Moje levná cesta
- Fotoalbum (224)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Hanča1234 píše: Více
Ani na dětské? Přitom je to vhodné pro děti 4+, jak se píše přímo na stránkách Stavovského divadla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžete mi někdo říct, jak dlouho se tedy ty čaje mají louhovat?
„Obecně se můžete řídit jednoduchým pravidlem: zelený čaj zalévejte vodou okolo 70 až 80 °C, bílý čaj přibližně 75 až 85 °C, oolong kolem 80 až 90 °C a černý, bylinný nebo ovocný čaj vodou blízkou varu.“
Je to z webu: https://milujicaje.cz/…ripravit-caj
Při 40 stupních se ten čaj ani nevylouhuje ne? To je obarvená voda tak.
Příspěvek upraven 20.08.26 v 08:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pionyrka píše: Více
Upřímně na pračku kupuji čistič na pračku a troubu myjeme Euronou, je čístá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 píše: Více
Beru to odokativně.
Jen u bylinkových hlídám louhování 15 minut…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 píše: Více
Pračku jsem v životě ničím nečistila ![]()
Konzultovala jsem to i se známým, který pračky opravoval, zbytečně vyhozené peníze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji, vím o této možnosti a co se neprodá má Vinted budu řešit právě přes nějaký výkup..
Některé neprodejné knihy si bere jedná paní ze swapu do školní knihovny, za to dostanu vždy nějaké potraviny nebo drogerii.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Na pračku a myčku používám dvoufazove čističe od Alori, nedávám je ale pokaždé. Oba stroje mají program na čištění, někdy ho zapnu jen tak bez prostředků, někdy s trochou bílého octa.
Na troubu sprej od Alori, ale pokud něco vyteklo a hodně se připeklo, tak na to nastříkam Granu, nahreju ja 90-100°, zavřu a nechám působit. Pak jen setru a vymyju horkou vodou s bílým octem.
Grana výborně fungovala i na pripaleny hrnec, který už nešel ani odvařit s jednou sodou. Jojo, i po letech praxe se mi to teď stalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše: Více
To by mi bylo hloupé přijmout. Zbavit se knih, které nechci a nejsou už ani prodejné a vzít si za to něco od školní knihovnice, která to nejspíš koupila za svoje, na tohle asi nemá fondy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton My máme hodně tvrdou vodu, takže jednou za čas to chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
To jsem si taky říkala, že pračka se čistí sama praním a mácháním a neperu tam mastnoty… Ale když zapnu čistící program a během něj rozsvitim buben, pak vidím tu šedou vodu s pěnou, tak si říkám, že to smysl asi má.
Je fakt, že neznám problém s nevoňavým prádlem, co se často řeší. Tak nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do některého praní přidávám ocet. Jinak pračku nijak nečistím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myčky čištění řeší u nás manžel. Ať doma nebo u dcery v kuchyni. Vůbec se mu do toho nemontuji. Kupuje nějaké originál čističe na myčky. Pračku zas řeším já a to stačí pravidelně zapnout na 90°. My máme na 95°. To zas řekl nám opravář, ať se pravidelně zapne na nejvyšší stupeň praní. Nesnáším, když se na míň perou ručníky a utěrky, takže vlastně každý týden splním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Super, já to střídám..
Když jsem líná nebo nemám čas tak ty kupované ale třeba přes zimu když se naložím do vany tak si dělám i domácí třeba z medu, banánů, tvarohů, a nejlepší je peeling z kávové sedliny, kokosového oleje a medu ![]()
A teď jsem dostala nové pleťové masky ze šnečího slizů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A chlap si naštěstí nenosí domů pracovní montérky a věci. To by musela být pračka samostatná na to. Protože naši by odrovnal za rok. To by ani čističe nepomohly žádné. Naštěstí mají pračky v práci. Říkal, že co 2-3 roky jim kupuji nové. Samozřejmě je odrovnají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit