Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5568
1.9.26 05:54
@PaníBovaryová píše: Více

Finanční tísni opravdu netrpime, zůstává nám víc jak polovina příjmu, ale nechápu, proč bych měla živit marže obchodů, když můžu danou věc koupit často o x desítek procent levněji, ať už jde o jídlo, drogerii, elektroniku, oblečení…
Asi profesní deformace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5568
1.9.26 05:59
@Snopy123 píše: Více

A kolik tě stojí prosím doprava…
Mi na on-line obchodech vadí neuvěřitelně špatná kvalita ovoce a zeleniny, což je základ a velká část našeho týdenního nákupu. Stejně tak maso chci vidět, co kupuju.
Argument, že platíte členství a doprava je zdarma, je fakt, že to členství si rozpocitej na každý nákup a položku a máš cenu zboží, které nakupujes, nakupujes včetně dopravy..

Příspěvek upraven 01.09.26 v 06:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5568
1.9.26 06:06
@Havlova píše: Více

Tašku na kolečkách nevlastnime, ovšem v docházkové vzdálenosti 5-10 minut máme Albert a Billu, takže ani, do obchodu i z obchodu chodíme většinou pěšky.
Za 15-20 minut mám nakoupeno. Mám lístek, vím, kde co je a jdu cíleně.
Pokud toho mám víc, tak sednu na bus a ty dvě zastávky se cestou zpátky svezu.
Většinou chodíme na větší nákup s manželem, jinak dle času, kdo může.
Syn má přímo u školy další Albert, takže cado najde SMS, aby dokoupil nějakou drobnost, co aktuálně potřebuju. Stejně si chodí kupovat pečivo na svačinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81545
1.9.26 07:08
@Zelnicka píše: Více

A neunesou snad? Jenže ony nakupovat samy nemohou, protože by utrácely.
Uvědom si, že jsi psala v situaci, kdy jsi padala na hubu - peníze chyběly, čas chyběl, všude jen problém. Takže ti lidi radili - neb3r na košíku nebo rohlíku, kup deckam tašku na kolečkách a dej jim soupis, budou nakupovat. - Ne, to ony samy nemohou.
Děcka chtějí na výlet, ale nikam n3muzeme, protože děcka by chtěla zmrzlinu a pití a všechno. Takže ráda - udělej jídlo doma, potí taky a děcka dostanou každý jednoho nanuka. - ne to by nešlo, oni by byli smutní a mě by to bylo líto. Budeme doma.
Jsi prostě neuvěřitelná mučednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
1.9.26 07:10
@Havlova píše: Více

Mně trvá nákup v Lidlu přesně 10 minut. Musí, protože v 15 tam dorazím z práce a v 15:10 mi jede autobus. Takže to nesu v ruce. Ovšem je to nákup každodenní, tj. pečivo a či je zrovna potřeba dokoupit. I tak je těch 10 minut i s placením akorát. Na týdenní nákup jezdíme s manželem autem většinou o víkendu, když se vracíme z výletu, tak to spojíme. A čistý čas nákupu je minimálně 30 minut, a to jsme dva, každý míří do svojí „sekce“. A jo, prohlížíme si zboží, ale zas tak moc nelelkujeme, mám seznam. Já teda skoro denně vařím, tak je toho víc. Ale nákup pro 3 jednou za týden na 15 minut je teda sci-fi. Rohlík apod k nám nejezdí, tak musím do obchodu. A řekla bych, že krom toho většího týdenního tam jdu minimálně Ob den na těch 10 minut. Jak ty dovážky vycházejí finančně? Kolik je to členství? A pak se ještě platí doprava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17980
1.9.26 07:17

Krásné dobré ráno… :mavam:

Všem dětem šťastný vstup do nového školního roku a rodičům pevné nervy…
My to naštěstí už máme za sebou ale zase jsou jiné starostí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11782
1.9.26 07:23

@Hera01 ty vole, my jsme čtyřčlenná rodina, týdenní nákup stojí 3-5 tisíc. Vždy minimálně 5 plných velkých tašek + karton mlék… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
1.9.26 07:29
@Bytsamsebou píše: Více

Podobně, nebereme mlíko, ale cena tak 3000 je průměr pro 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44505
1.9.26 07:34
@ambruše píše: Více

199 na měsíc, 1990 na rok? Já platím jen měsíc, kdy potřebuju nákup, beru pak hodně věcí. Doprava do 750 je 4× za měsíc zdarma, nad tuto částku vždycky. Nakupuju tam kvůli dceři, má velké dietní omezení a nechci, aby jedla furt to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
1.9.26 07:44
@Bytsamsebou píše: Více

Tak to nevím, co všechno bych tam musela dát, abych se dostala na takovou částku. Ale přes týden tedy nevařím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5495
1.9.26 08:09

@Menton Tak v Alze stojí členství 299 Kč na rok, nakupuje tam na to asi 10 lidí (sdílíme mezi sebou i s dospělými dětmi co s námi nežijí). Takže doprava asi 3 Kč na objednávku? Navíc tam máme další úspory.
Košík a podobné v podstatě to samé, ten je zdarma.
Ale my děláme veliké nákupy 1× týdně (klidně na víkend nakupuji pro 8 lidí, jinak pro 5), které v ruce neodneseš snadno a když pojedu autem, tak mě to bude stát benzín a a hlavně tedy čas to ten obchod cca 10 minut pěšky mám taky. Ale zase nebudu chodit pouze do toho jednoho, protože ho mám 10 minut. A bereme tam i drogerii, pokud je, tu tedy střídáme. Pokud jdu do své oblíbené kamenné jdu tam tak 1× za x měsíců, protože jdu okolo a chci. Ne nutně potřebuji.
Do obchodu chodíme max. 1-2× týdně pro pečivo, nechci trávit nakupováním čas. A to ještě kolikrát manžel cestou z práce :-)
Jinak nákup nakliká manžel cestou z práce, kluci cestou do školy, o přestávce, atd…
Já ve frontě na myčku, když čekám na mladšího, mezi prací, atd… Těch možností je. Odeslání je otázkou vteřiny i s platbou.
Navíc máme i dítě s dietním omezením, není to tak jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5495
1.9.26 08:25
@ambruše píše: Více

Tak některé zvládnou nákup na týden za 15 minut včetně drogerie. Musíš trénovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5495
1.9.26 08:32

@kornelije Tak třeba online objednáváme i žrádlo psům. Kupujeme jednou za x měsíců, je toho ohromné množství (máme na to spešl mrazák). Navíc ta firma nemá sídlo u nás ve městě. A kdo by se s tím tahal dobrovolně nevím. Proč když to není vůbec potřeba. Máme tedy několik psů. Dobu kdy manžel si to házel na záda a nosil domů máma naštěstí za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25557
1.9.26 08:37

Myslím, že dost záleží kdo kde přesně bydlí, jak to má cestou z práce, jak to má s autem… nemyslím, že je špatně třeba obden doplnit pěšky domácí zásoby do plátěnky cestou z práce - mám to kolem -pár minut… ale větší nákupy leda autem, už se mi xkrát stalo, že jsem šla jen pro pár věcí (3-4) a skončila jsem s plným košíkem zboží co bylo v akci a „nešlo nekoupit“ a to už se pak slušně nepříjemně pronese…
on-line nakupuju skoro vše kromě jídla, nějak jsem tomu ještě nepropadla a máme tu omezené možnosti… kolega si nechá vozit jednou za měsíc velký nákup z Rohlíku, ale když jsem viděla ty ceny, tak v akci to mám v Kaufu/Bille/Penny fakt levnější a bez poplatku.. za mne ať si každý nakupuje jak mu vyhovuje.. klidně i s taškou na kolečka, když mu to sedí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
1.9.26 09:01
@Snopy123 píše: Více

Granule pro kočku taky bereme online, to máme 1 pytel zhruba na půl roku. Kočkolit bereme 1 na měsíc (někdy i dýl) 10 kg a ten se vejde v pohodě do té tašky na kolečkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat