Moje levná cesta
- Fotoalbum (126)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
https://youtu.be/OkOU3Dfu2R0?…
Druhý den naší dovolené září 2025 ![]()
Krásné rakouské jezero, nejvyšší rozhledna světa… Přesun do Slovinska a návštěva kouzelného jezera JASNA..
A hlavně pizza na půl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše: Více
Proč sem dáváš odkazy na starou dovolenou??
Pochopila bych to pokud by byla řeč o rakouských jezerech a ne o horkovzduškách…takhle to na mě dělá dojem, že chceš na sebe strhnout pozornost za každou cenu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hibou píše: Více
Jo, dítě si zalívá ovocný čaj vodou o cca 40°. A i ten zelený a bílý, když člověk zalije 65-70° tak se dá pít hned po vyluhování a nemusí se čekat tak dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No takže dalších x desítek stran na téma: Jak si Lucenka pochutnava na za studena luhovanem čaji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 Měla by sis to nastudovat. Ideální teplota vody závisí na druhu čaje – zrovna zelený a bílý čaj by měly mít při zalévání nižší teplotu než černý a ovocný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanča1234 píše: Více
No vidíš, takže moje 70° je na můj zelený čaj ideální. A dítě si svůj ovocný dělá tak, jak vyhovuje jemu. Nebaví ho čekat, než vychladne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 zase si to nepochopila
Zalévat čaj 40° vodou je úplně k ničemu - jelikož se pořádně nevylouhuje. Právěže je to dítě tak mu máš ukázat co má dělat ne? Mimochodem, čaj se dá ochladit. Víš to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja potrebuju jinou teplotu vody jenom na matchu, kterou piju jenom ja a to rychlovarka zvladne. A jasne, ze smazene z fritaku chutna jinak nez z HF, ale to si nekde dam naprosto vyjimecne, doma bud v troube na pecicim papire nebo v horkovzduchu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jsem.mu ukázala a čaj kvůli tomu několik let nepilo. Naštěstí žijeme ve svobodném světě, takže si ho dělá tak, jak vyhovuje jemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kheila tu sem zkoušela a asi sem koupila špatnou, ale vůbec se to nedalo pít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Myčka – důkladné vyčištění
1. Vyjměte a opláchněte filtr.
2. Do prázdné myčky dejte na dno nebo do misky 200 ml octa.
3. Spusťte nejteplejší program bez nádobí.
4. Po skončení nasypte na dno asi 2–3 lžíce jedlé sody a pusťte krátký horký program.
👉 Na mastnotu a zápach je to velmi účinné. Filtr doporučuji čistit samostatně třeba jednou za 1–2 týdny.
🧺 Pračka – zápach, vodní kámen a nečistoty
Varianta s kyselinou citronovou:
- Nasypte 100–150 g kyseliny citronové přímo do bubnu.
- Pračka musí být prázdná.
- Pusťte program na 60–90 °C.
Potom otřete:
- gumové těsnění,
- zásuvku na prášek,
- sklo dvířek.
💡 Zásuvku můžete namočit do teplé vody s trochou octa.
Pozor: ocet nepoužívejte pravidelně ve velkém množství – dlouhodobě může nepříznivě působit na některé gumové části. Kyselina citronová je na odvápnění lepší volba.
🔥 Trouba – levně bez drahých čističů
Na běžnou mastnotu:
- 3–4 lžíce jedlé sody
- trochu vody → vytvořit hustou pastu.
Pastu naneste na studenou troubu (ne na topná tělesa), nechte působit ideálně přes noc. Druhý den setřete vlhkým hadříkem.
Na silnější mastnotu můžete po setření použít ocet ve vodě 1:1 a troubu vytřít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen tohle je známá Lucenka, ta tu má vždycky pravdu, poslední slovo a říz…každou diskuzi kam vleze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit