Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
476
20.8.26 07:50
@Hanča1234 píše: Více

Ani na dětské? Přitom je to vhodné pro děti 4+, jak se píše přímo na stránkách Stavovského divadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4763
20.8.26 08:00

Můžete mi někdo říct, jak dlouho se tedy ty čaje mají louhovat?
„Obecně se můžete řídit jednoduchým pravidlem: zelený čaj zalévejte vodou okolo 70 až 80 °C, bílý čaj přibližně 75 až 85 °C, oolong kolem 80 až 90 °C a černý, bylinný nebo ovocný čaj vodou blízkou varu.“
Je to z webu: https://milujicaje.cz/…ripravit-caj

Při 40 stupních se ten čaj ani nevylouhuje ne? To je obarvená voda tak.

Příspěvek upraven 20.08.26 v 08:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4763
20.8.26 08:03
@pionyrka píše: Více

Upřímně na pračku kupuji čistič na pračku a troubu myjeme Euronou, je čístá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5267
20.8.26 08:04
@Snopy123 píše: Více

Beru to odokativně.
Jen u bylinkových hlídám louhování 15 minut…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5267
20.8.26 08:11

Pračku jsem v životě ničím nečistila :nevim:
Konzultovala jsem to i se známým, který pračky opravoval, zbytečně vyhozené peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17073
20.8.26 08:12

Děkuji, vím o této možnosti a co se neprodá má Vinted budu řešit právě přes nějaký výkup..
Některé neprodejné knihy si bere jedná paní ze swapu do školní knihovny, za to dostanu vždy nějaké potraviny nebo drogerii.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
20.8.26 08:13
@Anonymní píše: Více

Na pračku a myčku používám dvoufazove čističe od Alori, nedávám je ale pokaždé. Oba stroje mají program na čištění, někdy ho zapnu jen tak bez prostředků, někdy s trochou bílého octa.
Na troubu sprej od Alori, ale pokud něco vyteklo a hodně se připeklo, tak na to nastříkam Granu, nahreju ja 90-100°, zavřu a nechám působit. Pak jen setru a vymyju horkou vodou s bílým octem.
Grana výborně fungovala i na pripaleny hrnec, který už nešel ani odvařit s jednou sodou. Jojo, i po letech praxe se mi to teď stalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
20.8.26 08:16
@kornelije píše: Více

To by mi bylo hloupé přijmout. Zbavit se knih, které nechci a nejsou už ani prodejné a vzít si za to něco od školní knihovnice, která to nejspíš koupila za svoje, na tohle asi nemá fondy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4763
20.8.26 08:18

@Menton My máme hodně tvrdou vodu, takže jednou za čas to chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
20.8.26 08:19
@Menton píše: Více

To jsem si taky říkala, že pračka se čistí sama praním a mácháním a neperu tam mastnoty… Ale když zapnu čistící program a během něj rozsvitim buben, pak vidím tu šedou vodu s pěnou, tak si říkám, že to smysl asi má.
Je fakt, že neznám problém s nevoňavým prádlem, co se často řeší. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419

My právě taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476

Do některého praní přidávám ocet. Jinak pračku nijak nečistím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9598
20.8.26 08:20

Myčky čištění řeší u nás manžel. Ať doma nebo u dcery v kuchyni. Vůbec se mu do toho nemontuji. Kupuje nějaké originál čističe na myčky. Pračku zas řeším já a to stačí pravidelně zapnout na 90°. My máme na 95°. To zas řekl nám opravář, ať se pravidelně zapne na nejvyšší stupeň praní. Nesnáším, když se na míň perou ručníky a utěrky, takže vlastně každý týden splním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17073
20.8.26 08:21

Super, já to střídám..
Když jsem líná nebo nemám čas tak ty kupované ale třeba přes zimu když se naložím do vany tak si dělám i domácí třeba z medu, banánů, tvarohů, a nejlepší je peeling z kávové sedliny, kokosového oleje a medu ;)
A teď jsem dostala nové pleťové masky ze šnečího slizů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9598
20.8.26 08:24

A chlap si naštěstí nenosí domů pracovní montérky a věci. To by musela být pračka samostatná na to. Protože naši by odrovnal za rok. To by ani čističe nepomohly žádné. Naštěstí mají pračky v práci. Říkal, že co 2-3 roky jim kupuji nové. Samozřejmě je odrovnají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat