Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16992
12.8.26 18:49
@Catalina123 píše: Více

Tak brambory jsou moje nej příloha :D
Ale rozumím, každý má své stravovací návyky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16992
12.8.26 18:59

Základ „Mojí levné cesty“ je hlavně způsob kterým šetřím, jedu už několik let obálkovou metodu, znáte? Používáte?
Peníze ale nemám v papírové obálce ale ve spořících obálkách v bankovnictví…
Tímto způsobem se dá hodně ušetřit a hlavně mít přehled kde peníze utíkají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
12.8.26 18:59
@kornelije píše: Více

No jako moje taky, ale je to prostě drahé. Stravovací návyky se musely upozadit kvůli rozpočtu. Kupujem je zhruba od ledna do té doby, než se vyprodají staré, to už je ta cena úplně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28126
12.8.26 19:04

Koľko vás je? Nikdy som sa takto nad tým nezamýšľala, že sú drahé, pretože menej zasýtia. Ja by som bez zemiakov zomrela, mám ich radšej ako mäso. Moja naj večera je varené zemiaky a mlieko :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16992
12.8.26 19:04

Teď tomu moc nerozumím, jak drahé?
Vždyť je to nejlevnější příloha mi přijde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
12.8.26 19:38

Vy jste přestali kupovat brambory, abyste ušetřili?

• Citovat
  • Upravit
16992
12.8.26 19:52

Sledujete zatmění Slunce? Já přes okno a je krásně vidět :D
Akorát na fotce je vidět ten kousek co je zakrytý jak se zrcadlí ve skle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
12.8.26 20:39

Jj sledujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
12.8.26 21:15
@Markéta80 píše: Více

Znám, syn miluje ořechy všeho druhu, to má po manželovi, snědí jich neskutečně množství, dokud jsou v misce, pytlíku, tak jedí. Když syn bydlel ještě doma, musela jsem ty oříšky, pistacie, které jsem chtěla uchovat na nějakou příležitost, větsinou vánoce nebo pečení na oslavu, dort apod, tak jsem je zavřela do nízkého boxu a strčila do komory úplně dolů, pod regály, a zastrcila dozadu. Syn se tam nikdy nepodíval :) párkrát jsem jim koupila loupane, aby se jako nemuseli namáhat, ale od toho jsem upustila, snědli jich mnohem víc :D Teď loupane kupuju jen na pistaciove cukrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
12.8.26 21:19
@Zvedava1 píše: Více

Asi mají hodně napjatý rozpočet, tak je vyjde levněji jako příloha doma vypěstovaná zelenina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
12.8.26 21:23

Vaření ve slupce glyk. index snižuje.
Překvapila mě ta rýže, 20 kilo na měsíc je pro mě nezvykle hodně, ale já mám rýži taky ráda a dobrou rýži si dám klidně jen samotnou vařenou.
Brambory mi tedy přijdou sytivější, u nás se vždy říkalo, že rýže je hladová a brambory zaplacnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
12.8.26 21:37
@adresa píše: Více

U nás se říká to samé. Rýži mam ráda jen tak, jak ji dělá mamka- dušená na cibulce a nebo nasladko. Ale my jsme všichni bramboroví.

• Citovat
  • Upravit
28126
12.8.26 22:20
@adresa píše: Více

Záleží, koľko ich je. A samozrejme je rozdiel 100g zemiakov a 100g ryže. Keď sa uvarí 100g zemiakov, môže z toho byť 90g príloha? Keď sa uvarí 100g ryže, je z toho koľko, 300g? Keď si to prepočítam na moje ceny, i tak mi výde rozdiel 5 centov na porciu v prospech ryže. Keď pozriem cez kalórie, ryža ich má viac. Možno nám to objasní, môže byť iný dôvod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59459
12.8.26 22:28

@adresa já taky schovávám do boxů co mám ve skříni, hlavně od mixéru sušené ovoce :mrgreen:. On má snad radar a vždy a vše najde, ale zvedat boxy to už vyhrává lenost a proč by to tam bylo :mrgreen: Pistácie kupuji a měla jsme je u věcí na pečení a to našel hned :mrgreen: Celou střední jak se těší až bude bydlet sám a prý už to přehodnotil a spíš si bude šetřit peníze :mrgreen: :mrgreen: asi si spočetl na kolik by mu to vše vyšlo, před pár lety prý proč tolik utrácíme za jídlo. No že to říká zrovna on- na plátek chleba dá 1 balení šunky a sýra :mrgreen:. zrovna on by se za jídlo nedoplatil :mrgreen: X týdnů říkám že mne v kuchyni chybí porcelánová miska s krtečkem a dneska z něj vypadne že tu misku má ve skřínce ve fitku 8o. On jí pořád bral když chodil do školy a nosil si v ní oběd do školy 8o Musel to tahat v porcelánu :mrgreen: Prý lidi na chodníku divně koukali :lol: a teď to nechá ve fotku, snad to alespoň umyl :roll: Taky si vše kupuji v růžové barvě, to alespoň si nevezme :mrgreen: vše se mu jinak hodí. ale už nevrací :cert: :mrgreen: @Catalina123 brambory nesou nějak drahé ne? my přílohy střídáme. Pro mne je nejzdravější právě příloha z brambor, ale vařím tak abych přílohu střídala :palec: Na cukr je nejhorší u mne právě rýže :? Navíc rýže moc levná taky není. ta 5kg stojí 200. zase ke všemu se taky rýže nehodí. Já poslední dobou kolikrát ani na vařené jídlo chuť nemám :roll: a doma vždy řeknou at uvařím něco dobrého :roll:.a nejstarší syn ráno si dělá 5 vajec :lol: a oběd si někdy vaří sám a někdy si dá co vařím já, často vidím že si přidá ještě další porci. včera jsme na přání pekla perník a přijdu z rehabilitací a skoro nic z něj nezůstalo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
12.8.26 22:31

@ekira5 to by po uvaření bylo 60 kilo přílohy, tj 2 kg na den, pokud jich je doma víc a mají rýži rádi klidně denně, tak proč ne. Takový rýžový nákyp s domácími vajíčky a ovocem, sytý, levný, mňam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat