Moje holka vypadá jako kluk

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15113
4.4.13 12:34
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonymitu, ale trošku mě to trápí a trošku se stydím, že to vůbec řeším. Máme roční dceru, která je skvělá, chytrá, roztomilá a moc jí miluju, akorát zkrátka od malička vypadá - už jako miminko vypadala - jako kluk. Nevadí mi, když si to pletou cizí lidi, to chápu. Ale čím dál víc mě štvou poznámky i od mých kamarádek, že vypadá jako hezkej klučík atd. Navíc moje dvě nej kamarádky mají taky roční holky a ty fakt vypadají jako holčičky. Já sama jsem byla v dětství holčička „jako z reklamy“ (pak to nějak zmizelo, hehe), manžel byl taky krásný dítě. A já se nějak neumím srovnat s tím, že to bude mít třeba naše holka těžší… Mně se hrozně líbí, akorát se bojím blbejch řečí od okolí. Asi potřebuju profackovat, mám zdravý milovaný dítě a honí se mi hlavou takový kraviny :oops: tak prosím do mě!!! dík…

No a? Náš kluk zase vypadá jako holčička jak má jemnej obličej. Neboj se, že v pubertě, nebude znát kdo je kdo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
4.4.13 12:36

Pro porovnání, že se dětí mění, vložím dvě fotky dcerky. Na první má necelý rok a na druhé necelé 3.

Příspěvek upraven 04.04.13 v 14:35

• Citovat
  • Upravit
nepřihlášená karin
4.4.13 12:37
@BohunkaP píše:
Vůbec nepotřebuješ profackovat - máš úplně normální pocity každé maminky. Pro každou mámu je vzhled jejího děťátka důležitý - samozřejmě je-li zdravé. Maminy nemocných dětí řeší úplně jiné starosti a tyhle věci jdou stranou. Ale my, co k nám byl osud laskavý a dal nám zdravé děti, přemýšlíme o „malichernostech“. Ty, které tvrdí, že je jim to úplně jedno, lžou - ať už jen tak naoko, protože „na tom nezáleží, jsou důležitější věci“… nebo samy sobě.

Téměř vždycky to bývá spojené s určitými prožitky (nebo „mindráky“) z našeho vlastního dětství. Žena, která celé dětství toužila po dlouhých vlasech a z jakýchkoli důvodů je neměla, bude u své dcery tvrdošíjně pěstovat hřívu - a bude v koutku duše smutná, když dcerčiny vlásky budou nekvalitní. I tady často běží diskuse „ostříhat nebo ne“ - a tam si přečteš názory, jak „dlouhé vlasy k holčičce patří“… a pak vidíš fotku příslušné holčičky, na hlavičce má „pět chlupů“, ale maminka je tvrdošíjně nechává růst, pod heslem „holky mají dlouhé vlasy“… a o dva příspěvky níže mimochodem poznamená „já je jako holka nikdy neměla a bylo mi to líto.“

Totéž platívá u chlapečků - mnozí z těch dlouhovlasých jsou jen obrazem mindráku své maminky, která toužila po holčičce… a ačkoli to veřejně nikdy nepřizná (protože „na pohlaví dítěte přece nezáleží, hlavně že je to zdravé“), léčí si tu tajnou bolístku opečováváním hřívy u svého syna. Sousedka se splete, „to je hezká holčička“, maminka se rozčileně ohradí, „to je přece kluk“, ale ve skutečnosti je to jen naoko… v hloubi duše se zatetelí a stará bolístka dostane další malou náplast. Samozřejmě to není univerzální - ale je to hooodně časté.

Ty pocity, které máš, jsou přirozené - máš holčičku a chtěla bys, aby tak vypadala. Je spousta možností, jak to udělat - šatičky, sukýnky, čelenky, sponečky, dívčí čepičky, šátečky… A za pár let uvidíš - děti rychle rostou, mění se… a z holčičky, která dneska vypadá jako kluk, může být za pár let nejkrásnější holka široko daleko.

Příspěvek upraven 04.04.13 v 12:31

Bohunka, tak v tomto s tebou souhlasím. I já se tady hodně poznávám ;).Např. už jako puberťačka, jsem si přála mít dvě dcery. Syna jsem nechtěla a vydrželo mi to i v době, kdy jsme dlouhých 6 let čekali na dítě. Moje máma vždy upřednostňovala mého bratra. Není to pravidlo, ale většinou maminky mají blíž a hlavně mají větší slabost pro své syny, než dcery. Případy z okolí mě o tom přesvědčily a já nechtěla tu chybu taky udělat, protože bych třeba taky měla větší slabost pro syna. Holky mám stejně ráda a nepozoruji na sobě, že by jsem měla k některé víc blíž a upřednostňovala ji. Ostatně, ony by mi to hned připomněly a to se zatím nestalo ;)

• Citovat
  • Upravit
2947
4.4.13 12:46

Tohle bych vubec neresila ;-) moje mala vypada normalne, holcicka a nejlepsi je, jdes po chodniku a ptajo se ti, jestli je to kluk, ma na sobe fialovej set - bunda s kalhotama a ruzovou cepici :pocitac: :zed:
Urcite bude hezka holcicka!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30840
4.4.13 12:47

V roce je ještě brzy :-) Dcera taky vypadá spíš jako kluk, navíc je ještě takový mohutnější typ, krátké vlasy…ale zlepšuje se to, jednou z ní bude pěkná holčička :pankac: Pro srovnání - první fotka je v roce a druhá ted v necelých dvou letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
4.4.13 12:53

Starší dceru si pletli lidi s klukem a stále pletou, možná i proto, že nosí modré oblečení, ale nejde mi do hlavy, když si syna pletou s holkou, nic růžového nenosí. Na řeči se vykašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
4.4.13 12:59

Taky přidám zkušenost..
Mamce říkali tu děsivou větu : jéééé vy máte krásného chlapečka..
Ikdyž jsem na sobě měla růžovou bundičku a růžové šatičky..
Takže asi tak. Doteď si to pamatuju. :lol:
Většinou to ale byli důchodci.. A ti jsou kapitola sama pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malá Mia
4.4.13 13:23
@Anonymní píše:
Díky holky. Já vím, že řeším kraviny, vlastně neřeším dítě, ale sebe a svoje představy. Asi bych potřebovala psychologa, abych zjistila, proč mi na tom tak záleží. To, že se děti mění, to je jasný. Ono u mě rodiče a lidi vůbec dávali najevo, že můj vzhled = moje silná stránka a hodnota, takže když moje dítě - to nejlepší, co ze mě je = „vzhled“ nemá (i když je samozřejmě hezká, jako všechny batolata), tak jsem z toho zmatená a nevím, jak s tím naložit. Asi to píšu nesrozumitelně??? díky za reakce.

Chápu, co chceš říct. Ale budeš muset zapracovat hlavně na sobě. Tvoje dcera je zdravé hezké dítě, za pár let nebo i měsíců bude na první pohled jasné, že je to holčička, takže zatím musíš srovnat sama sebe. Určitě to zvládneš i bez psychologa, doporučuju číst blogy např. http://juliankas.blog.cz/, http://www.makulka.cz/web/cs/titulni atp., aby sis uvědomila, kde jsou pravé hodnoty. Že věta „zdraví je nejdůležitější“ není jen klišé. Zkus si každý den uvědomit, jaký je to dar, že tvé dítě je zdravé, všechno ostatní jsou kraviny. Ale chápu - taky mě občas napadají blbosti, ale pak dcera onemocní a já si uvědomím, jak strašně moc chci jen jedno: aby nikdy netrpěla.

• Citovat
  • Upravit
Malá Mia
4.4.13 13:25

A pro pobavení přidám historku, která se stala před pár lety: šla jsem s dlouhovlasým kamarádem do supermarketu, už jsme odcházeli od kasy a pokladní na toho kamaráda volá: „Paní! Paní!“ On se otočil: „Prosíííím?“ A pokladní: „Pardon, slečno, zapomněla jste si tu kartáček.“ :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Billi
4.4.13 13:36

To mi připomnělo, jak jsem jako krátkovlasá měla přítele, co měl vlasy až pod lopatky. Jednou jsme někam šli, tam na nás vykulili oči a komentář: Ježkovy voči, kam to ten svět spěje. Mě baví dodnes. :mrgreen:

@kate02 asi jsem divná, ale i v tvém starším synkovi vidím krásnou okatou holčičku. Takhle přesně vypadala moje kamarádka z dětství.

• Citovat
  • Upravit
2185
4.4.13 13:43

@sieta.m ta je hezká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
4.4.13 13:45
@tessy píše:
@sieta.m ta je hezká :)

díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
4.4.13 13:53

@kate02 upřímně? Vypadá jak blbě ostříhaná holka :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.4.13 13:56

Mému chlapečkovi zase všichni říkají, že je krásná holčička. Nikomu nevadí že je celý v modrém, dokonce jednou mu to řekla nějaká paní a to měl na sobě tričko NEJSEM HOLKA :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.4.13 14:03

Osobně si myslím, že to pletení pohlaví je hlavní doménou starších osob. Děti se skoro nepletou. Na syna děti vždycky reagují a mluví správně. To maminky je napomínají, že holčička nebude chtít autíčko (apod.) a já opravuju rodiče…
A pletou si ho hlavně teď v zimě, kdy má na hlavě (modrou) čepici a je vidět jenom obličej :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure