Moje levná cesta
- Fotoalbum (211)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@inkakřivák no, já nevidím nic divného na požádání o slevu. Ač to sama nedělám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanča1234 Ja také nic špatného na tom nevidím. prodávám jen ty věci, které již nevyužiji, tak pokud někdo požádá o slevu, dám slevu, ubere mi to místo doma a neskončí to v popelnici. Nejsem schromazdovaci typ, mám ráda minimalismus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše: Více
tak cena dohodou, tak na to ani nereaguji,
a já třeba na Vinted prodávám za 100 nebo 150 kč, takže na žádné žádosti o slevu také nereaguji, a ani bych se nesnížila k tomu žádat jiného o slevu,
ale zase - kdo to umí, tak se mají dobře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už dlouho jsem na Vintedu nic neprodávala, tak nevím, jak je to tam teď, tehdy jsem měla slevy na sety přímo v profilu. Takové, že se jim vyplatilo koupit set. Párkrát jsem dostala žádost o samostatnou slevu a nijak mě to nepohoršilo, šlo mi o to co nejdřív se věci zbavit.
Do balíčku jsem přidávala maličkosti navíc, co jsem někdy dostala a nevyužila. Mýdlo, vzorky krémů, bonbony. A časopisy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Tak to já zase jo
. Klidně za věc v hodnotě 300 Kč nabídnu 200
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zase od toho tam to tlačítko je s nabídkou ceny, aby se využívalo ne
navíc pro mě je to blešák a tam se cena často domlouvá, miluju blešáky, teda spíš německý, u nás je to nějak čím dál tím horší. Ale i tak se tam dá něco najít, když to člověka baví. i jsem tam sama prodávala a nevěřila jsem, co se dá všechno prodat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adresa Mně těch dárků navíc je občas líto, ve většině případů mi přijdou kraviny, co nikdo nechce a potřeboval se toho zbavit. ![]()
Jako třeba teď k čistě klučičí objednávce oblečení mi paní přidala čistě holčičí ponožky. Mně by to nevadilo, ale kluk tedy opravdu viditelně holčičí ponožky už nosit nechce, navíc to byl takový ten Pepco materiál. No poděkovala jsem a vrazila do kontejneru na oblečení co víc s tím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga Já taky nesmlouvám, nemám to ráda. Ale pokud to někomu vyhovuje proč tu možnost nevyužít.
A na blešáky vesměs nechodím ![]()
Ale prodávám tam věci o kterých vím, že je o ně zájem a většinou jsou hned pryč a tam moc nikdo slevu nežádá a nakupuji položky, které zase nevyžadují nutnost žádat, protože finančně je to za pakatel.
Zbytek věcí posílám dál v rodině zadarmo, jen to musí zmiznout rychle (nemám doma ráda povalující se věci bez místa). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen pro někoho, koho to zajímá. Vyslo nové video na YouTube, jak šetří Japonci, viz foto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pionyrka píše: Více
Taky jsem coby zaměstnanec byla pravidelný dárce krve, jen teda 2× ročně, popravdě právě kvůli volnu z práce
no a zůstalo mi to i potom.
Mně navíc to pouštění žilou dělalo hrozně dobře, úplně mě to nakoplo.
Tvoje šetřící tipy jsou fajn, skutečně šetřící
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 píše: Více
Nenakupuju tam, tak nemám zkušenost, ale tedy přidat obnošené hadry navíc by mě nenapadlo
Mně vždycky poděkují, mám to i v hodnocení v profilu, že dárečky navíc byly fajn, milé, ale jestli to zužitkují, nebo vyhodí, je mi jedno
nejvíc tedy hodnotily časopisy, to býval můj hřích, u nás doma se hodně kupovaly a četly, tu zálibu jsem zdědila, ale je mi líto je jen tak vyhodit. Tak jsem zásobovala knihobudku, domov seniorů, a používám je jako vycpávku do krabic, když něco prodávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pionyrka píše: Více
taky skvělý tip. Bohužel Knihobot jsem objevila až dlouho potom, co jsem se zbavila stovek knih, převážně rozvozem po knihobudkách v okolí. A Restorio až potom, co jsem jich desítky prodala na Knihobotu, kde to není tak výhodné ![]()
Ale co už, někomu snad ty knížky udělaly radost. Potřebovala jsem se zbavit zděděných knih a taky zredukovat naši knihovnu, snažím se jí udržet do dvou tisíc knížek.
Díky Knihobotu, Restoriu a Trhu knih jsem taky zjistila, že máme pár cenných pokladů, které jsou k nesehnání a prodávají se hodně draho. Válečné knihy aj. A taky první česká vydání Harryho Pottera, ty ceny mi tedy vyrazily dech. Kupovala jsem je tehdy před čtvrt stoletím synovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inzenyrka85 píše: Více
s eko prostředky zatím nemám dobrou zkušenost, tablety v myčce se mi nerozpustily, špatně umyly, nevyhovuje mi ani vychvalovaný gel na praní od Jelena, pravda je, že v dTestu propadl, účinnost praní srovnatelná s čistou vodou.
Ale teď jsem zkusila tablety do myčky z Rohlíku, FeelEco, protože byly v akci a já pořád zkouším něco šetrnějšího, kvůli naší ČOV. Jakmile to přeženeme s chemií, chcípnou v čističce bakterie a poznáme to po čichu, musíme to pak znovu nastartovat vyšší dávkou prostředků. No a přečištěná voda z ČOV jde do kanalizace a ta jde do místního potoka, který vtéká do řeky, takže i proto.
Zkusila jsem jednu krabičku a max. spokojenost, krásně umyto, usušeno. Mají je opět v akci, ve větším balení to vyjde myslím na 3,84/tableta, vzala jsem si 3 krabičky a taky prací gel a aviváž, na vyzkoušení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 píše: Více
O značku vůbec nejde, jde o účinnost a výdrž. Výběr je skvělý, je moc dobře, že si dnes můžeš koupit novou pračku levnou i dražší, ne jako v minulém století, že byla jedna pračka s vrchním plněním a jedna s předním a konec. Ale pokud uděláš s levnou značkou horší zkušenost a máš možnost investovat do lepší, tak to uděláš.
Když nám odešla první pračka, tatramatka s horním plněním, koupili jsme v elektru v tesco velmi levnou Indesit s předním plněním. Katastrofa. Bydleli jsme ještě v bytě s malou koupelnou, kde se odpadní hadice z pračky hodila přes umyvadlo, nebo vanu, takže jsem viděla, co se vypouští. Pračka zkracovala programy jakože ekonomicky, ale ve vodě zůstal nerozpuštěný prášek, prádlo vůbec nevonělo a bylo i špatně vymáchané, takže jsem každou pračku znovu zapínala celý cyklus máchání. Takže další volba byla Siemens, fungovala bezchybně a vydržela velmi dlouho při velkém náporu.
Totéž myčka. Když odešla první myčka, koupili jsme tedy nejlevnější Beko. Zase hrůza. Že neměla funkce, na které jsem byla u předchozí zvyklá, s tím jsem při té ceně počítala. Ale že bude tak špatně umývat, s tím ne. Takže po roce jsme ji věnovali našemu elektrikáři, který mj. prodává pračky, myčky, sušičky, koupili jsme AEG. 9 let bezchybného provozu 2× až 4× denně. Teď máme Siemens, údajně lepší verze Bosche, no taky dražší verze a musela jsem si na ni zvykat, ale myje a suší bezvadně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyčový vysavač totéž, po pokusech s podprůměrným Electroluxem a průměrným Boschem jsem koupila Dyson, a nemůžu si ho vynachválit. Mám ráda, když spotřebiče fungují jak mají a to se mi bohužel u těch nejlevnějších nedaří.
Kdysi jsme koupili první mikrovlnku za dost draho, vydržela 25 let funkční, pak už tedy jsem se nechala přemluvit k výměně za novou ![]()
Nábytek do obýváku stál kdysi dávno manželův roční plat, ale prošel s námi dvěma byty až do domu, v 6 různých variantách uspořádání a i teď v pracovně pořád vypadá skvěle, je to kvalitní dřevotříska.
Co píše AI ke srovnání Beko a Miele myček a praček. Klíčové je to, co psala už Kornelije - „ve své cenové třídě“ může být Beko opravdu dobrá.
Přehled od AI
*Volba mezi značkami Beko a Miele představuje srovnání dvou zcela odlišných světů. Beko nabízí dostupnou cenu, moderní technologie a skvělý poměr ceny a výkonu. Miele představuje prémiovou třídu s extrémní životností (až 20 let), špičkovým zpracováním a několikanásobně vyšší pořizovací cenou.
Cena a dostupnost
Beko: Nízká až střední cena. Cílí na běžné rodiny, které chtějí levný a funkční spotřebič.
Miele: Vysoká až prémiová cena. Jde o investici na mnoho let dopředu.
Životnost a spolehlivost
Beko: Běžná životnost odpovídá ceně (cca 5 až 10 let). V případě poruchy jsou náhradní díly levné a snadno dostupné.
Miele: Testované na provoz až 20 let. Patří k nejméně poruchovým značkám na trhu s robustními materiály a těžkými, poctivými díly.*
- načítám...
- Citovat
- Zmínit