Moje levná cesta
- Fotoalbum (83)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@kornelije píše: Více
Obálková metoda mi přijde docela mimo. Vik kolik mám příjmy, kolik výdaje. Každý měsíc vím, kolik mi jde na investice.
Přijde výplata, na spořak, kde mám pohotovostní rezervu, pošlu rozdíl.
Jakmile částka na sporicim dosáhne nějaké výše, tak řešíme co s ní dál.
Teď třeba víme, že příští rok nám končí fixace u jedné hypotéky, takže plán je jí doplatit, mezitím ty peníze různě přesouváme, aby z toho byl nějaký zisk, úrok navíc..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše: Více
vazne vydrzis s botama a oblecenim na 1000 mesicne pro oba? To bych nezvladla. 12 tisic za rok je sakra malo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Catalina123 píše: Více
Korneliji to nevadí, klidně piš co budeš chtít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije dovolená pro 2 za 20 na září - to máš po Česku nebo něco low-cost tím karavanem? Jako se vším všudy? to bude dost napjaté, ne.. hlavně s ohledem na ceny jídel venku, člověk si přece chce dát taky normálně pěkně v restauraci oběd či večeři, kávičku v kavárně, zákusek/zmrzku…
my jezdíme více dovolených/prodloužených víkendů, takže i za méně než 20, ale jsou to třeba pak jen 3-4 dny, aby si to člověk aspoň trochu užil… Nebo tímhle způsobem šetříš i na dovči, že si tam nic nedáte/nekoupíte??? to je pak dost na prd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
350 g váženo v suchém stavu? Tyjo, to si neumím představit takové množství.
Edit, už dočítám že je to jediná příloha a z finančních důvodů.
Tak ať se brzy zlepší situace. ![]()
Příspěvek upraven 13.08.26 v 11:33
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki píše: Více
12 000 pro dva nerostouci dospělé je podle mě v pohodě. S dětma je to horší. Nemám to spočítané, ale myslím, ze my dáme za oblečení a boty za rok stejně nebo ještě min.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malákráličice píše: Více
Tak my mame kazdorocne jedny pevnejsi tenisky a jedny lehci kazdy. 2000,–*4 =8000. dboje jeansy za rok vychazi 4×1000 =4000 a uz mam vycerpano. A to nepocitam dalsi obleceni. Deti uz vubec. Ale tak ja nemusim resit jestli dam za obleceni 10 nebo 50 za rok. jen si nejak nedokazu predstavit vyjit s 12 tisici na rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bez problémů. Faktem je, že jako duchodcu tolik nepotřebujeme. Slušné boty ti vydrží dlouho. Předloni jsme nakupovali sportovni pro oba, zatím drží úplně bez problém. Čili letos za boty zase nic. Oblečení leda sem tam prádlo, a nějaké to tričko. Dvoje džíny za rok? Na co? My těch 12 taky za oblečení nedáme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mohla by si dať nejaké recepty? Sladké aj slané. Niečo, čo vám chutí najviac.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak bity nemusíš kupovat každý rok?
Já mám několik párů bot na sezónu.
Třeba letos jsem pro sebe ještě boty nekupovala a neplánují kupovat.
Z oblečení pár triček a teď dvoje kalhoty že Zara za 500 ve výprodeji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák Tak jeslikoz v jeansech ziju od podzimu do jara, tak se opiraji a soupaji. Boty mam Rieker, takze opravdu to neni zadny low cost od vietnamce. Zase v tom fakt nachodim. Posledni kozene tenisky jsem si kupovala v Lednu a podrazka uz zacina byt dost jeta. @Menton Tak ikdyz nemusis kupovat kazdy rok, tak pak se ti to zase sejde ve vetsim. Nejaky paskovy mam na leto taky na dva roky, zimni botu taky 2-3 roky, ale tenisky taham furt a ty proste mam dvoje na sezonu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
Ted jsem kupovala dvoje šaty v Gate dohromady za 250.
Mají tam velký vyprodej. Většinou nakupuju v akcích v eshopech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit