Moje levná cesta
- Fotoalbum (114)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@inkakřivák Jo přesně tak. Tak jídlo si vozíme a máme vlastní mini vařič. No a výkaly sbíráme celý život jak po psech tak klidně po lidech. Nějak nevím proč bych měla něco někde nechat obesrané, ani by mě to tedy nenapadlo.
Příspěvek upraven 14.08.26 v 11:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše: Více
Prosim te, vzpomen si na kantynu. Kornela keca konstantne. Deti se zbavi, co to jde. Zadna studia. Sice s nimi dcera bydli, ale napise ti, ze vari pro dva. A vsichni kolem zasnou, ze jedou zase na dovolenou. To fakt nekdo komentuje:)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Az je s tou drevenou konstrukci zastavi rakouska policie, chtela bych u toho byt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše: Více
Pokud by měla takové příjmy jak tvrdí, tak může šetřit a vydělávat zcela jiným způsobem než, že rodinu trápí hlady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra Ale to já vím, že kecá - viz moje odpověď ohledně práce. Navíc jsem nereagovala na jejich dělení jídla. Ale myslím na někoho jiného, kdo tu psal o ochutnávání. My rádi jídlo sdílíme tak, jak jsem psala. Jdem třeba do Indické restaurace, každý si dá něco a ochutnavame. Není to asi moc hygienické, ale dobré. Nebo do vietnamské, mexické a tak. Protože když už tedy do restaurace, tak ne na řízek, ten bych zvládla doma. Ale na něco, co doma běžné nevařím. Nebo vubec nevařím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adull ona sysli, protože má takové hobby. A třeba plot dostala k narozeninám. Ne že by ho postavili za ty ušetřené peníze. Ani náhodou. To jsou její miláčkové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák Jinak my nejezdíme už na dlouho, bohužel s benem to není reálné.
Teď manžel byl se synem sledovat zatmění, vykoupali se doma, pak se koupali v nějakém rybníce, protože k tomu chtěli i něco jinde a druhý den přijeli domů.
Vodu si vozíme vlastní, na jídlo se stavili, něco měli z domova.
Jinak pokud bylo něco delšího volíme i třeba noc v kempu, kde se vykoupeme, vypereme, atd…
Ty jsi třeba nikdy nespala na výpravě několik dnů v přírodě?
Naši skauti takhle chodí akce spát pod širák naprosto normálně.
Letos spali pod skalním přev a užili si krásný východ slunce.
Syn spal pod širákem se školou, učitelé jim udělali školní akci na 2 noci. Jeli všichni a všichni si to užili. Šli na jednu horu, nebudu psát kterou.
Manžel se synem a dcerou pod širák taky chodí normálně.
Příspěvek upraven 14.08.26 v 11:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adull píše: Více
Ale ona je nemusí trápit hlady. Ne každý musí jíst jak kdyby to mělo být jeho poslední jídlo, přecpat se a pak zbytek dne funět. My třeba v těch vedrech jíme mnohem méně než obvykle a třeba oběd úplně vynecháme. Nebo si dáme jenom něco lehčího a menší porci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zvedava1 píše: Více
Dopřávání bych tomu neříkala, ale v jejím případě, vzhledem k tomu jak šetří na jídle během roku, jako „dopřávání si“ vnímám to, že si koupí hotové jídlo v restauraci, kavárně. V minulosti to dělali tak, že vozili v autochladničce kuřecí a mleté z CR na dovolenou do Chorvatska a tam dokoupili pečivo, zeleninu a pak si vařili.
Takže ano, pak je snídaně v kavárně a oběd v restauraci „dopřávání si“. Spousta lidí v CR. To tak má, i když pracují a nejsou to alkoholici a nekouří.
Pokud jde o množství jídla, to už jsem popsala jak to máme my. Jestli si někdo objedná jednu porci a dají si to napůl, to mě nijak nedráždí. Když jim to stačí.
Znám osobně rodinu, teď už s dospělými dětmi, kdekdyž rekonstruovali dům, tak vařili polévky z pytlíku, protože to vyšlo levněji než z masa, a k obědu každý dostal porci masa a přílohy a když měli málo, mohli se dojíst pečivem s máslem, tedy Ramou a jablky ze zahrádky.
K moři a na výlety taky jezdili, později. Ne tedy tak jak Kornelije
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Občas jezdíme na oběd do restaurace, která je proslula obřími porcemi. I chlapi jak.hory si pak odnasejií krabičky se zbytky. My taky, dáme si to doma k večeři, vaří skvěle.
Kdybychom pokračovali dal v cestě s tím, že se večer zase stavíme někde na jídlo, dali bychom si to napůl, protože to se fakt nedá sníst. Co by si o tom kdo myslel by mi bylo úplně jedno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 skauti jo, my v mládí taky, ale skautka nejsem a po 50 už bych to takhle nechtěla. Já navíc většinou jdu na záchod i v noci, sice jen jednou, ale i tak by se mi nechtělo ve dvě ráno hopkat z auta někde do lesicka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše: Více
Jakou práci fyzicky a psychicky náročnou děláš, pečovatelku v domě seniorů?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit