Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16991
13.8.26 08:57

Plán na dnešní den - 13.8.2026

Třídění a recyklace :
Vytřídit staré časopisy a dát je do krabice na sběr (další papír připravený k odevzdání)

Vytřídit staré plastové obaly z květin (uvolnění místa + příprava na recyklaci nebo další výsadbu)

Začít s umýváním oken ( mám jich celkem 33, tak snad do Vánoc to stihnu)

Upéct bábovku „co dům dal“ ze zbytků ingrediencí (načaté ořechy, zbytky čokolády, zbylá poleva)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28119
13.8.26 08:58
@Catalina123 píše: Více

Obdivujem vašu disciplínu, ale nejakých 60€ na mesiac vám ani inú možnosť nedáva. Predpokladám, že všetky možnosti, ako si polepšiť, ste už prebrali a nemáte inú možnosť, ako vyjsť s tým, čo máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34905
13.8.26 09:01
@kornelije píše: Více

Ty jo, fakt 33 oken? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
13.8.26 09:02

Jako výzva je to zajímavé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
13.8.26 09:05
@arinecka píše: Více

Ano :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25411
13.8.26 09:19

to ale počítáš třídílné okno za 3, ne?? jinak by mne švihlo ;) nenapadlo mne to teď na baráku počítat - ale pokud jeden díl=1okno, pak jsme na tom stejně - je to 34 včetně dvou malých střešních ;) při stěhování jsem si na to zaplatila bývalou sousedku :mrgreen: byla ráda za pár stovek a mně to pomohlo, páč jsem se v tom dubnu už po stěhování dvou plně vybavených domácností do jednoho domu nemohla ani hýbat :oops: nikdy více, fakt nikdy… Jinak k tématu šetření - hodně používám bazoš, marketplace a vinted, vše nepotřebné a slušné tam valím, jen tento rok už jsou to věci hodně přes 20tisíc - spíš 30, co se mi vrátily zpátky.. ale stejně to zas otočím, pořád se mi něco dalšího líbí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
13.8.26 09:29

Jo, to jo, ale pro některý lidi by to bylo asi veliký mučení. Já jsem naštěstí hodně zdatná kuchařka, takže si poradím s ledasčím a vím, co můžu nahradit, vynechat, zředit atd…, takže nemám pocit, že bychom nějak strádali a co uvařím, tak je dobré. Taky jsem se už v minulosti dost inspirovala jinými kuchyněmi, což se v časech nouze dost hodí. Ale samozřejmě na určité věci mám prostě neustále chutě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
13.8.26 09:34
@Lucy75 píše: Více

Ano když mám v zimní zahradě velké obrovské okno že 4 dílů tak počítám 4 kusy, je to skoro přes celou stěnu :roll:
Já zatím na vinted jenom nabízím, ale nic nenakupuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80972
13.8.26 09:37

Jak se muže toto stát? Dva dospělí pracující a zbývá jim tisíc na jídlo na měsíc? To snad není možné přežít. A navíc žít dlouhodobě jen na rýži? Když počítám levnou rýží, tak to štěně vyjde 600 stovek. A za 400 nakoupit koření, sul, nějaké ty luštěniny nebo vejce tak, aby to bylo na měsíc? To je opravdu živoření. Nedopřát si nikdy to, nač mám chuť?

Příspěvek upraven 13.08.26 v 09:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25411
13.8.26 09:40

@kornelije to jsi dobrá, že se udržíš… já tam chodím taky vždy s úmyslem prodávat, ale pak mrknu na svou velikost, najdu pár neodolatelných kousků za 50kč :mrgreen: jenže s poplatkem pro Vinted a poštovným je to vždy pár stovek v háji :mrgreen: aspoň mne to nutí probírat skříň a fakt posílat dál, co nenosím.. i kdyby jen za 50 -100 kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
13.8.26 09:46

Já se tam nechodím ani koukat, zmiňovala jsem se, že já třídím a dcera prodává :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
13.8.26 09:48
@inkakřivák píše: Více

Já nepracuju, jsem v ID a do práce mě nikde nechcou (nebo se tam zas nedostanu já, jsem pohybově omezená a nemůžu ani řídit) a chlap má omezený příjem, protože si v minulosti udělal problém. A do toho ještě platíme hypo. Ale já tím nechci tady Kornelii plevelit diskuzi a nějak do toho zabředávat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34905
13.8.26 09:56

Pane jo, tak snad to do vánoc zmákneš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
13.8.26 09:57

Chápu, že se zdravotním omezením se hledá hůř. Co nějaké chráněné dílny, neziskovky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34905
13.8.26 09:57

Vinted je zlo, já to říkám pořád :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...