Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1201
24.9.26 21:06
@kornelije píše: Více

Přesně… Takový rohlík s máslem a medem (případně marmeládou) k snídani. Nebo třeba k večeři špagety s česnekem (a někdy sýrem), krupičná kaše, tlačenka, sulc :jazyk: u rybníku při koupání pak langoš se sýrem, kečupem a česnekem. Každý víkend nějaká upečená buchta. Pudink s piškoty zalitý šťávou. Různé omáčky zahušťované moukou.na výlet chleba s paštikou a na delší s řízkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41981
24.9.26 21:09
@kornelije píše: Více

min nemocí a problému? :think: možná mrkni, kolikati se naši předci dožívali a jaká byla třeba umrtnost dětí…a pokud jde o nás, mrkni na to, kde je umístěna CR co do počtů rakoviny tlustého střeva, třeba…tak hlavně levně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3350
24.9.26 21:10

Ja jsem jako dítě rohlík s marmeládou k snídani nedostávala a ani do školy nenosila. Mě matička drahá mučila rohlíkem se šunkou 🙈. Občas jsem dostala na svačinu paštiku, ale většinou šunku a jablko, v zimě banán, pomeranč nebo mandarinku.
Topinky jsme občas měli o víkendu ke snídani.
Maminka nám vařila večeře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44498
24.9.26 21:13
@Hera01 píše: Více

Předci rozhodně langoše u rybníku nejedli. Tedy, pokud nejezdili k rybníku do Maďarska. Ty se tady vyrojily po revoluci.
Zároveň nepamatuju, že by mi někdy někdo udělal k večeři špagety s česnekem, nebo pudink zalitý šťávou.
Naši „zdraví“ předci umírali o 20 let dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57007
24.9.26 21:14
@Megerka píše: Více

Jo, taky. Moukou nezahustovala mama nikdy. A tak dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44498
24.9.26 21:16
@jkra píše: Více

Mamka i babička ano. Ona mouka žádný prokazatelný jed není.
Nejedlo se tolik uzenin. Nejedlo se tolik vysoce průmyslově zpracovaných potravin. Jedlo se to, co bylo. A byly většinou základní suroviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57007
24.9.26 21:18
@Havlova píše: Více

Jp. My meli jablka od babi ze zahrady, vajicka od druhe. Ale ze by bylo mene nemoci, nrmydlim. Byla kratsi doba doziti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
24.9.26 21:18

Tak nepíšu o předcích. Zmínila jsem jídla, co si pamatuju z dětství a které si někdy ráda dám i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44498
24.9.26 21:19
@jkra píše: Více

Ano, to jsem psala taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28434
@Megerka píše: Více

Chúďa :lol: ja som mala salámu a jablká len dovtedy, kým sa neminula úroda, potom smola. Šunka sa kupovala málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10102

@Havlova
Asi se to dělalo. Tchýně takové špagety dělá furt. Kečup, špek atd. Když jsem čekala nejstarší. Tak převážnou část léta to bylo. Je podzimní. Jednak horko a jednak tenhle mastný, sladký těžký druh jídla. Nikdy jsem ani v jednom těhotenství nezvracela. Tady se mi obrátil žaludek. Bylo to prostě těžké, mastné na žaludek. To fakt raději jen suché špagety. Když dělám boloňskou nebo milánskou omáčku na špagety. Tak na do hledí, jak kdyby to nikdy neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44498
24.9.26 21:21
@Hera01 píše: Více

Reagovala jsi na Kornelijin příspěvek s jídelníčkem předků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44498
24.9.26 21:23
@Kelsey1 píše: Více

Tomu se tady říká špagety s červenou omáčkou. To doma naštěstí nikdo neprovozoval. Na táborech ano. Jen tam nebyl špek ale točeňák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
24.9.26 21:25

Ano, tak když jsme to jedli doma, tak to jedli i mojí předci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3350
24.9.26 21:25
@ekira5 píše: Více

Jablka jsme měli od podzimu až do léta. Babicka měla velkou zahradu a plno jablek, hrušek, v létě jahod.
Jinak cibule, česnek, fazole, rajčata, okurky, salát, zelí a kedlubny.
A chovala králíky 🙈. Jo v létě jsme měli králíka často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat