Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34358
14.8.26 13:24

Pokud jde o jídlo, tak zážitek leda v nějaké speciální, vynikající restauraci, kam půjdu jen jednou nebo dvakrát v životě a jen pro ten zážitek. Ale nemám žádnou takovou vysněnou, už jsem ochutnala a viděla na talíři kde co, asi není nic co bych už nebrala jen jako prosté jídlo, byť výborné.
Manžel občas vzpomíná na nějakou fondue restauraci ve Švýcarsku, kde byl kdysi v rámci služební cesty. Fondue sýrové, masové a myslím měli ještě krevety. Vynikající jídlo. To byl velký zážitek, ale že bychom po něm toužili znovu, to ani ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4504
14.8.26 13:27

@adresa U nás v rodině se občas jde na nějaké dobré jídlo, dobrou kávu jako zážitek z prostředí a jídla. Nějaká vyhlášená restaurace, specialita, místo, atd… Pro ten prožitek, na některá místa se rádi vrací opakovaně.
Já to tam absolutně nemám. Ač jsem s nimi několikrát byla, tak to tam nemám a mám to v sekci „dáme si jídlo“ a je to dobrý a nebo blbý, ale úplně stejně by mi nevadilo jídlo z hospody za rohem, pokud bude chutné. A to všem nám je 48+. Našim dávno přes 50 samozřejmě.
Nezměním to. :kytka:

Moji tcháni to tam třeba ale nemají vůbec. Ty snad v restauraci nikdy nebyli, proč by tam chodili. Na dobrou kávu by se nestavili někde. Když jsme jim přivezli dortíčky z vyhlášené cukrárny v kraji, tak divně koukali, proč jako utrácíme a co z toho :-)
Tchýně vaří naprosto úžasně domácí jídla a jedou v levných variantách celý život. Mají to tak nastavené a nezměnili to nikdy.

Příspěvek upraven 14.08.26 v 13:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34358
14.8.26 13:31

@Snopy123 jo já taky ráda na dobré jídlo, jsem mlsna a vaření doma si užiju až až. A taky nákupů v akcích a vymýšlení jak zpracovat suroviny a i zbytky, aby se neplýtvalo :)
Ale fotit si talíře s jídlem pro to jídlo, ne třeba hezký keramický ručně dělany talíř, to ne. Zas takový zážitek to jídlo prostě není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34358
14.8.26 13:32

@Snopy123 moji báječní tchanovi to měli. taky tak. Stará škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4504
14.8.26 13:32

@adresa Vůbec netuším jestli se někde u toho fotí u nás :-) Mě to neláká. Ale já to s focením mám taky jinak, takže já bych žádnou fotku neměla asi nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4504
14.8.26 13:39

@adresa Je fajn pozorovat, jak to má každý jinak. Naši jsou stejný ročník jako tcháni a oba to mají nastavené úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16757
14.8.26 13:43

Nemám dočteno, jenom vždy poslední příspěvek tak letmo :D
Na spoustu otázek bude odpověď přímo z cestování..a proč mám fotky WC atd…?
Jednoduchá odpověď, sdílíme si místa, restaurace a další se stejně nadšenými cestovateli :D
Proto jsou různé aplikace, skupiny apod.. ;) a já samá z toho čerpám…

A teď jsem úplně nadšená z Bosny, tak snad se poštěstí :dance:
Jestli má někdo nějaké vlastní zkušenosti budu ráda za tipy.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28051
14.8.26 13:55

@kornelije akože zdieľaš s ostatnými fotky wc? Aby vedeli kam si môžu ísť umyť zuby? 👀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
14.8.26 14:17
@kornelije píše: Více

To se nebojíš spát s otevřenými okny třeba u toho nádraží, kde se navíc spát v autě vůbec nesmí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80849
14.8.26 14:18
@Snopy123 píše: Více

Já ten jeden, protože to prostě bylo něco. Chlap tam v dřepu s holým zadkem, v puse cigáro, v ruce mobil a jasná pohoda. Takže jenom fotku - a raději jsem vydržela na další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80849
14.8.26 14:25

A co je pro mne užívání? Vzít vnoučata do zoo, vzít je k moři nebo hrad, koupit si, když mám na něco chuť nebo se mi to líbí - anebo těm dětem. Cestovat, ochutnávat místní jídla. Jet na vodu, placat si padylkem a koukat, jak je kolem krásně. Dát si cestou s ostatníma pizzu, pivo nebo nanuka, smát se s dětma, když vedou pirátské boje, sedět večer u ohně. Jít do lesa, dělat, co mě baví a kdy mě to baví. Radovat se ze života. Plavat třeba v rybníku, to je fuk. Neobracet každou korunu, jestli koupit dětem zmrzlinu nebo ne. Užívám si pohodový a krásný život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1790
14.8.26 14:36

@hospodki vždyť je to za chvíli, za dvě hodinky bych neměla co delat. Nejdyl bude asi trvat ta spajz. Jinak vše se dělá průběžně, aspon u nas, tak to prostě tolik času nezabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4504
14.8.26 15:27

Omlouvám se, nevěděla jsem kdo je kornelie a tedy kdo tuto diskuzi založil. :kytka:

A ani ji tedy nemám spojenou s levným cestováním a tedy už vůbec ne spaní v autě, protože to nemám o penězích ale o tom pocitu a prožitku.
Ono to auto stojí dost samo o sobě, dost stojí jeho opravy a pojistky… My ho máme pouze na to cestování, jinak využíváme jiná auta doma.
Takže asi něco ve výsledku ušetříme ale zase to naskáče jinde a jak píšu, my to s tím nikdy neměli spojené, protože naše cíle té aktivity jsou jiné :-) než něco ušetřit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
14.8.26 16:14

Ještě k těm chemickým WC. V létě jsme byli v krásném glampingu, nádherně zařízená maringotka, klid. Sprchovali jsme se pod venkovní sprchou a záchod byl chemický. Ničemu to nevadilo a naopak to k tomu patřilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16757
14.8.26 17:19
@Bytsamsebou píše: Více

Ano je to super,.já i to balení mám zmaknute, na oblečení mám takové boxy z IKEA a je to perfektní, každý máme svůj, zipem to otevřu celé a vezmu co potřebuji, večer přesunu na přední sedadla, to je otázka pár vteřin, špinavé oblečení dáváme pod sedadla do sáčku a pak mám jednu menší krabici kde jsou věcí jako drogerka, lékárnička…
A větší kde máme nějaké jídlo na cestu a nějaké sladkosti, ovoce, svačinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat