Moje levná cesta
- Fotoalbum (502)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@MyMelody píše: Více
Taky se mi líbí zahrada kde převažuje bílá barva, mám tam už vysázenou bílou růží která je hned v mém úvodním příspěvku..
A není to zahrada ale předzahrádka u vchodu… zahradu máme na druhé straně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše: Více
Mozna jo, stihli umrit driv, nez onemocneli. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano. To jsou béleše. Ale kdo dneska chce jíst často smažené, ládovat se takhle?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše: Více
Proč bych to neměla přežít, četla jsi třeba o přerušovaném půstu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Opravdu přemýšlím kdy v dětství jsem u rybníka jedla langoše.
Langoše jsem poprvé viděla někdy na konci ZŠ po revoluci. A mně tedy nechutnal, takže bych spočítala na rukách kolik za život jsem jich měla.
Moje maminka se snažila vařit poměrně zdravě. Měli jsme zdroj domácích zvířat, takže slepice, prase, atd… jsme měli vždy domácí.
Já tedy byla hodně nejedlé dítě, takže mě moc tedy nějak třeba chlebem s marmeládou nepotěšili. Já raději suchý chleba
Špagety s česnekem jsem nikdy nejedla. Máma k nim vždy dělala výbornou omáčku s masem, vaří je tak do dneška. Že se dají jíst špagety i jinak jsem se dozvěděla až ve školní jídelně.
Naše máma určitě nebyla nějaký vzor super stravování, vařila často z domácích surovin (vejce, atd…) a tedy co tehdy obchod nabízel. Dokonce si myslím, že i ani ty konzervy jsme nejedli. Nevím jestli to bylo běžně dostupné?
Pudink máma dělala z mléka a pudinku a dávala tam piškoty. Ničím to nikdy nezalévala.
Mléko jsme měli buď vlastní a nebo z kravína. Později si vybavuji to v modrém pytlíku z obchodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 píše: Více
Nemůžu za to, že jsi tak stará, že za tebe u rybníku nebyly langoše ![]()
Takže vařila zdravě, ale dělala ti pudink s piškoty
tak to jo. Nebo už se zase dostal pudink do kolonky zdravé jídlo, protože ho zmiňuješ ty a ne já nebo Kornelije? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je to jak u blbečků na dvorečku ![]()
Příspěvek upraven 25.09.26 v 07:27
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 píše: Více
Kdo chce Hist pořád podle tabulek a toho, co je zrovna teď in?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 píše: Více
Tak jak to, že to Korneliji vyšlo zdravě?
To mi teda vysvětli, když je nepoužívá a furt o nich rýpeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Venett píše: Více
Na to se musíš ptát někoho jiného. A tedy pro každého je zdravého něco jiného. Někomu třeba všude propagované stravování s velkým množstvím bílkovin může škodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z dětství to mám tak napůl, spoustu jídel jsem nesnášela (rebarborové knedlíky, knedlíky s vajíčkem), něco mi chutnalo, ale teď už bych si to spíš nedala (bramboráky, krupicovou kaši) a něco miluju doteď (domácí perník, nové brambory s tvarohem a kefírem). Špagety s červenou omáčkou ani s česnekem jsme nevařili, langoše mě nikdy neoslovily, stejně jako jiné dobroty z friťáku. Nicméně coby dítě věčně lítající venku jsem měla opravdu jiné spalování než dnes, takže bych se k té stravě plné cukrů a tuků nevracela Proč taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ambruše píše: Více
Tak já tedy jim to, co mám ráda. Takže klidně i to sladké, tučné, věci s bílou moukou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Megerka a to jsi šla jen kousek do historie. Že nebylo tolik nemocí? Byly, jen to věda neuměla diagnostikovat. To byl ten popis - na podzim začala chřadnout, v zimě ulehla, a zjara už ji družky doprovázely na hřbitov. To, že naši předkové byli zdravější, se pořád traduje, ale pravda to není. A za komunistu to bylo taky stejné. Jediné, co se nedá popřít, je fakt nárustu onkoonemocneni. Naštěstí se daří záchyt v dřívější fázi.
@kornelije jak poznáš, že držíš půst? S tvým jídelníčkem si toho tělo ani nevšimne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 píše: Více
U nás se teda na rybnících nic neprodávalo ( vesnice)
. Ale langoše, koblížky, bramboráky, atd. jsme měli doma pořád, protože je dělala babička.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit