držet, smál se, nemohl ani mluvit.
Mýho staršího syna (5let) si občas spletou s holkou ještě i teď
Když byl mladší, tak to bylo na denním pořádku ![]()
Mladšího ani tak ne, ale taky už se párkrát stalo a ten mi přitom přijde fakt hodně klučičí..
Asi dvakrát si je spletli i oba naráz, že prý to jsou hezké holčičky - což jsem teda nepochopila už vůbec, vzhledem k tomu, že oba mají krátké vlasy a dívčí oblečení nenosí ![]()
Mě to teda vždycky akorát tak pobaví:)
Zakladatelko, klid ![]()
Můj syn vypadal jako holčička dost dlouho a to měl nakrátko ostříhané vlasy. Kolikrát se mě lidi ptali, proč „jí“ nedám náušnice, že by holčičce moc slušely
![]()
Dneska je mu devět, je to krásný kluk s mohutnou, vypracovanou figurou a bojím se, abych od něj jednou holky nemusela odhánět (respektive se bojím, aby je nestřídal jako spodní prádlo, pač jestli mu jeho vzhled zůstane, tak bude fakt kluk k sežrání
)
Moji malou nedavno taky pani chvalila, jak je to krasny chlapecek. Byla zrovna cela v ruzovem. Ale ma tmave oci i vlasky, tak to dost asi evokuje kluka, nevim. Nicmene ja jsem taky jedna z tech, ktere v patnacti rikali chlapce a dnes to opravdu uz kazdy pozna, ze jsem zenska. Nicmene dodnes mi hadaji osmnact, proste klamem telem no.
U dcery mi take rikali, krasny kluk. Do 2 nemela vlasky, ted ma 10,vlasy blond po lopatky a je krasna zenska! Hold mela rysy po tatovi ![]()
Taky bych řekla klid. Mám dceru, která cca v roce byla střapaté ušaté dítě. Že by to byla krásná holčička se říct opravdu nedalo. Dnes je jí 12 a je z ní krásná modrooká dlouhovlasá blondýna a určitě je v jejich třídě nejhezčí.
Ona z toho vyroste
.
Všichni moji kluci by prošli s přehledem za holčičku, navíc já mám poněkud nepředpojatý přístup k barvám a motivům oblečení, tudíž tak někdy fakt vypadaj. Ale nejstarší už vypadá jako kluk, ještě tak před rokem měl krásné blonďaté kudrnky a pročel by za takovou trochu hřmotnější holčičku, ale už se profiluje.
(jinak mě si jednou spletli i jako dospělou, měla jsem ostříhané vlasy, plandavé oblečení a v supermarketu mi nechtěli vzít platbu kartou, že je na ženské jméno
U mě jsou fakt vlasy koruna krásy a bez nich vypadám blbě, s vlasama jako normální ženská)
Dcera taky vypada trochu jako kluk:
. Neresim to. Ted jak ji narostly vlasky, tak uz je vic holcici. Ale nejvic me dostala prodavacka, kdyz se me zeptala jak se ten chlapecek jmenuje. Dcera mela saty a celenku, sice ne na hlave, ale v ustech, ale i tak… Navic jsem vybirala holcici obleceni. ![]()
Bud byla slabomyslna nebo mi to rekla schvalne. ![]()
Já ještě před půl rokem v trolejbuse slyšela, že mám krásný holčičky…
a přitom mi přijde, že kluci jsou jasní kluci…
a nedávno mi v tramvaji paní vykládala, jak je super, že se nám povedl páreček (aspoň staršího prcka odhadla dobře)…
![]()
Neřešila bych to… ![]()
Jinak nevím no, čím to je… Starší prcek je tmavookej, tmavovlasej, mladší modrookej blonďák… (Ten je takovej andílkovskej, tak tam tu holku možná i chápu, no…)
@MaminkaMartinka Ako holčička vyzerá iba preto, lebo má dlhé vlásky. V tvári mi pripadá chlapčenský ![]()