Moje první kočka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
redbulka
22.7.16 12:40
@juliettee píše:
partner byl napřed proti, a nakonec přišel s tím že by jsme tu druhou teda mohli pořídit :) no, sousedka pod náma je děsná štěkna, takže ta by s tím možná problém měla :? na druhou stranu máme koberce v místosti kde by byli přes noc, tak by třeba nebylo všechno tak slyšet. je jasný že to ještě chci promyslet, jen se informuji dopředu radši :)

no oni některé kočky dělají děsný binec, když je právě zavřeš v jedné místnosti, tak se dějco děj dobývají do místnosti druhé, a to za každou cenu, tak bacha, at si s ruhou kočku nenaběhneš jen na probémy, které s jedním kočičákem nemáš;
my máme psa a já bych právě doma kočku vůbec nechtěla - oes nděllá bordel v nci -spí, neskáče nikam vysoko-třeba na linku, nevšímá si kytek, pohodička májová, kočky mi přiomínají obrovské krysy

• Citovat
  • Upravit
4421
22.7.16 12:43

@redbulka :mrgreen: ten náš dělá taky bordel když ho to chytne, lítá všude kam se mu zachce, naráží do věcí, v noci většinou spí, jen občas se vzbudí a otravuje, ale když zjistí že si ho nevšímáme tak zase usne. My jsme právě měli problém se psem, to bylo 100× horší než kočka. Proto bych do bytu už psa nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
22.7.16 12:48
@juliettee píše:
@redbulka :mrgreen: ten náš dělá taky bordel když ho to chytne, lítá všude kam se mu zachce, naráží do věcí, v noci většinou spí, jen občas se vzbudí a otravuje, ale když zjistí že si ho nevšímáme tak zase usne. My jsme právě měli problém se psem, to bylo 100× horší než kočka. Proto bych do bytu už psa nechtěla.

my ho ted už taky nemáme doma, psa, máme rd, je na zahradě, má svoji zatepl. boodu v kotci, který mě věčně otevřený; dáváme mu jen pelíšek do zádveří např. v zimě nebo na podzim, kdy už nejsme tak venku, aby byl s náma doma, ale běha h po domácnsti nenecháme, je krátkosrtstý, ale chlypy se z něj sypou o 106 a takovej bordel teda doma nechcu.

• Citovat
  • Upravit
4421
22.7.16 12:52
@redbulka píše:
my ho ted už taky nemáme doma, psa, máme rd, je na zahradě, má svoji zatepl. boodu v kotci, který mě věčně otevřený; dáváme mu jen pelíšek do zádveří např. v zimě nebo na podzim, kdy už nejsme tak venku, aby byl s náma doma, ale běha h po domácnsti nenecháme, je krátkosrtstý, ale chlypy se z něj sypou o 106 a takovej bordel teda doma nechcu.

tak to se nedivím, ty chlupy jsou i z té kočky, ale není to zatím tak zlý, tak doufám že se to moc nezhorší :) ze psa to byla katastrofa, všude chlupy, fakt všude…ještě takový ty tvrdý jak se všude zapíchají a nejdou vysát a nic :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
26.7.16 10:38

Zdravím Vás, potřebovala bych radu, ohledně krmení kočičky. Nikdy jsem kočku neměla, tak si nejsem jistá. Máme venku na zahradě kocourka a mám takové tušení, hraničící s jistotou, že přes noc mu misku s granulkama a třeba zbytkem kapsičky, kterou mu večer dám, sežere cizí kočka. Chodí nám tady odjakživa. Takže můj dotaz zní: Můžu na noc misky s jídle schovat? Vydrží to naše koťátko? Nechci aby se naučily sem chodit na jídlo pravidelně.
2. dotaz: Vaříte kočkám doma? Když se podívám na složení kapsiček, je to k pláči. Já vařím denně, takže není problém kousek masa se zeleninkou uvařit zvlášť. Když budu kombinovat granulky + takové domácí vařené bude mít vše co potřebuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2035
26.7.16 14:48

@berusa.m Já myslím, že to přes noc kocourek určitě vydrží bez granulek. Jenom vodu bych nechala, ať si tam nechodí cizí kočka jak na hostinu :mrgreen:
S tím vařením si myslím, že občas dát kousek masa se zeleninou není vůbec špatný nápad. My jsme měli kočku mlsnou, chtěla jenom friskies. Když jsme ji dali kousek masa, tak malinko snědla, ale že by z toho byla nějaká nadšená, to fakt ne. Navíc nikdo nesnědla celou kapsičku ani misku granulek. Prostě celý den chodila a „ochutnávala“. Semtam ji to sežral pes, tak měla smůlu a musela si mňouknout, že má prázdno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
27.7.16 05:19

@berusa.m Určitě se nemusíš bát: pokud je potřeba (třeba když máš koček víc a některá má dietu apod.), zvyknou si i na to, že prostě dostanou dvakrát denně, snědí to a zase se jim to sebere. Já s tím teda nemám zkušenost, ale podle veterinářky to umí i starší kočky - takže myslím, že u kotěte to nebude problém.

Druhá možnost by byla dát jídlo někam, kam cizí kočka nevleze - např. do garáže (pokud není moc vofrklá), nebo do zádveří (a kotěti dát do vchodových dveří kočičí dvířka s magnetickým zámečkem).

Pokud jde o jídlo, nestresovala bych se. Onehdá jsme si nemohli za boha vzpomenout, co jsme dávali kočkám za socíku, když ještě nebyly žádné konzervy/granule… prostě zbytky vařeného od nás, asi. Pokud to není nějaký výstavní kousek (a asi není, když je venkovní), tak bych to určitě nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný